برند مارکتینگ چیست؟
- تاریخ :
- دسته بندی : فروش برند مقالات / فروش برند آماده مقاله
- بـازدید : 338
- نظـرات : 0
- نـویسنده : javad
جنس خوب روی دست باد نمیکند. تا به حال چند دفعه این جمله به گوشتان خورده است؟ مسلما نمیتوان منکر این شد که کیفیت به تنهایی به عنوان یک تبلیغ عمل میکند. اما در عصر دیجیتال، در دنیای دیجیتال مارکتینگ، برند مارکتینگ شرط بقای هر کسب و کاری است. شما تا چه اندازه با مقوله برند مارکتینگ یا بازاریابی برند آشنا هستید و به اهمیت آن واقفید؟ فرض کنید کمترین اطلاعات را در مورد مقوله برند مارکتینگ ندارید و دوست دارید با داشتن یک برند، در دنیای کسب و کار، ردی از خود به جا بگذارید. توصیه میکنیم برای کسب اطلاعات بیشتر که قطعا به سود کسب و کار خود شما خواهد بود، تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
چند برند معروف را که در سطح جهانی مطرح هستند در ذهن خود مجسم کنید. بیایید و یک مثال شیرین مثل نوتلا را در نظر بگیریم. فکر میکنید اگر بنیانگزاران شرکت نوتلا برای اولین بار به فکر خلق یک برند و معرفی آن به سراسر دنیا نمیافتادند، اکنون در قفسههای فروشگاههای ایرانی شیشههای نوتلا یافت میشد؟قطعا خیر.
امروزه متأسفانه بسیاری از افراد، حتی برخی از بازاریابان اعتقاد دارند که برند صرفا یک لوگوی شخصی از یک محصول یا برند است و بس. اما این عقیده متأسفانه بسیار سطحی نگرانه بوده است. شما زمانی که برند مخصوص به خود را خلق میکنید، در واقع نام خود را در ذهن مخاطبین حک میکنید؛ و در نتیجه، هر چه برند شما با کیفیت بیشتری به خدمات رسانی بپردازد، عمق نفوذ شما در اذهان عمومی بیشتر خواهد شد. به همین دلیل است که بسیاری از کارشناسان معتقند که برند سازی ضامن موفقیت تقریبا همه برندهای معروف است.
برند چیست؟
همانطور که در بالا اشاره شد، بسیاری از افراد برند را تنها محدود به یک لوگوی گرافیکی میدانند و کاراکتری برای آن در نظر نمیگیرند. اگر شما نیز در این دسته قرار میگیرید، بهتر است توجه شما را به اولین تجربه برند سازی جلب کنیم. در نیمه دوم قرن 18، برند سازی برای اولین بار در مزارع دامپروری ایالات متحده امریکا آغاز شد. مزرعه داران امریکایی با استفاده از آهن گداخته، دامهای خود را نشان میزدند تا مالکیت خود را ثابت کنند.همزمان با مزرعه داران، تولیدکنندگان نیز به فکر این افتادند که برند خود را تولید کنند. به همین جهت، روی بستهبندی کالاهای تولیدی خود از علائمی استفاده کردند که نشان دهد مالکیت این کالا در اختیار آنهاست. در واقع، میتوان این نمونههای برندسازی را یکی از مهمترین استراتژیهای رقابتی در آن دوران دانست. البته، چنین شرایطی در دوران حاضر نیز برقرار است. درست است که برندینگ تاریخی طولانی دارد؛ اما در آن دوران برندها بسیار تک بعدی و ساده بودند. در ادامه بیشتر با شیوههای نوین برندینگ در عرص دیجیتال آشنا خواهید شد.
برند یعنی آینه تمام نمای یک کسب و کار
تا به حال از خود پرسیدهاید که چرا با وجود سالها تلاش نتوانستهاید به جایگاه دلخواه خود دست یابید؟ این در حالی است که یک بیزینس رقیب که در مقایسه با شما بسیار کم سابقهتر است، به برندی قدرتمند و مشهور در صنعت شما تبدیل شده است. پاسخ این سوال بسیار ساده است. شاید شما موفق نشدید آن حس و علاقمندی را که برند رقیب در مشتری ایجاد کرده، خلق کنید. شما تنها زمانی میتوانید تجربه بازاریابی برند موفقیت آمیزی داشته باشید که به دل مخاطب بنشینید.بگذارید یک مثال معروف بزنیم. برند کوکاکولا را در نظر بگیرید. فکر میکنید دلیل این که نوشابههای این برند همیشه در صدر قفسههای اکثر سوپرمارکتها قرار دارند چیست؟ مطمئنا الان قوطیهای قرمز جذاب و در عین حال ساده آن را الان در ذهن خود مجسم میکنید. از رنگ و طراحی برند گرفته تا تبلیغات و تجارب و خاطرات شاد و پر انرژی ای که برای اکثر مشتریان خلق میکند، همه به محبوبیت چشمگیر این برند کمک کردهاند.
یکی از تبلیغات کوکاکولا را درنظر بگیرید. طراحان این برند همیشه در تبلیغات خود، از افراد شاد و پر انرژی، لحظات خوش و خاطره انگیز استفاده میکنند. همانطور که قبلا هم اشاره شد، رنگ اصلی این برند، یعنی قرمز نیز به خودی خود شادی، انرژی، هیجان، و سرزندگی را در ذهن مخاطب تداعی میکند. دوست دارید برند شما نیز مثل کوکاکولا همچون یک نقطه قرمز جذاب در ذهن مخاطب و در لیست خرید او جا خوش کند؟ اگر جوابتان مثبت است کاری کنید که رابطه مخاطب با برند شما مثل عشق در یک نگاه باشد. کاری کنید که مشتری احتمالی پس از یک بار مواجهه با برند شما، به یک مشتری وفادار تبدیل شده و با کمال میل شما را به دیگران نیز معرفی کند.
چطور برند خود را معرفی کنیم؟
در این بخش با چند مورد از اقداماتی که برای معرفی برند خود باید انجام دهید آشنا میشوید:- هدف خود را مشخص کنید.
- در مورد نیازهای بازار هدف خود جستجو و تحقیقات کافی انجام دهید.
- به این فکر کنید که چطور از رقبای دیگر متمایز شوید.
- برای برند خود شخصیت پردازی کنید.
- یک شعار برای برند خود انتخاب کنید.
مفهوم برند مارکتینگ چیست؟
در قسمتهای قبل، عمدتا به کلیاتی در مورد مقوله برند، تاریخ آن و تأثیر آن در نرخ تبدیل مشتریان پرداختیم. اکنون میخواهیم به طور خاص، به مقوله برند مارکتینگ یا بازاریابی برند در دنیای آنلاین امروز بپردازیم.حتما میپرسید هدف اصلی برند مارکتینگ چیست و اصلا به چه دردی میخورد؟ باید بگوییم که مهمترین هدف برند مارکتینگ افزایش آگاهی از برند، شفاف سازی در مورد آن و همچنین توسعه و ارتقای آن در سطحی گسترده است.
البته دقت کنید که برند مارکتینگ صرفا به تبلیغ و پروموشن محدود نمیشود. ما در اینجا با مفهومی گستردهتر روبرو هستیم. وقتی مشتری نیاز به خرید پیدا میکند خود را با بینهایت گزینه روبرو میبیند. اگر میخواهید بازاریابی برند موفقیت آمیزی داشته باشید، باید به مشتری کمک کنید تا بتواند با وجود گزینههای متعدد پیش روی خود، برند شما را برندی تلقی کند که همه نیازهای او را برآورده سازد.
تاثیر عواطف مشتری در برند مارکتینگ
لازم به ذکر است که همه مشتریها لزوما بر اساس منطق و حساب و کتاب خرید نمیکنند. بنابراین، شاید بتوان گفت کار روی عواطف مشتری نیز تأثیر زیادی در جلب او به برند شما دارد. در بازاریابی برند، شما پس از تحقیق در مورد بازار هدف و نیازهای اعضای این بازار، سعی میکنید که عواطف و احساسات مختص به این قشر خاص را شناسایی کنید. در واقع، شما در تعریف پرسونای مشتری خود، باید یک بعد عاطفی را نیز در نظر بگیرید که نقش بسزایی در انتخاب و خرید وی ایفا میکند. مخلص کلام، مردم برندی را میپسندند که قابل استفاده، جذاب و انسانی باشد.آنچه مخاطب باید در مورد برند شما بداند از این قرار است:
- هدف برند شما چیست
- برند شما چه ارزشی را دنبال میکند
- چه مشخصهها و مزایایی دارد
البته لازم به ذکر است که فضای مجازی بهدلیل این که بسیار در دسترس است، رقابت بین برندها را بسیار دشوار میسازد. با این وجود، اگر بتوانید با انتخابی آگاهانه و حرفهای، یک استراتژی مناسب برای برند مارکتینگ خود استفاده کنید، شانس موفقیت شما نیز افزایش مییابد.
استراتژی برند مارکتینگ
جا دارد همین ابتدا خاطرنشان شویم که استراتژی برند، مهمترین سلاح شما در فرایند برند مارکتینگ است. شما با اتخاذ استراتژی برند مناسب، میتوانید به رشد و توسعه برند خود در راستای دستیابی به اهداف تجاری و رقابتی آن کمک کنید.در واقع این استراتژی برند است که میتواند ضامن ضعف یا قوت تعامل درازمدت و موفقیت آمیز شما با مشتریان باشد. اگر میخواهید از مزایایی چون تبلیغات، فضای مجازی، بازاریابی و روابط عمومی به نحو احسن و در راستای رشد برند خود استفاده کنید، کمی بیشتر در انتخاب استراتژی برند خود دقت کنید.
اساسا، استراتژی های برند مارکتینگ برای موفقیت به موارد زیر نیاز دارند: