انواع برند در ایران و طبقه بندی برند
- تاریخ :
- دسته بندی : فروش برند مقالات / فروش برند آماده مقاله
- بـازدید : 239
- نظـرات : 0
- نـویسنده : javad
قبل از اینکه به موضوع انواع برند بپردازیم ، یک تعریف کلی از برند برای شما شرح می دهیم . برند عبارت است از یک اسم ، اصطلاح ، نشانه خاص ، طرح و مدلی خاص ، و یا مجموعه ترکیبی از آنها ، که هدف از ثبت برند و ایجاد برند به منظور شناساندن کالاها و خدمات یک فروشنده یا شرکت می باشد.
یکی از قدیمی ترین تعاریف از یک برند توسط انجمن بازاریابی آمریکا (AMA) در سال ۱۹۶۰ ارائه گردیده است. این تعریف بر اهمیت آرم و علامت های به کار رفته در یک مارک تجاری به عنوان مبنایی برای تمیز آن مارک های دیگر تاکید می کند. بنا بر تعریف انجمن بازاریابی آمریکا برند عبارت است از : یک اسم ، علامت ، نماد یا طرح ، یا ترکیبی از آن ها به منظور شناسایی کالاها و خدمات ارائه شده توسط یک فروشنده یا گروهی از فروشندگان و تمیز دادن آن ها از محصولات رقبا
انواع برند
الف ) برند تضمینیبرند تاییدکننده و تضمینی در فرهنگ حقوقی اینگونه تعریف شده است : علامت تجاری یا علامت خدماتی علامتی است که به منظور نشان دادن اینکه کالا یا خدمت دارای برخی استانداردهای کیفیت یا نشات گرفتن آن ها از مبدا خاصی است به کار برده می شود. معمولاَ وقتی علامت تضمینی و تایید کننده بر روی کالاها به کار می رود، مصرف کنندگان با اطمینان بیشتری به خرید کالاها یا خدمات می پردازند. در واقع این برندها، ممکن است توسط هر کس که بتواند کالا و خدمات خود را با استاندارد تعیین شده وفق دهد، مورد استفاده قرار می گیرند. مانند ایزوها
در این نوع برند، مالک به دلیل ضرورت بی طرفی خودش حق استفاده از آن را ندارد.
ب) برند جمعی
نشان ، برچسب ، کلمه یا عبارت یا هر علامت دیگری است که نشان می دهد کالاهای تولید شده یا خدمات ارائه شده مربوط به اعضای یک سازمان یا اتحادیه خاص است برندهای جمعی گفته می شود. به طور مثال حروف ” ILGWU ” روی هر پیراهنی باشد نشان می دهد که این پیراهن از تولیدات اعضای یک اتحادیه بین المللی تولید کننده لباس می باشد و بدین وسیله این پیراهن را از آن هایی که اشخاص خارج از اتحادیه تولید می کنند ممتاز می سازد.
تعریف دیگری که از علامت جمعی به عمل آمده عنوان می دارد : علامت جمعی علائمی می باشند که مربوط به انجمن هایی هستند که اعضا به دلیل برخی ویژگی ها و خصوصیات برجسته، خود را با این علائم معرفی می کنند. مانند انجمن های مهندسی، حسابداری و غیره
یک علامت جمعی می تواند تحت موسسه ای باشد که خود از آن علامت ، استفاده نمی کند بلکه اعضا از آن استفاده می کنند. در این صورت موسسه، معیارهای کیفی خاصی را مشخص می نماید و اعضا زمانی می توانند از این علامت جمعی استفاده نمایند که شرایط و معیارهای تعیین شده را رعایت نمایند.
در ماده ۷ بند ۱ کنوانسیون پاریس علائم تجاری جمعی، پیش بینی و پذیرفته شده است و هر کشور عضو اتحادیه متعهد است که علامت تجاری مربوط به انجمن هایی را که موجودیت آن ها در کشور مبدا برخلاف قوانین نباشد، پذیرفته و از آن ها حتی در صورت نداشتن موسسه صنعتی یا تجاری حمایت نماید.
این اتحادیه عموماَ اتحادیه های تولیدکنندگان و سازندگان و توزیع کنندگان ، فروشندگان یا سایر تجار کالاهایی هستند که در یک کشور، ناحیه یا محل معینی فعالیت می کنند. علائم جمعی نیز برای تشخیص کالای این قبیل جماعات از کالای دیگر به کار می رود. مانند سولینگن که برای تشخیص محصولات فولادی ناحیه معینی از آلمان به کار می رود.
ج) برند مشهور
برندهایی که در یک کشور مشهور شده است ( چه ثبت شده باشد و چه ثبت نشده باشد) برندهای مشهور نامیده می شود. در حمایت از علائم مشهور کنوانسیون پاریس چنین مقرر می دارد : چنانچه ثبت علامتی یا استعمال علامت تجاری یا صنعتی که به ترتیب اعم از انتشار مجدد، تقلید یا ترجمه ، امکان بروز اشتباهاتی را فراهم آورد ، باطل و ممنوع اعلام می گردد مشروط بر اینکه مقامات صالح هر کشور، برایشان مسجل و اثبات شده باشد که این علامت شناخته شده و مشهور است و ادعای صرف کفایت نمی کند که چنین برخوردی ایجاد گردد .
طبقه بندی برند
طبقه ۱ – مواد شیمیایی مورد استفاده در صنایع، علوم، عکاسی و همچنین کشاورزی، باغبانی و جنگلبانی؛ رزینهای مصنوعی پردازش نشده؛ پلاستیکهای پردازش نشده؛ کودهای گیاه؛ ترکیبات اطفاء حریق؛ مواد آبکاری و جوشکاری فلزات؛ مواد شیمیایی برای نگهداری مواد غذایی؛ مواد دباغی؛ چسبهای صنعتی.طبقه ۲ – رنگ، روغن؛ جلا؛ لاک؛ موادضدرنگ زدگی و جلوگیری کننده از فاسد شدن چوب؛ مواد رنگی؛ مواد تثبیت رنگ، رزین یا صمغهای خام طبیعی؛ فلزات به صورت پودر یا ورق برای نقاشان ساختمان، چاپگرها و هنرمندان.
طبقه ۳ – ترکیبات سفیدکننده و سایر مواد مخصوص شستشوی لباس؛ مواد مخصوص تمیز کردن، براق کردن، لکهگیری و سائیدن؛ صابون؛ عطریات، روغنهای اسانس، مواد آرایشی؛ لوسیونهای مو؛ گرد و خمیر دندان.
طبقه ۴ – روغنها و گریسهای صنعتی؛ روانکنندهها، ترکیبات گردگیری، مرطوب کردن و جذب رطوبت؛ انواع سوخت (شامل سوخت موتور) و مواد روشنایی؛ انواع شمع و فتیله چراغ.
طبقه ۵ – مواد داروئی و بیطاری؛ مواد بهداشتی برای مصارف پزشکی؛ مواد رژیمی برای مصارف پزشکی، غذای کودکان؛ انواع گچ شکستهبندی، لوازم زخمبندی؛ مواد پرکردن دندان، موم د ندانسازی؛ ضدعفونی کنندهها؛ مواد نابودکننده حشرات موذی؛ قارچ کش، مواد دفع نباتات هرزه.
طبقه ۶ – فلزات عادی و آلیاژهای آنها؛ مواد ساختمانی فلزی؛ ساختمانهای فلزی قابل حمل؛ مواد فلزی خطوط راهآهن؛ کابل و سیمهای غیربرقی از جنس فلزات عادی؛ آهنآلات، اقلام کوچک فلزی؛ لوله و مجراهای فلزی؛ گاوصندوق؛ اجناس ساخته شده از فلزات عادی که در طبقات دیگر ذکر نشدهاند؛ سنگهای معدنی فلزات.
طبقه ۷ – انواع ماشین و ماشینهای افزار؛ انواع موتور (به استثناء موتور وسائط نقلیه زمینی)؛ قفل و بست حلقههای اتصال قطعات ماشینها و قطعات انتقال قوه (به غیر از اتصالات و اجراء انتقال قوه وسائط نقلیه زمینی)؛ لوازم و ابزار کشاورزی (به استثنای ابزارهای دستی)؛ ماشین جوجه کشی.
طبقه ۸ – انواع ابزار و لوازم دستی (که با دست کار میکنند)؛ سرویس کارد و قاشق و چنگال، سلاح کمری، تیغ.
طبقه ۹ – اسباب و آلات علمی، دریانوردی، مساحی، عکاسی، سینمایی، بصری، وزن کردن، اندازهگیری، علامت دادن، کنترل و مراقبت (نظارت)، نجات و آموزش؛ اسباب و لوازم هدایت، قطع و وصل، تبدیل، ذخیرهسازی، تنظیم یا کنترل جریان برق؛ آلات و اسباب ضبط، انتقال یا تکثیر صوت یا تصویر؛ اسباب ذخیره اطلاعات مغناطیسی، دیسکهای قابل ضبط؛ ماشینهای فروش خودکار و مکانیسم دستگاههایی که به سکه کار میکنند؛ صندوقهای ثبت مبلغ دریافتی، ماشینهای حساب، تجهیزات دادهپردازی و رایانهای؛ دستگاه آتش نشانی.
طبقه ۱۰ – آلات و ابزار جراحی، پزشکی، دندانسازی و بیطاری، اندامهای مصنوعی، دندان و چشممصنوعی؛ اقلام ارتوپدی؛ مواد بخیه زنی.
طبقه ۱۱ – دستگاههای روشنایی، حرارتی، مواد بخار، طبخ، خنک کردن، تهویه، تأمین آب بهداشتی.
طبقه ۱۲ – وسائط نقلیه، دستگاههای حمل و نقل زمینی، دریایی یا هوایی.
طبقه ۱۳ – اسلحه گرم؛ مهمات و انواع پرتابه (از قبیل موشک، خمپاره و غیره)؛ مواد منفجره؛ مواد وسایل آتشبازی.
طبقه ۱۴ – فلزات گرانبها و آلیاژهای آنها و کالاهایی که با فلزات گرانبها ساخته شده یا با آنها روکش شدهاند و در سایر طبقات ذکر نشدهاند؛ جواهرات، سنگهای گرانبها؛ اسباب و لوازم ساعتسازی و زمان سنجی.
طبقه ۱۵ – آلات موسیقی.
طبقه ۱۶ – کاغذ، مقوا و کالاهای ساخته شده از آنها که در طبقات دیگر ذکر نشدهاند؛ مطالب چاپ شده، مواد صحافی؛ عکس؛ نوشتافزار؛ چسب برای مصارف تحریری یا خانگی؛ لوازم نقاشی؛ قلم مو نقاشی؛ ماشین تحریر و لوازم ملزومات دفتری (به استثنای مبلمان) مواد آموزشی و تدریس ( به استثنای دستگاهها)؛ مواد پلاستیکی برای بستهبندی (که در سایر طبقات ذکر نشدهاند)؛ حروف و کلیشه چاپ.
طبقه ۱۷ – لاستیک، کائوچو، صمغ، آزبست (پنبه نسوز)، میکا (سنگ طلق) و کالاهای ساخته شده از این مواد که در طبقات دیگر ذکر نشدهاند؛ پلاستیک دارای شکل و قالب خاص برای استفاده در تولید سایر کالاها؛ مواد بستهبندی، درپوشگذاری، انسداد و عایقبندی؛ لولههای قابل ارتجاع غیرفلزی.
طبقه ۱۸ – چرم و چرم مصنوعی و کالاهای ساخته شده از آنها که در طبقات دیگر ذکر نشدهاند؛ پوست حیوانات؛ چمدان، کیسه و کیفهای مسافرتی؛ چتر، چتر آفتابگیر و عصا؛ شلاق، یراق و زین و برگ.
طبقه ۱۹ – مواد و مصالح ساختمانی (غیرفلزی)؛ لولههای غیرفلزی سخت و غیرقابل انعطاف برای استفاده در ساختمان؛ آسفالت، قیر و قطران؛ ساختمانهای متحرک غیرفلزی؛ بناهای یادبود غیرفلزی.
طبقه ۲۰ – مبلمان و اثاثیه، آیینه، قاب عکس؛ کالاهای ساخته شده از چوب، چوب پنبه، نی، حصیر، شاخ، استخوان، عاج، استخوان آرواره نهنگ، صدف، کهربا، صدف مروارید، کف دریا و بدل کلیه این مواد یا ساخته شده از پلاستیک (که در سایر طبقات ذکر نشدهاند).
طبقه ۲۱ – ظروف خانگی یا لوازم آشپزخانه (که از فلزات قیمتی ساخته یا روکش نشدهاند)؛ شانه و ابر و اسفنج؛ انواع برس قلم مو(به استثنای قلم موهای نقاشی)؛ مواد ساخت برس؛ لوازم نظافت و تمیزکاری؛ سیم ظرفشویی؛ شیشه کار شده یا نیمه کار شده (به استثنای شیشه مورد استفاده درساختمانها) شیشه آلات، اشیاء ساخته شده از چینی و سفال که در طبقات دیگر ذکر نشدهاند.
طبقه ۲۲ – طناب، رسیمان، تور، چادر، سایبان، برزنت (تارپولین)، بادبان و شراع، کیسه و گونی که در طبقات دیگر ذکر نشده است؛ مواد لایی و لایهگذاری و پوشال (به استثنای لاستیک و پلاستیک)؛ مواد خام لیفی برای نساجی.
طبقه ۲۳ – انواع نخ و رشته برای مصارف پارچه بافی و نساجی.
طبقه ۲۴ – محصولات نساجی و پارچهای که در طبقات دیگر ذکر نشدهاند؛ انواع روتختی و رومیزی.
طبقه ۲۵ – انواع لباس و پوشاک، پاپوش و پوشش سر.
طبقه ۲۶ – انواع توری و قلابدوزی، روبان، بند (نوار) حاشیه و قیطان؛ دکمه، قزن قفلی، سنجاق و سوزن تهگرد؛ گلهای مصنوعی.
طبقه ۲۷ – انواع فرش، قالیچه، حصیر و زیرانداز، لینولیوم و سایر کف پوشها، آویزهای دیواری (غیرپارچهای).
طبقه ۲۸ – انواع بازی و اسباب بازی؛ لوازم ورزشی و ژیمناستیک که در طبقات دیگر ذکر نشدهاند؛ تزئینات درخت کریسمس.
طبقه ۲۹ – گوشت، گوشت ماهی، گوشت طیور و شکار؛ عصاره گوشت؛ سزیجات و میوهجات به صورت کنسرو، خشک شده و پخته شده؛ انواع ژله، مربا و کمپوت؛ تخم مرغ، شیر و محصولات لبنی؛ روغنها و چربیهای خوراکی.
طبقه ۳۰ – قهوه، چای، کاکائو، شکر، برنج، نشاسته کاسار یا مانیوک (تاپیوکا)، نشاسته نخل خرما (ساگو)، بدل قهوه؛ آرد و فراوردههای تهیه شده از غلات، نان، نان شیرینی، شیرینیجات، شیرینی یخی؛ عسل، ملاس یا شیره قند؛ مایه خمیر، گرد مخصوص شیرینیپزی یا پخت نان؛ نمک، خردل؛ سرکه، انواع سس (چاشنی) ادویه جات، یخ.
طبقه ۳۱ – محصولات کشاورزی، باغداری و جنگلبانی و دانههایی که در طبقات دیگر ذکر نشدهاند؛ حیوانات زنده؛ میوه و سبزیجات تازه؛ بذر؛ گیاهان و گلهای طبیعی؛ غذای حیوانات؛ مالت (جو سبز خشک شده).
طبقه ۳۲ – ماءالشعیر؛ آبهای معدنی وگازدار و سایر نوشیدیهای غیرالکلی؛ آبمیوه و شربتهای میوهای؛ شربت و ترکیبات مخصوص ساخت نوشابه.
طبقه ۳۳ – ….
طبقه ۳۴– تنباکو، لوازم تدخین؛ کبریت.
خدمات
طبقه ۳۵ – تبلیغات؛ مدیریت تجاری؛ امور اداری تجارت؛ کارهای دفتری و اداری.
طبقه ۳۶ – بیمه؛ امور مالی؛ امور پولی؛ امور مربو به معاملات املاک و مستغلات.
طبقه ۳۷ – ساختمانسازی؛ تعمیر و بازسازی؛ خدمات نصب.
طبقه ۳۸ – مخابرات از راه دور.
طبقه ۳۹ – حمل و نقل؛ بستهبندی و نگهداری کالاها؛ تهیه مقدمات و ترتیب دادن مسافرتها.
طبقه ۴۰ – بهسازی و عملآوری مواد.
طبقه ۴۱ – آموزش و پروش؛ دورههای کارآموزی وتعلیمی؛ تفریح و سرگرمی؛ فعالیتهای ورزشی و فرهنگی.
طبقه ۴۲ – خدمات علمی و فناوری و تحقیق و پژوهش و طراحی در این زمینه؛ خدمات تجزیه و تحلیل و تحقیقات صنعتی؛ طراحی و توسعه نرمافزار و سخت افزارهای رایانهای.
طبقه ۴۳ – خدمات عرضه اغذیه و نوشابه؛ تأمین مسکن و محل اقامت موقت.
طبقه ۴۴ – خدمات پزشکی؛ خدمات بیطاری؛ مراقبتهای بهداشتی؛ و زیبایی برای انسانها یاحیوانات؛ خدمات کشاورزی، باغداری و جنگلداری.
طبقه ۴۵ – خدمات شخصی یا اجتماعی که توسط دیگران برای رفع نیازهای افراد ارائه میشوند؛ خدمات امنیتی برای محافظت از افراد، اموال و داراییها؛ خدمات حقوقی…