هرآنچه باید درباره تفاوت ثبت برند و ثبت شرکت بدانید
- تاریخ :
- دسته بندی : فروش برند مقالات / فروش برند آماده مقاله
- بـازدید : 234
- نظـرات : 0
- نـویسنده : javad
تفاوت بین ثبت شرکت و ثبت برند است. اغلب در ابتدای راه اندازی یک کسب و کار و شروع مراحل اداری برای ثبت برند، افراد با دو مقوله متفاوت ثبت شرکت و برند رو به رو می شوند. بد نیست بدانید هر دو این موارد مراحل و مدارک جداگانه ای دارند و هرکدام به یک هدفی باید انجام پذیرد. با ما همراه باشید تا درباره این تفاوت ها صحبت کنیم.
تفاوت ثبت برند و ثبت شرکت به زبان ساده
برای درک بهتر این تفاوت این مثال را در نظر بگیرید. یک شرکت وجود دارد که در خط تولید خود چندین نوع کالای مختلف تولید می کند. این محصولات می توانند در قالب برندهای مختلف در بازار عرضه و به فروش برسند. پس شرکت مذکور می بایست یک بار برای ثبت شرکت خود اقدام کند و سپس برای برند هایی که زیر مجموعه آن هستند نیز مراحل ثبت برند را طی کند. اما برای هر کدام از این موارد، چه مدارکی نیاز است یا از کجا باید اقدام کرد؟ پاسخ این سوالات را در ادامه با هم می بینیم.چه سازمانهایی اقدام به ثبت برند و ثبت شرکت می کنند؟
در کشور ایران، وظیفه ثبت شرکت و نام آن بر عهده ی اداره ی ثبت شرکت ها است در حالی که برای ثبت علائم تجاری یا برند تجاری و اختراعات از طریق اداره ی مالکیت های صنعتی می توان اقدام کرد. از طرفی انجام امور مربوط به مالکیت صنعتی و نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان جهانی مالکیت معنوی و اتحادیه های مربوط به کنفوانسیون های ذیربط، بر عهده سازمان ثبت اسناد و املاک می باشد. در واقع انتخاب کلمه صنعتی به دلیل این است که اختراعات بیشتر جنبه صنعتی دارند و علامت تجاری یا برند تجاری روی کالاهای صنعتی الصاق می شود و معرف محصولات و کالاهایی هستند که شامل تولیدات صنعتی است. امروزه اداره ثبت شرکت ها و اداره مالکیت صنعتی با روشهای متفاوت و نوین می توانند راهگشای متقاضیان ثبت باشند و به آنها برای درک تفاوت ثبت شرکت و ثبت برند کمک شایانی خواهد کرد.برای ثبت برند و شرکت چه مراحلی باید طی شود؟
مراحل و مدارک ثبت شرکت
اولین مرحله تشکیل شرکت ، شناخت کامل شریک های کاری است. اقدام بعدی، مراجعه به بانک و افتتاح حساب بانکی غیر قابل برداشت جهت ثبت شرکت می باشد. درواقع دارایی شرکت با دارایی اعضا و شرکاء شرکت متفاوت است. در حال حاضر، اداره ثبت شرکت ها با روشهای نویت ثبت نام اینترنتی کار را برای متقاسیا سهل و آسان کرده است. متقاضیان می توانند از طریق سایت ثبت شرکت ها به صورت آنلاین تمامی اطلاعات را با دقت وارد سامانه کنند.پس از تایید پذیرش، متقاضیان، نام پیشنهادی که بهتر است متشکل از سه کلمه باشد را همراه با اساسنامه و صورتجلسات که توسط سایت تهیه می شود را در بازه زمانی 3 ماهه، ارائه می دهند. پس از تکمیل مدارک، افتتاح حساب و دریافت مجوز از بانک می توان از طریق پست اقدام به ارسال آن ها نمود. در مرحله بعدی، کارشناس حقوقی مدارک و اطلاعات ارسالی را بررسی می کند و در صورتی که نواقصی داشته باشد آن را برگشت زده و در سامانه به آنها اشاره خواهد کرد که از طریق پیامک و مراجعه به سایت نتیجه قابل رویت است.
دستور ثبت شرکت توسط مسئول اداره ثبت شرکت ها پس از بررسی و کنترل نهایی، صادر می گردد. آخرین مرحله از ثبت شرکت، ثبت شرکت نامه در دفتر ثبت شرکت ها است که به صورت قانونی و با امضای نماینده ی دادستان محل، انجام می پذیرد. در پایان، متقاضیان ثبت شرکت، پیش نویس شرکتنامه را نزد مسئول دفتر ثبت می برد تا پیش نویس آگهی تاسیس شرکت در دفتر ثبت شرکت ها، وارد گردد.
مراحل و اقدامات ثبت شرکت نامه
- دریافت کارت شناسایی متقاضیان و مطابقت با مشخصات مندرج در شرکتنامه
- احراز هویت متقاضیان
- اخذ امضا از متقاضیان در دفتر ثبت
- تصدیق مدارک متقاضیان به عنوان ثبت با سند برابر است
- تعیین شماره ی ثبت شرکت
- نوشتن شماره ثبت در اظهارنامه، شرکتنامه و دیگر مدارک مالکیت اموال مرتبط با شرکت
- تشکیل پرونده توسط مسئول ثبت دفتر، تکمیل امضاء گواهی و تقدیم یک نسخه از اساسنامه، اظهارنامه و شرکتنامه به متقاضی
- تحویل یک نسخه دیگر از تمامی مدارک، اساسنامه، شرکت نامه و اظهارنامه به اتاق تایپ
- تحریر و صدور آگهی تاسیس شرکت
مراحل و مدارک ثبت برند
حال در این مطلب پس از آشنایی با نحوه ثبت شرکت می توانید تفاوت ثبت شرکت و برند را به خوبی مشاهده نمایید. در سال 1310 قانون ثبت علائم و اختراعات به تصویب رسید که آئین نامه اجرایی آن مبنای حمایت قرار گرفت. فردی که علامت یا برند تجاری به نام او ثبت شده و شخصی که علامت به طور موقت یا دائم از سوی مالک به او انتقال یافته است میتواند از علامت تجاری استفاده نماید.مدارک و مراحل ثبت برند تجاری
- ورود اطلاعات و تکمیل فرم اظهارنامه ثبت برند یا علامت
- ارسال و تکمیل مدارک از جمله شناسنامه و کارت ملی برای اشخاص حقیقی و پروانه بهره برداری یا مجوز تولید، تصویر روزنامه رسمی شرکت، روزنامه رسمی آخرین تغییرات شرکت، کپی شناسنامه و کارت ملی صاحبان حق امضا برای اشخاص حقوقی.
- کپی یا تصویر از علامت و توضیحات در رابطه با آن و همچنین مدارک مستند مبتنی بر مستند بودن معنی کلمه و توصیف برند یا علامت
- کپی برابر اصل مدارک توسط وکیل و پرداخت مبلغ حق الوکاله، اخذ شماره ی فیش واریزی
- تنظیم مدارک و ارجاع آن به اداره ی مالکیت صنعتی
- استفاده از حق تقدم توسط متقاضی جهت تقاضی ثبت
- تهیه نسخه ای از ضوابط و شرایط استفاده از علامت و تاییدیه مقامی که دارای صلاحیت باشد. (در صورت درخواست ثبت علامت جمعی)