بررسی دلایل عدم ماندگاری برندها در ایران
- تاریخ :
- دسته بندی : فروش برند مقالات / فروش برند آماده مقاله
- بـازدید : 329
- نظـرات : 0
- نـویسنده : javad
برند به عنوان یک دارایی ارزشمند برای کسب و کارها محسوب می شود که تاثیر اقتصادی بالایی در روند های مالی و حساب های شرکت دارد. به همین دلیل باید در روند حضور و فعالیت برند در بازار و حوزهی مشخص خود فعالیت های بسیاری صورت بگیرد. اما در سال های اخیر برند های ایرانی نتوانسته اند در جوامع بین المللی حضور موفقی داشته باشند به همین دلیل در این مقاله به بررسی دلایل عدم ماندگاری و موفقیت برند ها در ایران می پردازیم.
نوع برند ها در انتخاب مشتریان و سرمایه گذارانی که قصد همکاری با شرکت شما را دارند بسیار موثر می باشد.
برند به دلایل مختلفی دارای اهمیت است که طبق گزارش هایی که از تولیدکنندگان ایرانی جمع آوری شده است این موضوع به اندازه کافی از نظر تولید کننده مهم تلقی نشده و بطور شایسته مورد توجه قرار نگرفته است.
اهمیت برند را میتوان به طور گسترده و مفهومی تر از دو دیدگاه متفاوت بازبینی کرد:
الف) اهمیت برند از دیدگاه مصرف کنندهب) اهمیت برند از دیدگاه تولید کننده
دلایل اهمیت برند عبارتند از:
۱٫کاهش میزان ریسک
۲٫صرفه جویی در زمان از دیدگاه مصرف کننده
۳٫ایجاد سرمایه و ثروت
۴٫برند عاملی برای ایجاد رقابت میان تولیدکنندگان برای تولید محصولی مناسب است.
به عنوان مثال در ماده ۸ قانون رفع موانع تولید رقابتی و ارتقاء نظام مالی کشور، دولت ها وظیفه دارند که از ایجاد و تقویت علائم و نشانه های تجاری داخلی برای محصولات صنعتی و محصولات صادراتی حمایت کنند. همچنین در قانون ۵ توسعه نیز به رشد و تکامل بنگاه های کوچک و تبدیل آن ها به بنگاه های بزرگ و رقابت پذیر توصیه شده است. اما در اصل فقط چند برند نام آشنا در ایران جزو برندهای معروف کشور محسوب می شوند و بقیه برند های تازه تاسیس یا تعطیل می شوند و یا تلاشی برای حضور موثر و بقای خود نمی کنند.
برند به عنوان مفهومی پیچیده با دامنه متنوعی از ایده ها است که با ترکیبی از نام و اشکال ایجاد برای شناسایی یک محصول ایجاد می شود. برند با استفاده از آهنگ و همچنین معانی لغوی خود با مشتری ارتباط برقرار می کند در واقع برند تضمین کننده محصول از طرف تولیدکننده به مصرف کننده است و تمام اطلاعاتی که مرتبط با شرکت، محصول و خدمات آن است را شامل می شود.
با توجه به تمام این نکات بسیاری از شرکت های به قدرت عملکرد برند توجه نمی کنند و منجر به شکست برند و عدم موفقیت آن در بازار می شوند.
براساس آمارهای موجود در ایران بیشتر شرکت ها در زمینه مواد غذایی و تولید محصولاتی مانند آب معدنی، دوغ و نوشابه فعالیت می کنند و برند هایی که برای این محصولات ایجاد می شود با عدم موفقیت مواجه شده و شکست می خورند و برند از عرصه رقابت حذف می شود.
بنابراین به طور کلی۸ دلیل برای عدم موفقیت برند وجود دارد:
۱٫محصول ضعیف: یکی از دلایل عمده شکست برند ارائه محصولی ضعیف است به طوری که با انتظارات مصرف کننده فاصله داشته و نیاز مشتری ها را برطرف نکند به عنوان مثال اگر برند فولکس که از برند های معتبر در زمینه خودروسازی است ۷-۸ مورد محصول نامرغوب پی در پی را روانه بازار کند از اعتبار این برند کاسته می شود و برای مدتی محدود ارزش این نام تجاری کم شده و با شکست مواجه می شود.۲٫بازاریابی: بخش بازاریابی جریانی فعال برای یک کسب و کار محسوب می شود و شرکت باید اطمینان حاصل کند که ارزش برند با انجام تبلیغات افزوده می شود. برای بازاریابی مناسب، باید موقعیت برند علامت گذاری شده و طبق برنامه هایی که برای محصول وجود دارد بازاریابی انجام شود.
۳٫گسترش بیش از حد با وجود منابع کم: برخی از شرکت ها قصد دارند به سرعت در مقایسه با شرکت هایی که دارای منابع و برند بالقوه هستند رقابت کنند و محصولات زیادی را عرضه کنند. به عنوان مثال می توان شرکت سامسونگ را نام برد. سامسونگ دارای محصولاتی مانند تلفن همراه، یخچال، فریزر و تلوزیون است که بسیار مرغوب بوده و تقاضای زیادی در بین مصرف کننده دارد ولی تولید دوربین و سیستم های تهویه مطبوع این شرکت با شکست مواجه شده است. بنابراین، گسترش سریع و یا بیش از حد، با منابع کم برای حفظ ارزش برند در بخش های مختلف خطرناک است و افزایش محصول باید دز زمان مناسب و با کیفیت لازم صورت بگیرد.
۴٫بازاریابی دروغین: بازاریابی برند بعنوان وعده هایی برای خدمات برند استفاده می شود. اما گاهی اوقات در تبلیغات و بازاریابی ها اغراق می شود و مخاطب به خاطر وعده دروغینی که در تبلیغات دیده از برند شما استفاده کند ولی برند شما ویژگی لازم را نداشته باشد اعتماد مخاطب به برند شما از بین خواهد رفت و این رفتار بر استفاده سایر مصرف کنندگان نیز تاثیر مستقیم دارد. در بازاریابی ها باید دقت کنید که فقط از امکانات برندتان صحبت کنید و آن ها را به نمایش بگذارید.
۵٫بازاریابی بیش از حد: بازاریابی نامعترف باعث می شود که نام تجاری بیش از حد رایج شود و در نتیجه ممکن است کسالت وار بودن روند تبلیغات باعث از دست رفتن ارزش نام تجاری شود. در نتیجه اگر بیش از حد در معرض دید باشید ممکن است اثرات نامطلوبی بر نام تجاری داشته باشید.
۶٫بروز بودن: در ارائه محصولات و خدمات خود باید طبق آخرین تکنولوژی ها و نیاز های مصرف کننده حرکت کنید. به عنوان مثال نوکیا با وجود اینکه یکی از مهمترین نام های تجار در زمینه تکنولوژی بود خیلی سریع سهم بازار خود را از دست داد زیرا در ارائه محصولات خود آخرین تکنولوژی های را به مشتریان ارائه نمی داد و تکنولوژی اندروید که به تازگی روانه بازار شده بود را حمایت نمی کرد و رقبای این نام مانند سامسونگ و اپل به سرعت به قدرت فروش افزودند و بازار را در تسلط خود قرار دادند.
۷٫افزایش رقابت: افزایش رقابت موجب شده که ارزش برند شفاف سازی شود و برندهای خوب از برندهای آماتور شناسایی شوند. به عنوان مثال در تولید محصولاتی مانند صابون و شامپو، برندهای بسیاری وجود دارند که وارد بازار می شوند و به سرعت نیز محو می شوند و از بین می روند زیرا قدرت رقابت با برندهای با کیفیت را ندارند و مصرف کننده برای استفاده خود از برندها کیفیت مناسبی را انتخاب می کنند.
۸٫ضمانت: سرویس دهی محصولات یکی از دلایلی است که مصرف کننده را به استفاده از یک برند خاص سوق می دهد. گارانتی محصول و ضمانت به عنوان پشتوانه یک محصول و مشخص کننده اطمینان تولیدکننده از کیفیت محصول خود است زیرا اگر کیفیت محصول نامرغوب باشد شرکت نمی تواند سرویس دهی مناسبی ارائه دهد زیرا درخواست ها بالا خواهد بود و تامین نیروی انسانی با مشکل مواجه می شود. در نتیجه شرکتی که خدمات پس از فروش ارائه می دهد از مرغوبیت کالای خود اطمینان دارد و برای موارد نادر و کمی که ممکن است در حین تولید پیش آمده باشد این خدمات را برای مصرف کننده خود در نظر می گیرد و زمانی که ضمانت کالایی را تضمین می کند به این منظور است که تا آن زمان محصول بدون ایراد و نقصی کار خواهد کرد.
بنابراین به طور کلی دلایل زیادی برای شکست برند وجود دارد که تولید کننده باید در جهت رفع آن ها و اعتماد سازی استفاده کند و محصولی با ارزش ذاتی بالا و نام تجاری مناسب روانه بازار کند.