اهمیت برندسازی در کسب و کارهای امروزی
- تاریخ :
- دسته بندی : فروش برند مقالات / فروش برند آماده مقاله
- بـازدید : 241
- نظـرات : 0
- نـویسنده : javad
در دنیای امروز که پر است از انتخاب های متنوع و متعدد و زمان خیلی کم برای آن، رقابت برای جلب توجه مشتریان و همچنین کیف پول شان بسیار شدید است، بسیاری از محصولات از نظر ویژگی و کیفیت شبیه هم هستند و متقاعد کردن مشتریان برای امتحان کردن، خرید و خرید مجدد آن سخت است.
اما، برخلاف شرایط موجود و معمول، شرکت هایی وجود دارند که وفاداری را در مشتریان بیش ازپیش برمی انگیزند. این نوع از وفاداری، که احساسی و از روی علاقه است، تنها از طریق یک موضوع اصلی برانگیخته می شود: برندسازی! اما واقعاً برندسازی چیست و چرا بسیار مهم است؟
Branding از حدود 350سال قبل از میلاد وجود داشته و از واژه Brandr به معنای «سوزاندن» در زبان نورس باستان برگرفته شده است. به معنای علامتی بود که روی گاوها داغ زده می شد تا نشان دهد که این گاو صاحب دارد. این علامت ها که ساده و به آسانی قابل درک بودند تمام نشانه های آرم های مدرن را داشتند، اما امروزه برندسازی کمی بیشتر از ظاهر و یا لوگو است و نشانگر احساسات درونی و عاطفی است که یک شرکت می تواند در مشتریانش ایجاد کند. با ظهور اینترنت، برندسازی تبدیل به عاملی کلیدی برای برطرف کردن ناهنجاری های موجود شد.
برندسازی فرآیند معنا بخشیدن به یک شرکت، محصول یا خدمات خاص و شکل دادن به یک برند در ذهن مصرف کنندگان است. این یک استراتژی است که توسط شرکت ها طراحی شده است تا به مردم برای تشخیص سریع محصولات و سازمان کمک کند و از طریق شفاف سازی اینکه این برند خاص چه چیزی هست و چه چیزی نیست برای آنها دلیلی برای انتخاب محصولات شان در برابر محصولات دیگر می دهد. هدف آنها جذب و حفظ مشتریان وفادار از طریق تحویل کالایی است که همواره مطابق با وعده ای است که در تبلیغات و برند داده شده است.
برند شما در قلب و ذهن مردم جا دارد
برندسازی یکی از مهم ترین جنبه های هر کسب وکاری است، فرقی نمی کند که بزرگ یا کوچک باشد. به طور خلاصه، برند شما مجموعه ای از ادراکاتی است که افراد در مورد شرکت شما دارند. این یک بیان عاطفی با ارزش از ارزش شماست که در ذهن و قلب افراد جا دارد. برندسازی مجموعه ای از فعالیت هاست که شما برای پرورش و رشد نام تجاری خود انجام می دهید. اگر این کار به درستی انجام شود، برندسازی به یک سمفونی زیبا از طرح، زبان و تجربه تبدیل می شود که همگی با هم برای ایجاد یک حس بسیار خاص ترکیب شده اند. یک نمونه معروف از برندسازی که موجب «احساسات درونی» می شود اپل است، که مسلماً موفق ترین برند در دنیاست
جان اسکالی، مدیرعامل وقت اپل به خبرنگار گاردین در سال 1997 گفت: «افراد در مورد تکنولوژی صحبت می کنند، اما اپل یک شرکت بازاریابی بود.» استیو جابز کسی است که اپل را از لبه ورشکستگی در سال 1990 دوباره به بازار بازگرداند، وی این کار را از طریق تغییراتی در برند با مجموعه ای از تغییرات سبکی، پیام رسانی و انگیزشی انجام داد.
بیش از هر چیز دیگر، جابز درک کرد که مشخصه های اصلی یک استراتژی برند خوب شامل انسجام، سازگاری و شفافیت است. در کنار هم، این سه مورد یک ارتباط روانی قوی را در مشتری ایجاد می کند. کاربران می دانند که در هنگام استفاده از محصولات و نرم افزارهای اپل چه انتظاراتی داشته باشند.
اگرچه ممکن است مبهم و غیرقابل دسترس به نظر برسد، مهم است که بدانیم برندسازی خارج از کنترل شما نیست. هر شرکتی، بزرگ یا کوچک می تواند به طور قاطعانه فرآیند ایجاد، توسعه و تأثیرگذاری روی ادراکات مثبت برای کمک به موفقیت در کسب وکار را آغاز کند. به طور ایده آل، برندسازی باید از ابتدای ایجاد شرکت شروع شود، چون تغییر درک عمومی پس از ثابت شدن روی یک چیز سخت است (اما غیرممکن نیست). به گفته جابز: «شانس ایجاد یک خاطره جوهر و اساس بازاریابی برند است.»
چرا به برندسازی نیاز دارید؟
برای خودتان برندسازی کنید، در غیر این صورت از سوی دیگران برندسازی می شوید. اگر به طور فعالانه برند خود را تعریف نکنید، بازار این کار را برای تان خواهد کرد، این موضوع در بیشتر مواقع اصلاً اتفاق خوبی نیست. این مورد انگیزه اصلی برای برندسازی برای شرکت یا کسب وکار خودتان به صورت هدفمند است، اما دلایل دیگری هم برای این کار وجود دارد:
برندسازی باعث می شود که از رقابت موفق بیرون بیایید
اگر شما یک طراح برای یک لپ تاپ جدید هستید، آیا فوراً فروشگاه آنلاین اپل را جست وجو می کنید؟ به عنوان یک برند، اپل به همان اندازه که زمان صرفِ رشد و پرورش تصویر نام تجاری خود کرده است به همان اندازه هم زمان برای تکمیل و پیشرفت زیبایی و ویژگی های حسی و بصری خود صرف کرده است. شما یک لپ تاپ مک را بدون نیاز به تحقیق انتخاب می کنید چون این درک شما از اپل است که در بازار رقیبی برای آن نیست. چرا؟ چون شعار تبلیغاتی «من مک هستم» شما را قبلاً متقاعد کرده است که در مورد انتخاب لپ تاپ شخصی آنها گزینه حتمی هستند و این نشان می دهد که وقتی مشتریان چندین گزینه دارند، برندسازی به آنها کمک می کند تا تصمیم شان را قطعی کنند.
برندسازی ارزش پیشنهاد شما را افزایش می دهد
اینکه مردم حاضر هستند تا مبلغ بیشتری را نسبت به رقبا برای محصولات اپل هزینه کنند دلیلی دارد. برندسازی ارائه شما از یک محصول را به یک محصول منحصربه فرد ارتقا می بخشد و به شما این امکان را می دهد که مزایایی را هم داشته باشید. تبلیغات 1984 اپل برای لپ تاپ مک نه تنها مسیر را برای عصر نوآوری در تبلیغات جام برتر هموار کرد بلکه این امکان را به آنها داد که کامپیوترهای شان را بالاتر از برندهای رقیب قیمت گذاری کنند.
برندسازی یک ارتباط انسانی با مشتریان ایجاد می کند
هنر داستان نویسی به شما امکان می دهد با مشتریان در یک سطح احساسی ارتباط برقرار کنید. برای مثال، تبلیغات نوآورانه اپل و تبلیغات محصولات توسط افراد مشهور داستان های زیادی را طی دهه های متوالی بیان کرده است که حول محور کالای لوکس و مدرن می چرخد. این موضوعی است که تکرار می شود و از همه مهم تر این داستانی است که مخاطبین در سراسر دنیا می توانند آن را تعریف کنند.
برندسازی وفاداری مشتری را در پی دارد
در اصل برند اپل برندی مردمی است و این در تمامی زمینه ها از پشتیبانی مشتری تا صداقت و شفافیت در ارتباطات پایدار است. دومین عامل در وفاداری مشتری توانایی شرکت در تبلیغ کردن لزوم و ضرورت محصولات است. آیفون هرگز پیشرفته ترین تلفن هوشمند در بازار نبود، اما با یکپارچه سازی های ساده در تمام محصولات این شرکت باعث این شد که شما همواره در ابتدا به اپل فکر کنید.
عناصر برندسازی
حالا که چرایی موضوع را بیان کردیم اکنون در مورد چگونگی آن صحبت می کنیم، که با گزاره های هدف و چشم انداز شما آغاز می شود. در مورد هدف تان به عنوان مغز فعالیت فکر کنید، یک گزاره کوتاه و مختصر که وضع کنونی و هدف سازمان شما را تعریف می کند و همچنین مأموریت شرکت شما قلب آن است، که تصویری انگیزشی و الهام بخش از آنچه که می خواهید در طولانی مدت به آن دست یابید فراهم می کند.
با قرار دادن گزاره های مأموریت و چشم انداز به عنوان ستون های سازمان خود، استراتژی برند شما همه چیز را در بر خواهد گرفت. این درنهایت به شکل دستورالعمل هایی برای برند درمی آید. این یک سند ملموس است که اهداف کسب وکار شما را نشان داده و حمایت خواهد کرد و شما را از رقبای تان متمایز خواهد کرد. این موضوع در ذهن مشتریان تکرار خواهد شد و الگویی برای تصمیم گیری فراهم می کند و ایده هایی برای تبلیغات بازاریابی آینده ایجاد خواهد کرد.
یک برند خوب به معنای بازاریابی خوب است
به عنوان یک قانون کلی، محصولات چرخه زندگی محدودی دارند، اما برندها اگر به خوبی مدیریت شوند برای همیشه باقی می مانند و همین که شما آنچه را که هستید به صورت برند ثابت کردید، بازاریابی برای آن بسیار آسان می شود. دستورالعمل برند شما، به همراه تحقیقات و تحلیل های مداوم بازار باید به شما یک مزیت تاکتیکی برای یافتن بهترین راه برای تبلیغات محصول تان بدهد.
آیا بر تبلیغات سنتی مانند رادیو و یا بیلبورد تمرکز دارید و یا اینکه مشتریان شما با ویدئوهای یوتیوب تحت تأثیر قرار می گیرند؟ بازاریابی می تواند ترکیبی از این تاکتیک ها باشد، اما مراقب باشید که خودتان را بیش از حد نابود نکنید! با مشاوره مداوم با راهنمای برندتان، باید تلاش های تان را روی تاکتیک هایی که مؤثر هستند متمرکز کنید.
برندسازی و درک مشتری های تان
برای موفقیت در برندسازی، باید نیازها و خواسته های مشتریان تان را بدانید. می توانید از طریق یکپارچه سازی استراتژی برندتان در سرتاسر شرکت در تمام نقاط روابط عمومی به این نکته مهم دست یابید. در مورد برندسازی طوری فکر کنید که انگار شرکت شما یک موجود زنده است که نفس می کشد. تصور کنید که این موجود زنده توضیح می دهد که چه کسی هست، چرا ارزشمند است و چه چیزی برای ارائه دارد. همان طور که مصرف کنندگان شروع به آشنایی با شما می کنند، برند شما در ذهن و قلب مردم جای خواهد گرفت.
اهمیت برندسازی و 3 سؤال کلیدی
برند شما منبع تعهدی است که به مشتری داده اید. اگر شما خودتان را به عنوان تولیدکننده لامپی که بیشترین عمر را دارد معرفی می کنید باید برند شما نیز این را تأیید کند.
مهم است که برای تحقیق، تعریف و ساخت برندتان زمان زیادی صرف کنید. در ایجاد یک برنامه استراتژیک بازاریابی برند شما به عنوان راهنمایی برای درک هدف کسب وکار شما عمل می کند و به شما این امکان را می دهد تا برنامه های تان را با این اهداف منطبق سازید. برندسازی تنها قبل از زمان خرید اهمیت ندارد- تجربه برند باید ادامه داشته باشد تا وفاداری مشتری را به همراه داشته باشد. می توانید از طریق پاسخ به سه سؤال زیر این ماندگاری و وفاداری را ایجاد کنید:
1. آیا محصول و یا خدمات همانطور که انتظار داشتید عمل کرد؟
2. آیا کیفیت همانطور که قول داده شده بود خوب بود؟
3. آیا تجربه کلی مشتری مثبت بود؟
اگر بتوانید به این سه سوال پاسخ مثبت بدهید، مشتریان وفاداری را کسب کرده اید.
در پایان، بازاریابی فرآیندی است که فروش را بیشتر می کند ولی برندسازی پایه ای است که شهرت و وفاداری مشتری بر آن استوار است. از شرکت های بنام مانند اپل تا شرکت های تازه تأسیس شده واضح است که برندسازی خوب سلاح پنهانی برای موفقیت است.