سفیر برند چیست؟




سفیر برند یا Brand Ambassador که کسب‌و‌کارها از آن برای گسترش کسب‌و‌کار خود استفاده می کنند، در مجموعه‌های B2B نقش کلیدی دارد.
زمانی نقش سفیر برند پررنگ شد که خریداران و مصرف‌کنندگان برای پرس و جو و بررسی در رابطه با اینکه نزدیکان و اقوام آنها چه پیشنهادی می دهند به شبکه‌های اجتماعی رجوع کردند.

سفیر برند چه کسی است؟

سفیر برند به کسی می‌گویند که بتواند با ۱- هدف بیشتر شدن آگاهی نسبت به برند ۲- و کمک به فرایند فروش‌، یک برند و کالاهای آن را تبلیغ کند.
در حالت، کلی سفیر برند را از میان افراد معروف انتخاب می کنند تا این شخص در قبال دریافت دستمزد، اموری را انجام دهد. شاید این جریان را اینفلوئنسر مارکتینگ نامگذاری کنید و شخص تبلغ کننده را اینفلوئنسر بخوانید.
سلبریتی‌ها و شخصیت‌های معروف در سطح جامعه تحت عنوان سفیران برند، ایفای نقش می‌کنند.(صنعت کالاهای آرایشی و بهداشتی یک نمونه است)
این  فعالیت‌ها را غالبا برندهای انجام می‌دهند که به صورت مستقیم و بدون واسطه با شخص مصرف‌کننده درگیر هستند.

در این بین کسب و کارهایی که کالاهای خود را به برندی دیگری عرضه می‌کنند، سفیر برند را از میان کارمندان همان سازمان انتخاب می‌کنند.
قبلا، سفیران معروف برای مشاغل B2B موسسان و یا کارفرمایان کسب و کار بودند. (مثل ایلان ماسک)
با رشد شبکه های اجتماعی و اینترنت، کارمندانی هم که امور غیراجرایی را عهده دار بودند در همه زمینه ها به عنوانی سفیر برندی موثر، نقش خود را اجرا می کردند.
کارمندان بهترین نگرش را در رابطه با رویه شرکت، کالاها، انواع خدمات و اظهارات مدیریت و سایر موارد دارند.
در یک نظرسنجی ۷۶% افراد اعلام کردند که به محتوایی که افراد عادی نسبت به یک کسب و کار منتشر می کنند بیشتر اعتماد دارند تا محتوایی را که خود کسب و کارها ارائه می کنند.


دلایل به کارگیری و استخدام سفیر برند چیست؟

در دنیای امروزی شبکه های اجتماعی و سطح اینترنت، می توان ادعا کرد که هر کارمند یک شبکه پیشرفته بزرگ و موثر است. مضاف بر این، عده ای دیگر از کاربران در مورد کسب و کار شما محتوایی را منتشر می کنند که ممکن است مدیران از فعالیت آنها با خبر شوند یا نه.
طبق تحقیقات، ۹۸% کارمندان دستکم از یک شبکه اجتماعی استفاده می کنند که از همین تعداد ۵۰% آنها در مورد کسب و کار خود محتوا منتشر می کنند.
از بین شبکه های اجتماعی، ایمیل و سایر گزینه ها، کارمندان B2B تعداد قابل ملاحظه ای از مخاطبان را در اختیار دارند که می توانند با آنها :۱- مکالمه کنند ۲-ارتباط بگیرند ۳- اعتماد سازی کنند.
در نتیجه سه اصل ارتباط گیری، اعتماد سازی و تاثیرگذاری، مهم و کلیدی هستند.
رابطه ایجاد شده بین کارمندان کسب و کار شما با مخاطبینشان که شاید در آینده تبدیل به مشتری هم شوند، از هر نوع ارتباط گیری که سایر افراد در شبکه هایشان با برند کسب و کار شما دارند، موثرتر است.
تنظیم برنامه برای سفیران تجاری، شرایط را برای سوق دادن این روابط به نفع شرکت را مهیا می کند.

سفیر برند را چگونه انتخاب کنیم؟

برای پاسخگویی به این سوال باید توجه کرد که این وابسته به آماج و هدف کسب و کار شما و البته برنامه سفیر شما است. کارکنان بخش فروش، منابع انسانی، بازاریابان، ارتباطات، محصولات، مهندسی و مدیریت هر کدام می توانند سفیر برند کسب و کار شما باشند.
در زیر چند مثال از نتیجه به کارگیری افراد در بخش های مختلف به عنوان سفیر برند را مشاهده می کنیم:

بخش فروش

کم شدن فرایند فروش، تشکیل فرصت های جدید فروش، افزایش درآمد و جذب مشتریان جدید

منابع انسانی

افزایش استخدام نیرو و حفظ نیروهای فعلی و بهبود استعداد کارکنان باعث ساخت برند کارفرما می شود.

بخش بازاریابی

جذب مشتری ، افزایش آگاهی از برند، فعالیت در شبکه های اجتماعی، ترافیک اینترنت

محصولات مهندسی

رهبری تفکرات شرکت ، آگاهی کامل از ویژگیهای محصول
در حالت کلی کارمندانی که ارتباط بیشتری با افراد خارج از سازمان دارند، بیشترین نفع را عاید کسب و کار می کنند.
به طور میانگین و با توجه به ذات نقش آنها، مانند لزوم ارتباط گیری با افراد خارج ازمجموعه کسب و کار، فروش ، بازاریابی و مدیریت دارای بیشترین شبکه های حرفه ای هستند و طبیعتا قادرند تا بیشترین اثر را بر فروش شرکت بگذارند.

فعالیت های سفیران برند چگونه به نتیجه می رسد؟

شخص سفیر برند با برقراری ارتباط به صورت ۱-عمومی مانند شبکه های اجتماعی و مجازی ۲-خصوصی مانند ایمیل، اس ام اس و سایر روش های شخص به شخص به نتایج مد نظر خود دست خواهند یافت.
یک اصل مهم برای نتیجه گیری، داشتن برنامه و سیکل کاری برای یک سفیر برند است. به طور کلی داریم که برای حصول موفقیت نیاز به ۱-برنامه جامع ۲-و اهداف معقول است.
لازم به ذکر است که موارد بالا باید با معیار و مقیاسی مشخص مدیریت شوند.
ارتباط مدیریت با مشتری یا CRM، نتیجه خوبی را همراه خود خواهد داشت.
عدم وجود پل ارتباطی میان مدیریت و مشتری، مدیریت مجموعه فروش با هر تعداد کارمند مستعد، تقریبا محال است.
وجود یک رسانه CRM، به شما کمک می کند تا بتوانید تلاش های کارکنانتان را مشاهده کنید.
این موضوع در مورد سفیران برند نیز صادق است که : ۱- شما به برنامه جامع ۲-و به ابزار درست ۳-و فردی برای مساعدت به مدیریت نیازمند هستید.

نقطه شروع کجاست؟

برای نتیجه بخش بودن برنامه سفیر برند، محدودیت مطرح نیست.
صرف نظر از اینکه یک سفیر استخدام کنید یا با اینفلوئنسر استخدام کنید، نقطه آغازین شما شروع با کارمندان کسب و کارتان است.
به مرور و با حاصل شدن موفقیت، ممکن است که برنامه به جایی برسد که اکثر کارمندان شما بتوانند جایی در برنامه شما برای خودشان دست و پا کنند.
برای جلوگیری از صدمات بزرگ با قدم های کوچک کار را شروع کنید.
در این راه سعی کنید نکاتی را یاد بگیرید، تکرار کنید، موفقیت را لمس کنید، رشد و نمو پیدا کنید و نهایتا نکات بالا را مکررا تکرار کنید.
خصوصا اینکه در ابتدای راه، کسب و کار شما باید به دنبال افرادی با عزم واقعی برای شرکت در برنامه باشد و افرادی را هم که سابقه خوبی در شبکه های اجتماعی دارند را هم جذب  و بر روی آنها متمرکز شود.
برای آموزش این افراد زمان کمتری صرف خواهد شد و حتی آنها درک عمقی از سازمان دارند.

چند نمونه شرکت هایی که سفیر برند دارند

کاملا مشخص است که بسیاری از کسب و کارها از سفیر برند برای معرفی برند خود استفاده می کنند، اما با این حال ذکر چند نمونه از این کسب و کارها و اشتراک گذاری تجربه آنها از همکاری با سفیران برند، خالی از لطف نیست.
در زیر به چند نمونه از متفاوت بودن دیدگاه هر برند نسبت به سفیر و چگونگی انتخاب آن و وظایفش اشاره می کنیم.

شهر فرش و پژمان

ابتدا بهتر هست به چند مورد از سفرای برند بومی را نام ببریم. یکی از برندهایی که سرمایه‌گذاری زیادی در این بخش کرد شهر فرش بود. چند سالی هست که فروشگاه‌های زنجیره‌ای در حوزه فرش گیره دلالان حوزه تبلیغات محیطی قرار گرفته‌اند و هزینه زیادی متحمل شده‌اند.
قطعا همگی پژمان جمشیدی فوتبالیست و بازیگر سریال پژمان و زیرخاکی را می‌شناسید. شهر فرش چند سالی هست که از پژمان در تبلیغات محیطی استفاده میکند. اگر ساکن تهران هستید حتما بیلبوردهای بیشمار شهر فرش را در بزرگراه همت دیده‌اید پس ظاهرا شهر فرش در جلب توجه عموم مخاطب موفق بوده است.

سس بیژن و امین حیایی

سفیر بومی بعدی امین حیایی بازیگر سینمای ایران است. امین حیایی سفیر برند بیژن (مواد غذایی) در تیزرهای تلویزیونی این برند است. اگر تلویزیون داخلی را تماشا میکنید حداقل یک بار تبلیغات سس بیژن با بازیگری امین حیایی را دیده‌اید. صاحب این برند بی‌حاشیه بودن و ارتباط خویشاوندی با او را دلیل انتخاب امین حیایی به عنوان سفیر برند را می‌داند.

پاتاگونیا

پاتاگونیا بیشتر سفیر برند را از میان افراد مشهور و سلبریتی ها در اینستاگرام انتخاب می کند. این اشخاص تصاویر ماجراجویی های خود را با دیگران به اشتراک می گذارند در حالی که لباس پاتاگونیا بر تن دارند.
سفیران این برند، کوهنوردان کوههای آلپ هستند و یا در هاوایی موج سوار هستند و اسکی سوارانی هستند که در Squaw Valley اسکی می کنند.

شرکت دل Dell

دل Dell  شرکتی شناخته شده در عرصه فناوری است که تمرکز خود را در زمینه انتخاب سفیر برند، بر روی کارمندان خود منعطف کرده است. این شرکت خوب درک کرده که کارمندانش در شبکه های اجتماعی نفوذ بسیاربالایی دارند.
شرکت مذکور، ۱۰هزار کارمند را به بخش آنلاین اختصاص داد تا بتوانند به گسترش برند و معرفی محصولات به مخاطبین کمک کنند.

لولولمون

از دیدگاه برند لولولمون سفیران برند موظف به اجرای فعالیت های زیر هستند:
۱-آنها برای Lululemon وبلاگ نویسی می کنند.
۲-کلاس های فعالیت های ورزشی را به صورت رایگان در فروشگاه ها برگزار می کنند.
۳-در برخی موارد به عنوان مدل لباس این برند در سایت فعالیت می کنند.
انجام فعالیت های سفیران برند سبب شکل گیری یک فرهنگ برای برند و یک منظر برای مخاطبان آن برند می شود که چنانچه اصولی انجام شود، موجبات محبوبیت حداکثری کسب و کار را فراهم می سازد.

09128307939 09177755652 09391931323


مطالب مشابه


فروش برند

فروش برند | فروش برند لبنیات (ناز دوش)
فروش برند | فروش برند برنج (بقچه)
فروش برند مواد غذایی یاسنیکا
برند آماده فروش گلدن جوی
برند پینادو | فروش برند آماده مواد غذایی
فروش برند مواد غذایی (تاپ نیک)
فروش برند | برند آرایشی و بهداشتی
فروش برند آرایشی و بهداشتی (اردسی)
فروش برند آرایشی و بهداشتی ( زيورگل )
فروش برند نهال دانه | برند خرما و خشکبار
2018-2020 © تمامی حقوق این وب‌سایت برای میهن برند محفوظ است.
انصراف
جهت دریافت برند های آماده