تاریخچه برند بیک؛فروش برند
- تاریخ :
- دسته بندی : فروش برند مقالات / فروش برند آماده مقاله
- بـازدید : 386
- نظـرات : 0
- نـویسنده : javad
بیک خاطرهی مشترک همهی نسلهایی است که نوشتن را با بیک آموخته و محصولات این شرکت تبدیل به یک همراه همیشگی برای آنها شده استبدنهی شفاف پلاستیکی، محفظهی جوهر قابل رویت باریک و یک پوشش پلاستیکی به رنگ جوهر خودکار برای شناختن رنگ، مشخصات خودکاری است که نه تنها در ایران، بلکه در تمام جهان یادآور بیک و تمام خاطرات خوب و بدی است که نوشتن درونمایهی اصلی آن بوده است. در واقع خودکارهایی که امروز در بازار با شکل و شمایل متنوع مشاهده میکنیم، همه از یک طراحی پایه بهره میبرند که برای اولین بار توسط بیک طراحی و تجاریسازی شده است. بیک نه تنها بنیاگذار این طرح از خودکارها، بلکه اصلیترین علت تسهیل نوشتن با استفاده از جوهر روی کاغذ است.
از قلم پَر تا خودکارهای امروزی
به طور حتم شما هم در فیلمهای سینمای و سریالهای تلویزیونی قدیمی وطنی و غیروطنی مشاهده کردهاید که بشر در ابتدای تاریخ برای ثبت نوشتههای خود از قلم پر و فرو بردن آن در یک جوهر استفاده میکرد. روشنترین خاطرهی نسل من از چنین روشی سریالهایی نظیر سلطان و شبان است که کاتب برای ثبت تاریخ، سختی کلنجار با جوهر و شاخهی پر را به جان میخرید. بررسی اسناد تاریخی نشان از این دارد که تقریبا در اغلب اسناد از تاریخ ۶۰۰ سال پس از میلاد مسیح تا انقلاب صنعتی، قلم پر برای نوشتن با استفاده از جوهر مورد استفاده قرار میگرفت. اما انقلاب صنعتی و پیشرفتهای صورت گرفته در صنعت فولاد و پیشرفتهای انجام شده در فرایند طراحی صنعتی باعث شد تا بشر قلمهای موسوم به خودنویس را جایگزین قلمهای پر کند. هرچند استفاده از خودنویسهای فلزی از نظر استحکام و ماندگاری و همچنین ابعاد کوچک در برابر قلم پر برتریهای داشت، اما نبود محفظهی جوهر و نیاز به داشتن یک جوهردان باعث شده بود تا از نظر عملکرد تقریبا تفاوتی وجود نداشته باشد.در سال ۱۹۳۰ میلادی لازلو بایرو، روزنامهنگاری مجارستانی به نکتهی جالبی پی برد که طراحی پایهی خودکارهای امروزی را شکل داد. بایرو به این نتیجه رسید که جوهر مورد استفاده برای چاپ روزنامه در مقایسه با جوهر مورد استفاده برای نوشتن با استفاده از خودنویس در زمان کوتاهتری خشک میشود. وی در اولین تلاش خود سعی کرد تا از جوهر مورد استفاده در صنعت چاپ در خودنویس استفاده کند، اما ویسکوزیتهی بالا مانع جاری شدن جوهر از منبع به سمت قلم شد. پس از گذشت ۷ سال تحقیق که از سال ۱۹۳۱ آغاز شده بود، لازلو بالاخره موفق شد تا ساختار جدیدی را برای نوک قلم ایجاد کند که با استفاده از آن جوهر مورد استفاده در صنعت چاپ قابل استفاده بود. لازلو ساختار قلم خودنویس را دگرگون کرد و به نوعی خودکارهای امروزی را طراحی کرد، بطوریکه گوی چرخان که درون محفظهی کوچک قرار داشت، وظیفهی انتقال جوهر روی کاغذ را برعهده داشت. محفظهی کوچکی که گوی درون آن به هنگام ایجاد اصطکاک با کاغذ میچرخید، جوهر را به میزان مورد نیاز به گوی رسانده و از این طریق گوی چرخان جوهر را به کاغذ انتقال میدهد.
همزمان بودن به ثمر نشستن تلاشهای لازلو با آغاز جنگ جهانی دوم باعث شد تا وی طی اتفاقاتی که نهایتا به دیدار با رئیس جمهور آرژانتین انجامید، به عنوان یک یهودی ساکن اروپا برای دور ماندن از آتش جنگ به این کشور در آمریکای جنوبی مهاجرت کند. لازلو در آرژانتین با حمایت دولت این کشور اقدام به تولید اولین نسل از قلمهای خود تحت برند Biro کرد. بهرهگیری از یک روکش فلزی در کنار کاستیهای دیگر باعث شده بود تا قلمهای لازلو با وجود طراحی متفاوت به دلیل شکستن پوشش محفظه و ریختن جوهر، به غیر از خریداران دولتی چندان مورد استقبال کاربران عادی قرار نگیرد. همین مشکل باعث شد تا شرکت بیرو رفته رفته به سمت ورشکستگی سوق پیدا کند، تا اینکه وی برای نجات شرکت تصمیم گرفت تا امتیاز استفاده از طراحی خودکار خود را برای تجاری سازی در آمریکا و اروپا به افرادی که علاقمند به سرمایهگذاری بودند، بفروشد.
تولد خودکار کریستال بیک
بیک پس از خرید امتیاز تولید خودکار لازلو با استفاده از منابع خود اقدام به خرید دستگاههای تراش استیل و همچنین قالبگیری پلاستیک کرد. با توجه به اینکه پلاستیک در سالهای میانی قرن بیستم میلادی مادهای جدید بوده و به تازگی تجاری شده بود، از اینرو کاربردهای چندانی برای آن تعریف نشده بود. دستگاههای تراشکاری استیل خریداری شده توسط بیک قابلیت تراش استیل تا قطر ۱۰ میکرومتر را داشتند که برای استفاده در مراحل ساخت نوک خودکار بهترین گزینه بود. اما این تمام ماجرا نبود. بیک همزمان با سرمایهگذاری برای خرید جدیدترین دستگاههای تراش استیل، وظیفهی طراحی خودکار کریستالی خود را نیز به تیم دکولوتاژ پلاستیک واگذار کرد. بیک همچنین تغییرات در جوهر مورد استفاده را نیز در دستور کار خود قرار داد. وی با تغییر در جوهر این خودکار، ویسکوزیتهی آن را تا جایی تغییر داد که جوهر به راحتی نشت نکند و با سهولت نیز به سمت محفظهی گوی چرخان جاری شود.بیک برخلاف لازلو دانش خود را در حوزهی تولید انبوه و همچنین تبلیغات در پیش گرفت. خودکارهای تولید شده توسط لازلو در کنار ضعف در عملکرد قیمت بالاتری داشتند؛ اما بیک سیاست متفاوتی را در پیش گرفته بود. استفاده از پلاستیک و بهبود کیفیت در کنار سیاستهای بازاریابی و تبلیغات، بیک را به محصولی محبوب تبدیل کرد. بیک در سال ۱۹۵۲ به سراغ ریموند ساوانیاک، گرافیست مطرح فرانسوی رفت تا پوسترهای تبلیغاتی شرکت توسط این گرافیست طراحی شوند. سیاستهای تبلیغاتی بیک باعث شد تا این کمپانی در همان سال بهترین جایزهی کشور فرانسه را در مورد تبلیغات به خود اختصاص دهد. بیک در سال ۱۹۵۳ براساس مشاورهی متخصصان در امر تبلیغات، برند تجاری خود را تغییر داد. تا ۱۹۵۳ برند بیک با حروف Bich به عنوان نام خانوادگی مارسل بیک نوشته میشد، حال آنکه مشاوران تبلیغاتی پیشنهاد حذف حرف h را ارائه کردند که با موافقت همراه شده و از اینرو برند بیک پس از سال ۱۹۵۳ با برند Bic شناخته شد.
افزایش تنوع محصولات
در آغازین روزهای دههی هشتاد میلادی، خودکارهای بیک در تمام ۵ قارهی جهان به فروش میرسید و مارسل بیک موفق شده بود تا بازار را بصورت کامل در اختیار خود داشته باشد. موفقیت در بازار خودکار باعث شد تا مارسل بیک سودای تولید محصولات دیگری را با همان سیاست خودکار در سر بپروراند.بیک در سال ۱۹۷۳ میلادی فندکهای بیک را رونمایی و راهی بازار کرد. فندکهای بیک نیز با بهرهگیری از پلاستیک و درعین حال کیفیت بالا، موفق شد تا همچون خودکار مشتریان زیادی را به خود جلب کند. هر فندک بیک قادر است تا بیش از ۳٫۰۰۰ بار روشن شود. در حال حاضر فندک بیک بیش از ۳۵.۵ درصد از درآمد سالیانهی این کمپانی را به خود اختصاص داده است که آمار بسیار جالب توجهی است.
موفقیت فندک باعث شد تا مارسل بیک دوباره حوزهی جدیدی را برای ورود انتخاب کند. بیک این بار وارد حوزهای شده بود که یک کمپانی قدر را به چالش میکشید. ورود به بازار خودتراشهای یکبار مصرف به معنای آغاز جنگ با ژیلت بود. بیک با استفاده از همان سیاستی که در خودکار و فندک به کار گرفته بود، بازار ژیلت را نیز به راحتی ازآن خود کرد در حال حاضر، بیش از ۲۳.۸ درصد از درآمد سالیانهی بیک از فروش خودتراشهای یکبار مصرف به دست میآید. ظهور خودتراشهای یکبار مصرف بیک، ضربهی بزرگی به بازیگر قدیمی این بازار یعنی ژیلت بود. خودتراشهای پلاستیکی و یکبار مصرف بیک، ژیلت را نیز به صرافت تولید این محصول انداخت، بطوریکه پس از عرضهی خودتراش یکبار مصرف بیک در سال ۱۹۷۵ به بازار اروپا و سپس کانادا در سال ۱۹۷۶، ژیلت از بیم موفقیت بیک در بازار آمریکا پیش دستی کرد و خودتراش یکبار مصرف خود را در سال ۱۹۷۶ راهی بازار آمریکا کرد. اما این اقدام کافی نبود و در حال حاضر بیک سومین بازیگر بزرگ خودتراشهای یکبار مصرف در بازار جهانی است.
مارسل بیک با موفقیت در سومین تلاش خود، ورود به بازارهای دیگری را نیز امتحان کرد، اما هیچ یک از تلاشهای جدید وی به موفقیت ۳ محصول ابتدای موفق نبوده و حتی با شکست نیز روبرو شدند. مارسل بیک بین سالهای ۱۹۷۹ تا ۱۹۹۱ وارد حوزههای دیگری نظیر لوازم ورزشهای آبی، صنعت مد و فشن و حتی تولید عطر با برند بیک شد که تقریبا هیچ از آنها با موفقیت آنچنانی روبرو نشدند، تا اینکه در سال ۱۹۹۴ پس از مرگ مارسل بیک، برونو بیک، پسر وی سکان هدایت کمپانی را در دست گرفته و اقدام به حذف بخشهایی از شرکت کرد تا هزینههای شرکت را کاهش دهد.
برونو بیک در اولین قدم با خرید شرکتهای دیگری نظیر Wite-Out و Tipp-Ex سعی کرد تا وضعیت بیک در بازار لوازمالتحریر را بیش از پیش تقویت کند. وی بخش فعال در حوزهی فشن را نیز به فروش رساند. هرچند برونو بیک بنابر اقتضای بازار در سالهای اخیر سعی کرد تا وارد حوزهی الکترونیک شود، اما موفقیت چندانی کسب نکرد تا ۳ محصول اصلی این شرکت که شامل خودکار، فندک و خودتراش یکبار مصرف است، اصلیترین منبع درآمد بیک باشد.
کلمات کلیدی :
برند اماده, برند بیک, بیک, فروش برند, برند فروشی, برند آماده, فروش برند آماده, فروش برند تجاری, برند تجاری