چگونگی ثبت برند و لگو
- تاریخ :
- دسته بندی : فروش برند مقالات / فروش برند آماده مقاله
- بـازدید : 340
- نظـرات : 0
- نـویسنده : javad
برند یا لوگو چیست
برند یا لوگو چیست :برند با نگارش انگلیسی Brand، ریشههایی در سرزمینهای اسکاندیناوی دارد. در زمانهای دور، نام برند یا علامت، وسیله ای برای تشخیص صاحبان اصلی حیوانات بوده آنها با سوزاندن تن حیوانات یا به اصطلاح داغ زدن، یک علامت ویژه را روی پوستشان ثبت کرده و آنها را علامت گذاری می کردند. امروزه، برندها علائمی هستند که برای معرفی کالا و محصول از لحاظ کیفیت و ضمانت مرغوبیت جنس آن ها مورد استفاده قرار می گیرند.(فروش برند)برند یا لوگو چیست :برند یا لوگو یا همان نام تجاری، علامت یا نشانی است که برای شناسایی کالاها یا خدمات فروشنده و متمایز کردن این کالا ها یا خدمات رقبا به کار می رود. به عبارت دیگر، برند شامل اسم یا عنوانی است که معرف کالا یا خدمات شخص حقیقی یا حقوقی بوده و سبب شناسایی فروشنده یا سازنده می شود. شرکتهای تولیدی و خدماتی از طریق ثبت برند و ثبت لوگو می توانند محصولاتشان را از سایر محصولات متمایز سازند و از طریق برند محصول خود ،برای گسترش معروفیت و کسب درآمد بیشتر اقدام نمایند.
(فروش برند)
بر اساس قوانین وضع شده و حاکم بر دنیای تولید و خدمات، ثبت علائم تجاری اختیاری است، مگر در مواردی که دولت آن را اجباری کرده باشد. با این وجود و حتی با در نظر گرفتن الزامی نبودن ثبت برند، شرکتها و اشخاص باید علایم تجاری خود را ثبت کنند تا دارای حق انحصاری شوند. بدین صورت تمامی منافع حاصل از برند، متعلق به شخص دارنده حق انحصاری خواهد شد. اعتبار علایم تجاری محدود به ده سال از تاریخ تسلیم اظهارنامه ثبت آن است که در صورت نیاز، از طریق دادخواست و پرداخت هزینه قابل تمدید است. اولین گام برای ثبت برند انتخاب نام برای آن است. برند نباید مشابه دیگری داشته باشد. به همین خاطر اکثر افراد برای حفظ انحصار نامشان باید از ترجیحاَ از اسمهای مختلط یا چند سیلابی استفاده کنند.نکته دیگری که حین ثبت برند باید در نظر داشتهب اشید این است که با توجه به جدول طبقه بندی کالا، هرگاه برای نوعی کالای مشخص علامتی از طبقه ای خاص استفاده شود، شخص دیگری که پس از انتخاب علامت مذکور بخواهد برای کالای خود از نوع مشابه از طبقه مزبور و از همان علامت قبلی استفاده کند، با ممنوعیت استفاده و ثبت علامت مواجه خواهد شد.(فروش برند)
در دنیای تجارت امروز که مصرفکنندگان با نامها و نشانهای رنگارنگ مواجه میشوند، مشتری حق دارد بر اساس مفهوم و ایده و خلق زیبای لوگو شما محصولات شما را انتخاب و به دیگران معرفی کند و باعث فروش بیشتر شما شود. به همین دلیل وقتی آرم و لوگویی طراحی می کنید باید بتوانیند از آن دفاع کنید و باید بتواند با ارائه محصول با کیفیت و مناسب درخواست مشتری حال خوب او را تکمیل کنید.(فروش برند)
در همهمه های بازار یابی و فروش محصولات، برند و لوگو به تنها فاکتور تعیین کننده تفاوت بین محصولات و خدمات شرکت ها تعیین شده. اما برخی گمان می کنند برند تجاری با ارم و لوگو متفاوت است. در حالی که در اصل تجاری و دنیای اقتصادی هر سه دارای یک مفهوم و وجهه هستند. علامت تجاری، برند تجاری، نشان تجاری، آرم تجاری، لوگو تجاری و … همه و همه دارای یک شخصیت در نظام اقتصادی و تجاری کشور هستند و همه تنها به عنوان تمایز دهنده بین محصولات و خدمات شرکت ها و به عنوان نشانه ای هستند که می تواند یک شرکت را در بین شرکت های دیگر مشخص و متفاوت کند. (فروش برند)تنها تفاوت بین این موضوعات نوع طراحی آنها و در اصل صاحبین این نوع طرح ها هستند و تنها موضوعی که می تواند این لوگو و آرم و … را از همدیگر متفاوت کند صاحب قانونی هر برند و یا علامت تجاری است که نام او در گواهینامه ثبت برند درج شده باشد.(فروش برند)
برای توضیح بیشتر باید ذکر کنیم که آرم ، لوگو و یا برند تجاری در واقع ترکیبی از خط و خطوط، رنگ، تصویر، اشکال دو بعدی و سه بعدی، نور، رسم و … هستند که یا به تنهایی و یا بصورت ترکیبی و گاها با استفاده از حروف و نشانه های دیگری یک طرح را بوجود می آروند که خاص شرکت خالق آن بوده و می تواند وظیفه مهم تمایز محصولات آنها و همچنین اصل بازاریابی و فروششان را عهده دار باشند. البته باید به خاطر داشت که برند تنها متعلق به شرکت های حقوقی نیست و هر فردی که صاحب فعالیتی تجاری باشد، می تواند در صورت داشتن ایده و طرحی خاص، برندی را به نام خود به ثبت برساند و اصلا بر خلاف تصور عده ای، برای ثبت برند، داشتن یک شرکت ثبت شده الزامی نیست. حتی میزان تحصیلات و رده سنی و زن و مرد بودن افراد هم برای ثبت برند و علامت تجاری محدودیت خاصی ایجاد نمی کند.(فروش برند)
ویژگیهای برند تجاری
برند یا لوگوی تجاری باید دارای خصوصیات زیر باشد:الف) موجب گمراه کردن مشتریان نشود
ب) وجه تمایز داشته و ابتکاری باشد
ثبت اظهارنامه برند یا لوگو
مرحله بعد از انتخاب نام برند، ثبت اظهارنامه لوگو در سامانه اداره مالکیت صنعتی است. در صورت تایید شدن نام انتخابی، آگهی تقاضا برای ثبت برند صادر می شود و در صورت عدم اعتراض آگهی دوم در روزنامه رسمی چاپ می شود. سپس گواهی ثبت برند صادر شده و به مالک تحویل داده می شود. جهت ثبت علامت تجاری باید کلیه مدارک قانونی فراهم باشد و کل مراحل قانونی ثبت طی شود.(فروش برند)مزایای ثبت برند
- مشتریان می توانند محصولات مشابه تولید کنندگان مختلف را از یکدیگر تشخیص دهند
- شرکتها میتوانند محصولات خود را از هم متمایز کنند
- لوگو ابزاریست که به ایجاد شهرت کمک می کند
- اشخاص ثالث برای استفاده از لوگو باید حق امتیاز داشته باشد و این امر منبع مستقیم درآمد برای صاحب برند است
- جزء ضروری موافقتنامههای اعطای نمایندگی هستند
- برند شاخصه شناسایی یک شرکت است
- داشتن لوگو باعث میشود بازاریابی به سریعترین و سهل ترین وجه ممکن انجام گیرد
- داشتن علامت تجاری هزینه های معرفی کالا یا خدمات به طور چشم گیری کاهش یابد
- بهره مندی از لوگو، باعث تسهیل روند تبلیغاتی کالا یا خدمات و کاهش چشمگیر هزینههای مربوط به آن میشود
مدارک لازم برای ثبت برند
افراد حقیقی و حقوقی به تفکیک میتوانند کار ثبت لوگو را انجام دهند. مدارکی که هر یک از این افراد باید ارائه دهد بر اساس وجهه قانونیشان متفاوت است. برای شخص حقیقی همه مدارک باید به نام شخص و مرتبط به طبقه و فعالیت مورد نظر باشد و در مدارک لازم برای شخص حقوقی تمام مدارک و مجوزها باید به نام شخصیت حقوقی یعنی شرکت باشد و طبقه مورد نظر برای ثبت باید در موضوع شرکت ذکر شده باشد.(فروش برند)مدارک ثبت برند برای شخص حقیقی
- کپی شناسنامه شخص متقاضی
- کپی کارت ملی شخص متقاضی
- کپی کارت بازرگانی (در صورتی که از حروف لاتین استفاده شده باشد)
- کپی مجوز فعالیت (جواز تاسیس،پروانه ی بهره برداری،پروانه ی ساخت،جواز کسب یا کارت بازرگانی و یا هر گونه گواهی فعالیت صادره از نهادهای نظارتی و حاکمیتی دولتی)
- نمونه علامت تجاری در کادر 10 در
مدارک ثبت برند برای شخص حقوقی
- کپی شناسنامه مدیر عامل شرکت
- کپی کارت ملی مدیر عامل شرکت
- کپی روزنامه ی تاسیس و آخرین تغییرات شرکت (از آخرین تغییرات شرکت نباید بیش از دو سال گذشته باشد)
- کپی مجوز فعالیت (جواز تاسیس، پروانه ی بهره برداری، پروانه ی ساخت، جواز کسب یا کارت بازرگانی و یا هر گونه گواهی فعالیت صادره از نهادهای نظارتی و حاکمیتی دولتی)
- کپی کارت بازرگانی (در صورتی که از حروف لاتین استفاده شده باشد)
- یک نمونه از علامت مورد تقاضا (در کادر 10 در 10)
هزینه ثبت برند
- هزینه واریزی بر حسب حقیقی یا حقوقی بودن متقاضی ثبت علائم تجاری متفاوت است.
- ثبت هر علامت تجاری مستلزم چاپ دو آگهی در روزنامه رسمی کشور نیز هست که با توجه به تعداد خطوط و ابعاد علامت تجاری و سیاه سفید یا رنگی بودن آن هزینه متفاوتی خواهد داشت.
کلمات کلیدی :
فروش برند, برند فروشی, ثبت برند, مدارک ثبت برند, برند آماده, میهن برند, خرید برند, قیمت برند