عنصر اصلی برای برندسازی و داستان برند اوراکل
- تاریخ :
- دسته بندی : فروش برند مقالات / فروش برند آماده مقاله
- بـازدید : 314
- نظـرات : 0
- نـویسنده : javad
۴ عنصر اصلی برای برندسازی و بازاریابی در فضای مجازی
به نظر میرسد دنیای دیجیتال همچنان برای بسیاری از کسبوکارها اثری جادویی دارد و این تأثیر به ویژه در کسب و کارهای نوپا که در تلاشند برای اولین بار کسبوکارشان را راهاندازی کنند، چشمگیرتر است.
بسیاری از برند ها و حتی آنهایی که بهعنوان کانالهای بازاریابی قدرتمند شناختهشدهاند نیز در پذیرش فناوریهای نوین، کم اشتیاق و کند عمل میکنند. البته فهمیدن علت این تردید و نبود اطمینان ساده است، کسی نیست که باوجود واژههایی مانند توییت، هشتگ، بهینهسازی موتور جستجو یا SEO و رسانههای اکتسابی دچار سردرگمی نشود.لذا چه در حال راهاندازی یک مؤسسۀ خدماتی باشید و چه به دنبال ایجاد یک برند که درزمینۀ محیط زیست فعالیت میکند، باید روی چهار حوزۀ کلیدی تمرکز کنید. با استفاده از آنها، قادر خواهید بود سطح آگاهی و اطلاع دیگران از کسبوکارتان را ارتقا دهید و مشتریان جدیدی را از طریق وبسایتتان جذب کنید. برای داشتن یک رویکرد دیجیتال و برندسازی موفق، همۀ این چهار عنصر باید با هم به کار بروند؛ چراکه بهتنهایی کارایی ندارند.
وبسایت
نقطۀ شروع رویکرد دیجیتال شما وبسایتتان است که باید شما را بهعنوان متخصصی در دسترس و البته حرفهای در حوزه شغلیتان نشان دهد و معرفی کند. وبسایت درواقع ویترینی مجازی است که باید شما را با بهترین وضوح ممکن نشان دهد. بنابراین اگر میخواهید مخاطبان به تماس با شما تشویق شوند، باید وبسایتی کاربرپسند طراحی کنید که کاربران را بهآسانی راهنمایی و هدایت کرده و اطلاعات کافی را برای مشتریان بالقوه فراهم کند. لازم است با ایجاد امکان راهبری آسان در سایت و شیوهای راحت برای برقراری تماس با مشتریان، این فرآیند را تا جای ممکن ساده کنید. فراموش نکنید از کارایی و کامل بودن کانالهای وبسایتتان به ویژه در تلفن همراه اطمینان حاصل کنید. برای دستیابی به این هدف، از طراحی پاسخگو یا واکنشگرا استفاده کنید.محتوا
سبک و لحن نوشتاری مطالب موجود بر روی سایت باید قابلدرک باشد و مناسب با مخاطبان انتخاب شود. ممکن است در بخش خدمات، بر اساس مخاطبان هدف خود از لحن و سبک متفاوتی استفاده کنید. بنابراین لازم است صفحات بخش خدمات را هم بررسی کنید. دربارۀ میزان محتوایی که ارائه میدهید، هم باید فکر کنید. هدف این است که برند خود را بهعنوان مجموعهای از متخصصان پیشتاز معرفی کنید. بنابراین بهاندازهای مطلب بنویسید که مخاطب را متقاعد کنید، کارتان را خوب بلدید. از طرفی، ارائه محتوای بسیار زیاد، مخاطب را گیج و سردرگم کرده و از توجه او میکاهد. بنابراین متعادل بودن را رعایت کنید اما اگر در مورد حجم مطالب تردید دارید همیشه بیشتر بنویسید؛ زیرا میتوانید با استفاده از طرحبندی صفحه، قراردادن مطالب مهمتر در بالای صفحه و انتقال عبارات تکمیلی به انتهای صفحه، مانع بروز خستگی بالقوه حاصل از کلمات شوید.جستجو
بازاریابی مبتنی بر جستجو، نیازمند محتواست و بدون محتوا، سایت شما در نتایج موتورهای جستجو دیده نمیشود. دو عنصر در بازاریابی مبتنی بر جستجو وجود دارد: اول، نتایج جستجوی طبیعی یا ارگانیک که درواقع همان نتایجی است که زیر تبلیغات قرار میگیرد. تحقیقات نشان داده است که نتایج طبیعی، کلیکهای بیشتری نسبت به تبلیغات جذب میکنند. بنابراین مهم است که به رتبهبندی جستجو، بهعنوان راهی برای جلب مشتری جدید توجه کنید.عوامل زیادی وجود دارد که تضمین میکند وبسایت شما در بالای نتایج جستجوی طبیعی یا ارگانیک قرار بگیرد. شما به محتوای منحصربهفرد و باکیفیت بالا در وبسایتتان نیاز دارید که پاسخ پرسشهای تایپشده در گوگل باشد و همچنین نیاز دارید لینک ارجاعدهنده به وبسایتتان در سایتهای دیگر هم وجود داشته باشد. این لینکها به گوگل نشان میدهد وبسایت شما مرجعی برای موضوع مورد جستجوست.رویکرد دیگر بازاریابی جستجو، PPC یا پرداخت به ازای کلیک در موتورهای جستجو به ویژه گوگل است. همانطور که از اسم آن پیداست در این روش، درصورتیکه تصمیم بگیرید از طریق گوگل تبلیغ کنید، به ازای هر بار کلیک مشتری روی تبلیغتان، باید مبلغی پرداخت کنید. مقدار پرداخت متناسب با کلمات کلیدیای که هدف قرار دادهاید و تعداد رقبایتان که در تلاش برای جذب مشتریهای شما هستند، متغیر است. پرداخت به ازای کلیک بهصورت فرآیند مزایده کار میکند و تبلیغکنندهای که بیشترین قیمت را برای کلیک پیشنهاد بدهد در بالای نتایج قرار میگیرد.
شبکههای اجتماعی
شبکههای اجتماعی مدتهاست که یکی از عمدهترین رمز واژههای بازاریابی دیجیتال به شمار میآیند. شبکههای اجتماعی مهمترین و اصلیترین روش نیستند اما باید بخشی از ترکیب بازاریابی دیجیتال شما را تشکیل دهند. همانند بازاریابی مبتنی بر جستجو، محور بازاریابی در شبکههای اجتماعی هم محتواست و در صورت نبود محتوا، موضوعی برای صحبت و اشتراک نخواهید داشت.درواقع با استفاده از شبکههای اجتماعی میتوانید با ارائه ماجرای شکلگیری کسبوکار، برند، تخصص یا تیمتان با مردم تعامل داشته باشید. روش کار شبکههای اجتماعی، به اشتراکگذاشتن ماجراها و اخبار شما از طریق محتوایی شامل کلمات، عکس و ویدئوست و این ترکیب باید بینقص باشد.
تقریباً صدها کانال شبکۀ اجتماعی وجود دارد و انتخاب آگاهانه در میان آنها حائز اهمیت است؛ چراکه انتخاب و هدف قراردادن کانالهای اشتباه و نامناسب، علاوه بر هدردادن زمان، نتیجۀ ملموسی نیز نخواهد داشت. جمعیتشناسی کانالهای بزرگ و اصلی میتواند در انتخاب مناسبترین کانال کمک کند.
ترکیبی از یک وبسایت با طراحی خوب، بازاریابی مبتنی بر جستجو و استفاده از کانالهای شبکههای اجتماعی، میتواند به ایجاد استراتژی دیجیتال موفق کمک کند. میتوانید هر زمان که خواستید بر اساس آنچه در طول مسیر از مردم و طرفدارانتان یاد میگیرید استراتژیهای خود را دوباره تنظیم و تعدیل کنید و تنها با یک کلیک میتوانید هر بخشی را که عملکرد خوبی ندارد، حذف کنید. به یاد داشته باشید هیچ نقطۀ پایانی برای رویکرد دیجیتال وجود ندارد و این روش درواقع چرخۀ دائمی یادگیری و تطبیق در راستای ارائۀ اطلاعات موردنیاز فالوئرهاست.
داستان برندسازی بزرگترین توسعه دهنده پایگاه داده (برند اوراکل)
شرکت اوراکل با استفاده از جدیدترین تکنولوژیها محصولات نرمافزاری و سختافزاری زیادی تولید میکند. معروفترین محصولات آنها پایگاههای داده هستند.
اوراکل یک شرکت چند ملیتی فعال در زمینهی فناوری کامپیوتری است که دفتر اصلی آن در ساحل ردوود کالیفرنیا واقع شده است. این شرکت به طور عمده در توسعه و بازاریابی نرمافزارها، تکنولوژی و سیستمهای رایانش ابری مرتبط با پایگاه داده فعالیت میکند. اوراکل در سال ۲۰۱۵ توانست عنوان دومین بزرگترین شرکت تولید نرمافزار بعد از مایکروسافت را از آن خود کند. شرکت اوراکل علاوه بر نرمافزار، سختافزارهایی برای توسعهی پایگاه دادهها و سیستمها نیز تولید میکند. انواع محصولات ERP (برنامهریزی منابع انسانی)، CRM (مدیریت روابط مشتری) و SCM (مدیریت زنجیره تأمین) از جمله ابزارهایی هستند که توسط این برند تولید میشوند.
داستان شکلگیری برند اوراکل
لری الیسون (Larry Ellison)، باب مینر (Bob Miner) و اد اوتس (Ed Oates) مهندسان نرمافزار سیلیکون ولی شرکت اوراکل را در سال ۱۹۷۷ و با نام اولیهی (Software Development Laboratories (SDL بنیانگذاری کردند. ایدهی تأسیس این شرکت ۷ سال قبل یعنی در سال ۱۹۷۰ به ذهن الیسون رسید. او در آن زمان تحت تأثیر مقالهای با نام «الگوهای رابطهای مدیریت دادهها در بانکهای اطلاعاتی» قرار گرفته بود. برند IBM اولین شرکتی بود که از این الگوها در تولید سیستمی با نام IBM System R استفاده میکرد. الیسون قصد داشت محصولاتی مشابه این سیستم تولید کند اما شرکت IBM کدهای آن را مخفی نگه داشته بود. آنها در نهایت برنامهی پایگاه دادهی خود را به نام Oracle توسعه دادند. این پایگاه داده به کاربران اجازه میداد اطلاعات خود را به چند روش مدیریت کنند.شرکت SDL در سال ۱۹۷۸ نام خودش را به (Relational Software Inc (RSI تغییر داد تا نام شرکت با محصول تولیدی نزدیکتر باشد. هدف ۳ بنیانگذار شرکت طراحی نرمافزار قابل حملی بود که با ساختار زبان کوئریهای IBM یعنی SQL و بازار مینی کامپیوترها سازگاری داشته باشد. دلیل انتخاب مینی کامپیوترها این بود که اولا قیمت کمتری نسبت به رایانههای بزرگ داشتند و دوم اینکه شرکت IBM بازار کامپیوترهای بزرگ را هدف قرار داده بود. شرکت اوراکل در آن زمان پایگاه دادههای رابطهای خود را به تعدادی از سازمانهای دولتی فروخته بود. اما اولین محصول آنها در سال ۱۹۷۹ و برای استفادهی عموم به بازار عرضه شد. پایگاه دادههای آن زمان انعطافپذیری کمتری در سلسله مراتب خود داشتند. بنابراین محصولات اوراکل توانستند توجه مشتریها را به خود جلب کنند.
در آن زمان استفاده از مینی کامپیوترها در محیط کار افزایش پیدا کرده بود و به همین دلیل شرکت RSI به رشد بیوقفهی خود ادامه میداد. نسخهی دوم اوراکل یک پیادهسازی از زبان SQL بود و ساختاری غیر برنامهنویسی داشت. این ویژگیها باعث شد که کاربران بیش از پیش تحت تأثیر قرار بگیرند. محبوبیت استفاده از تجهیزات دیجیتالی و نصب سیستم عامل لینوکس روی مینی کامپیوترها، نه تنها به رشد اوراکل کمک کرد بلکه باعث توسعهی مدلهای سادهتر آن برای استفاده در محیط کار شد. شرکت RSI در راستای توسعهی پایگاه دادههای رابطهای خود متوجه شد کاربران نیاز به نوشتن اپلیکیشنهایی دارند که اطلاعات را از پایگاه داده گرفته و بعد از انجام عملیات از آنها استفاده کنند. بنابراین شرکت شروع به توسعهی ابزارهای ابتدایی برای گزارشگیری کرد. در همین حال شرکت تصمیم گرفت که از زبان برنامهنویسی C برای پیادهسازی محصولات خود استفاده کند. زیرا اکثر سیستم عاملها از این زبان برنامهنویسی پشتیبانی میکردند. در نتیجه پایگاه دادهی اوراکل قابلیت حمل بیشتری پیدا کرد.
در سال ۱۹۸۲ نام Oracle Systems Corporation با هدف نزدیکی بیشتر به پرچمدار این شرکت یعنی پایگاه دادههای اوراکل انتخاب شد. نسخه ۲.۳ محصول این برند، روی محدودهی وسیعتری از مینی کامپیوترها با پردازندهی ۱۶ و ۳۲ بیتی اجرا میشد. برنامهنویسان این شرکت در تلاش بودند تا قابلیتهای نرمافزار را گسترش داده و امکان پیادهسازی آن را روی کامپیوترهای بیشتری مهیا کنند.
اوراکل ۳ بهاندازهای پیشرفت کرده بود که روی تمامی سختافزارها با کامپایلر C قابلیت اجرا داشت. جالب است بدانید که سازگاری و قابلیت حمل اوراکل نسخهی ۳ باعث تعریف معماری سیستمهای آیتی امروزی شده است. اوراکل ۴ که در سال ۱۹۸۴ عرضه شد ویژگی جدیدی به نام read consistency داشت. این ویژگی ضمانت میکرد که یک کوئری در زمان اجرا، به مقدار دادهی کافی دسترسی داشته باشد. مزیت استفاده از این ویژگی واضح است. بهعنوان مثال اجازه نمیداد مقدار پولی که میان حسابهای بانکی در یک فرآیند جابهجا میشدند، اشتباه حساب شوند؛ یا اینکه اجازه نمیداد تعداد کارمندانی که طی یک پرسوجو به پایگاه دادهی منابع انسانی اضافه میشوند، ۲ بار شمرده شوند. هر چقدر کامپیوترها قدرتمندتر میشدند و کاربران بیشتری از آنها استفاده میکردند، این ویژگی نیز اهمیت بیشتری پیدا میکرد.
اوراکل ۵ در سال ۱۹۸۵ به بازار آمد. این نسخه از پایگاه داده بر روی چند کامپیوتر اجرا میشد تا دسترسی به پایگاه داده را از طریق چند سرور امکانپذیر کند. اوراکل ۵.۱ ویژگی جدیدی داشت. این نسخه امکان پرسوجوهای توزیعشده را مهیا میکرد. درواقع اجازه میداد که یک پرسوجو به دادهی ذخیره شده در چند بخش دسترسی داشته باشد. همچنین مفهوم تکنولوژی کلاسترینگ را برای ماشینهایی معرفی کرد که نمیتوانستند حافظهی یکسانی را به اشتراک بگذارند. اوراکل نسخهی ۶ ویژگی جدید و جالبی داشت. این نسخه امکان قفل کردن یک ردیف را در پایگاه داده مهیا میکرد. در نسخههای قبلی هنگام وارد کردن اطلاعات جدید به یک جدول، کل جدول قفل میشد. اما در نسخهی جدید تنها همان ردیف مربوطه قفل میشد و دیگر کاربران میتوانستند به بخشهای دیگر جدول دسترسی داشته باشند.
بعد از ۴ سال تحقیق و توسعه و ۲ سال تست محصول توسط مشتریها، اوراکل نسخه ۷ در سال ۱۹۹۲ به بازار آمد. ویژگیهای اجرایی جدید، افزایش امکانات مدیریتی، ابزارهای جدید توسعه و متدهای امنیتی از جمله ویژگیهای این نسخه بودند. این نسخه همچنین قابلیتهای برنامهنویسی داشت و کاربر میتوانست قوانین کسبوکار را روی آن اجرا کند. شرکت اوراکل به تدریج به سمت مدلهای کلاینت/سرور حرکت میکرد و در همین راستا تمام اپلیکیشنهای خود را به این مدل بازنویسی کرد.
شرکت اوراکل در سال ۱۹۹۴ پیشبینی کرد که سرویسهای اینترنت، اینترانت و تلویزیونها به حافظهی قابل اعتماد و مدیریت نیاز خواهند داشت. در نتیجه اوراکل دیتا سرورهای جدیدی را برای برنامههای در حال ظهور طراحی کرد. این پیشبینی باعث شد که شرکت اوراکل به اولین فروشندهی سرور رسانهها برای مدیریت و ارائهی برنامههای جدید تبدیل شود. در سال ۱۹۹۵ نام شرکت به Oracle Corporation تغییر کرد و به شهرت جهانی رسید. اوراکل نسخه ۸ آی در سال ۲۰۰۰ به بازار آمد. این محصول اولین پایگاه دادهای بود که از تکنولوژیهای وب مانند Java و HTTP پشتیبانی میکرد.
اوراکل ۹ آی اولین پایگاه دادهی رابطهای بود که از XML پشتیبانی میکرد. این پایگاه داده همچنین ویژگیای داشت که اندازهی جدولها را ۳ تا ۱۰ برابر کوچکتر میکرد. اوراکل ۱۰ جی در سال ۲۰۰۳ وارد بازار شد و از تکنولوژی گرید استفاده میکرد. این ویژگی به مراکز داده اجازه میداد که منابع سختافزاری خود را با هم به اشتراک بگذارند. همچنین این نسخه روی لینوکس ۶۴ بیتی نیز اجرا میشد. اوراکل ۱۱ جی روی توسعهی ویژگی های قبلی خود تمرکز کرده بود. همچنین ابزارهای نیمه اتوماتیکی را ارائه داده بود.
اوراکل ۱۲ سی در سال ۲۰۱۳ به بازار عرضه شد. این نسخه از پایگاه داده قادر است سرویسهای رایانش ابری را برای کاربران فراهم کند. درواقع حرف c از ابتدای کلمهی cloud گرفته شده است. شرکت اوراکل در زمینهی طراحی، ساخت و فروش محصولات نرمافزاری و سختافزاری فعالیت میکند. همچنین سرویسهایی برای تکمیل این محصولات را نیز ارائه میدهد.
زندگی شخصی لری الیسون
لارنس جوزف الیسون (Lawrence Joseph Ellison) در تاریخ ۱۷ آگوست سال ۱۹۴۴ در نیویورک آمریکا به دنیا آمد. پدر او خلبان ایتالیایی آمریکایی ارتش بود و پیش از تولد فرزندش مادر لری را ترک کرد. لری در سن ۹ ماهگی به ذاتالریه مبتلا شد و مادرش به دلیل محدودیتهای مال سرپرستی او را به خواهر و شوهر خواهرش یعنی لیلیان و لوئیس الیسون سپرد. بعد از این اتفاق لری و مادرش تا سن ۴۸ سالگی هیچ ملاقاتی باهم نداشتند. او همیشه از مادر خواندهی خود بهعنوان فردی مهربان و دلسوز یاد میکند. اما پدر خواندهای سختگیر و خشن داشت که همین موضوع باعث شد لری شخصیت مستقلی پیدا کند.لری از بچگی هم فرد روشنفکری بود و به موضوعات سخت و پیچیدهای مانند سفینههای فضای و تکنولوژیهای پیشرفته علاقه داشت. او بعد اتمام دوران دبیرستان وارد دانشگاه شد. مدتی زیادی از تحصیل در دانشگاه نگذشته بود که به علت فوت نامادریاش تحصیل را رها کرد و در امتحانات سال دوم شرکت نکرد. او چند سال بعد دوباره به دانشگاه بازگشت تا در رشتهی فیزیک تحصیل کند. اما به دلیل عملکرد بدی که داشت از دانشگاه اخراج شد. او در همین مدت با کامپیوتر آشنا شد و علاقهی زیادی به برنامهنویسی پیدا کرد. لری بعد از اخراج از دانشگاه حمایت پدر خواندهی خود را از دست داد. وضع مالی او خوب نبود و مجبور شد که به صورت آزادکاری برای شرکتهای دیگر برنامهنویسی کند.
لری الیسون در دههی ۷۰ در شرکتی به نام آمپکس (Ampex) مشغول به کار شد. او در این شرکت روی یک پروژهی پایگاه دادهای برای CIA کار میکرد که نامش را اوراکل (Oracle) گذاشته بود. او بعد خواندن مقالهای در مورد پایگاه دادههای رابطهای به همراه ۲ نفر از همکارانش شرکتی را به نام SDL تأسیس کرد. لری از همان روز اول مدیرعامل شرکت بود. زمان زیادی نگذشت که نرمافزارهای آنها بهعنوان بهترین سیستمهای پایگاه دادهای معروف شدند. لری الیسون در سال ۱۹۹۷ و بعد از بازگشت استیو جابز به اپل، به مدت ۵ سال بهعنوان یکی از اعضای هیئت مدیره فعالیت کرد. او در سال ۲۰۱۴ از مدیرعاملی اوراکل کنارهگیری کرد و اکنون بهعنوان رئیس بخش تکنولوژی این شرکت فعالیت میکند.
لری الیسون بهعنوان یک فرد نیکوکار شناخته میشود. زیرا بخش قابل توجهی از دارایی عظیم خود را به موسسات خیریه اهدا کرده است. او همچنین ۴ ازدواج ناموفق داشته و دو فرزند به نامهای مگان و دیوید دارد.