فروش برند تجاری/ ۷ راهکار برای بهبود تجربه کاربری در موبایل
- تاریخ :
- دسته بندی : فروش برند مقالات / فروش برند آماده مقاله
- بـازدید : 281
- نظـرات : 0
- نـویسنده : javad
گرایش به استفاده از موبایل و تبلت جهت بازدید وب سایت ها و جست وجوی مطالب مورد نیاز در چند سال اخیر رشد زیادی داشته است و این امر لزوم طراحی سایت به صورت رسپانسیو و نسخه های موبایل را موجب شده است. اما نکته حائز اهمیت توجه به تجربه کاربری در این پلتفرم ها به منظور استفاده راحت تر بازدید کنندگان وب سایت است.
در اینجا هفت نکته را که می تواند در ایجاد یک تجربه کاربری خوب موثر باشد، ذکر کرده ایم:
۱- نخستین مرحله قبل از طراحی نسخه موبایل، بررسی نحوه دسترسی کاربر به مطالب و صفحات مورد نظر شما است. ساختار نسخه موبایل باید به گونه ای طراحی شود که دسترسی کاربر به صفحات مورد نظر را تسهیل بخشد.
کاربران موبایل به علت راحتی و دسترسی سریع تر به مطالب مورد نیاز، این پلتفرم را نسبت به کامپیوتر ها ترجیح می دهند، پس کلیک های اضافی و اسکرول زیاد می تواند موجب خستگی کاربران و خروج آنها از سایت شود. در نتیجه توجه به چیدمان المان های مهم و کاربردی می تواند موجب راحتی و افزایش رضایت کاربران شما شود.
۲- صفحه کوچک موبایل به شما اجازه نمی دهد تا از منو های بزرگ با آیتم های زیاد استفاده کنید. منو سایت در نسخه موبایل باید به گونه ای طراحی شود که بخش زیادی از صفحه را اشغال نکند و آیتم های آن به راحتی قابل مشاهده و انتخاب باشند. اما قبل از استفاده برخی المان های بصری باید گروه هدف و بازدیدکنندگان وب سایت تان را بشناسید، زیرا برخی از این المان ها برای تمامی کاربران گویا نیست و می تواند راندمان سایت شما را کاهش دهد.
۳- باکس های عضویت و فرم هایی که به صورت سریع روی وب سایت ظاهر می شوند، می توانند عامل بازدارنده ای برای راحتی کاربران باشد. تحقیقات نشان می دهد ۸۶درصد از کاربران علاقه ای به فرم های عضویت در سایت ندارند. از سوی دیگر فرم هایی که روی صفحات سایت باز می شوند، خواندن مطالب و مشاهده وب سایت را برای کاربران دشوار می کند. در صورتی که می خواهید از این فرم ها در سایت استفاده کنید باید کاربران را با منافع و نتایج این عضویت آشنا کنید.
۴- استفاده کنندگان از موبایل دوست دارند به مطالب مورد نیاز خود به راحتی و در کمترین زمان دست یابند و رعایت برخی نکات می تواند موجب سهولت و راحتی آنها در جست وجو و پیدا کردن مطالب مورد نیازشان شود. در طراحی سایت برای موبایل باید یک باکس جست وجو در تمامی صفحات لحاظ شود، به طوری که انسجام صفحه را حفظ کند و دسترسی به آن راحت باشد.
نیازی نیست که آن را مانند منو به تمام صفحات فیکس کنید، تنها کافی است کاربران از موقعیت آن در صفحه اطلاع داشته و دسترسی به آن راحت باشد. جایگاه باکس جست وجو با توجه به محتوا و اندازه موبایل در سایت های مختلف متفاوت است.
۵- طبیعتا برخی گرایش ها از مقبولیت خوبی برخوردار می شوند، گرایش هایی مانند پارالاکس، موجب جذابیت و زیبایی وب سایت شما می شوند. اما تمرکز شما نباید تنها به زیبایی وب سایت و محصولات تان معطوف شود، شما باید به مخاطبان تان ویژگی ها و عملکرد محصول را به منظور ارائه راهکاری جهت رفع دغدغه هایشان نمایش دهید.
تمرکز روی برخی از افکت ها و گرایش ها می تواند شما را از اهداف تان دور کرده و در ایجاد یک تجربه کاربری خوب آسیب رساند. با توجه به کوچک بودن صفحه نمایش موبایل استفاده از برخی افکت ها و ویژگی ها می تواند دیگر امکانات وب سایت شما را تحت الشعاع قرار داده و کارایی آن را کاهش دهد. در صورتی که می خواهید وب سایت شما به عنوان یک ابزار کارآمد در برنامه بازاریابی تان ایفای نقش کند بهتر است به برندینگ، کارایی و عملکرد وب سایت بیشتر از گرافیک آن اهمیت دهید.
۶- در صورتی که هدف شما ارائه یک راهکار مناسب به کاربران تان در موبایل است، بهترین راه جهت تسهیل در انجام این امر، سادگی و مختصر کردن محتوا وب سایت است. با کاهش تعداد رنگ ها، تنوع و اندازه فونت ها در نسخه موبایل میزان بهره وری و سادگی سایت در موبایل را افزایش داده و موجب خستگی کاربران به دلیل استفاده بیش از حد از المان های بصری و گرافیکی نمی شوید.
جهت تمایز بخش های مهم در مطالب و محتوای وب سایت می توانید برخی از المان های ضروری را انتخاب کرده و از آنها جهت ایجاد تمایز قسمت های مهم وب سایت استفاده کنید. عنصری مانند خط ها، باکس ها یا حتی تایپوگرافی هایی که ضرورتی ندارند، تنها موجب اشغال فضای سایت در موبایل می شوند.
۷- توجه شما نباید بیش از حد روی خواسته مخاطبین از سایت تان معطوف شود، بلکه باید به واکنشی که می خواهید آنها پس از ورود به سایت انجام دهند، توجه کنید. در صورتی که آنالیز هایی روی رفتار مصرف کنندگان تان در برخورد با محصول انجام داده اید، با اطلاع از خواسته آنها می توانید از مسیر حرکت و نیاز آنها در سایت تان مطلع شوید.
برخی از این آنالیز ها می تواند به صورت آنلاین انجام شود، معمولا به کدام صفحات می روند؟ چه لینک هایی را کلیک می کنند؟ در چه صفحاتی بیشتر می مانند و… . نشان دادن خواسته مخاطبان به طراح می تواند در ایجاد یک رابطه کاربری ساده و پویا در طراحی سایت که متناسب با نیاز مخاطبان باشد کمک کند.