۴ نکتهای که پایه اصلی مدیریت استراتژی برند است
- تاریخ :
- دسته بندی : فروش برند مقالات
- بـازدید : 327
- نظـرات : 0
- نـویسنده : admin2
۴ نکتهای که پایه اصلی مدیریت استراتژی برند است
۱- شناسایی و ایجاد موقعیت برند یا نام تجاری برند
یک محصول، کالا یا خدمات قبل از اینکه وارد بازار شود باید به این فکر کند که قرار است چه جایگاهی برای خود درست کند. مثل رفتن به یک مهمانی میماند شما وقتی میخواهید به یک مهمانی یا جشن خیلی خوبی بروید به این فکر میکنید که خودتان را در کجای این جشن قرار دهید یا چه جایی بنشینید که بهتر دیدهشوید. بازار نیز دقیقا به همین شکل همانند جشن خیلی شلوغ و پرهیاهو است. پس خیلی مهم است که آن جایگاهی که میخواهیم داشته باشیم را در بازار پیدا کنیم. مثلا شما برند کاله را درنظر بگیرید، میگوید من به دنبال جایگاهی هستم که افراد ماست چرب یا لبنیات چرب نمیخواهند استفاده کنند به همین خاطر ماست ایرلندی کاله در این موقعیت یا جایگاه قرار میگیرد. بنابراین اولین و مهمترین و کلیدیترین بحث جایگاهسازی است.
۲-حفظ این برند و بالا بردن ارزش برند
یک سری فعالیتها و برنامههای وفاداری وجود دارد. برنامههایی که در حوزهی customer care یا مراقبت از مشتریان وجود دارد که شما حداقل سالی دو یا سه بار با یک رسانه یا یک رویداد احوال مشتریانتان را بپرسید. پس قسمت اول جایگاهسازی درست و شناسایی درست جایگاه و ایجاد کردن آن است و دوم وقتی ما آن جایگاه را ایجاد کردیم و برند را در آن طبقه قراردادیم باید برای حفظ و افزایش ارزش آن کار کنیم.
۳-برنامهریزی و اجرای بازاریابی برند
خود برند را نیز باید بازاریابی کنیم. بازیابی فقط برای محصول و کالا و خدمات نیست آن بحثی است که منجر به فروش میشود اما بخشی که مرتبط با متقاعد ساختن و وفادار کردن بازار هدف و مشتریان نسبت به یک شرکت میشود همان بازاریابی است که ما باید برای برند انجام دهیم و همان فعالیتهایی است که ما باید انجام دهیم دقیقا یکسری ابزارها لازم دارد و باید ابزارهای آن را پیدا کنیم و روی آن کار کنیم
۴-اندازهگیری و تفسیر میزان عملکرد برند
آیا برند ما به آن قدرتی که میخواستیم در بازار برسد رسیدهاست؟ آیا برند ما توانسته جایگاه ویژه خود را در بازار کسب کند؟آیا در اندازه گیری جایگاهی که اول شناسایی کرده بود موفق بوده یا نه؟ میزان ضریب نفوذ برند ما در بازار چقدر است؟ اینها تمام عواملی هستند که باید در مورد آن کار شود.
اینها۴ویژگی مدیریتاستراتژیبرند است و هر برندی میخواهد موفق شود باید در مورد این۴ویژگی فکر کند وسؤالاز خودش، سازمانش و مشتریانش بپرسد.
برای یک برندسازی اصلی بایدعناصر ساخت برند را در نظر بگیرید. ۷ عنصر کلیدی برند :
۱-نام برند:
نام برند خودتان را چطور انتخاب میکنید؟چگونه آنرا تعریف میکنید تا متناسب با نیازهای بازار هدف شما باشد؟انتخاب اسم برند یکی از نکات کلیدی است و باید با طرز فکر افرادی که قرار است مشتری شما باشند و محصول شما را خریداری کنند همخوانی داشته باشد.نام برند، پایه عناصر ساخت برند است.
لوگو ارتباط تصویری است که قرار است ماهیت برند،کیفیت،خدماتی که ما زیر چتر برند انجام میدهیم را به واسطه تصویر به ذهن مخاطبان برساند. به برندهای مختلفی که میشناسید فکر کنید،با فکر کردن به هر کدام از آنها تصاویری از لوگوی آنها یا ماهیت این کسبوکارها در ذهن شما قرار میگیرد. پس خیلی مهم است که ما عناصر هویت بصری برند را که یکی از عناصر ساخت برند به حساب میآید را براساس ماهیت و کیفیت برند بسازیم.
۳-نام دامنه برند:
نام دامنه اینترنتی برند ما باید مرتبط با نام برند ما باشد.اگر قبلا نام برند را انتخاب کرده باشیم و امکان ثبت دامنه اینترنتی را نداشته باشیم ،چکارباید کنیم؟ با مراجعه به سایتwww.namemesh.comو وارد کردن نام برندتان، دامنههایی را به شما معرفی میشود که آزاد هستند و نام برند شما را نیز در خود دارند. بنابراین تطبیق نام دامنه با نام برند بدون کوچکترین عناصر اضافی بسیار حائز اهمیت است. شما باید از تمام قدرت خود استفاده کنید تا بتوانید در نقاط تماس، جاهایی که افراد با برند شما در ارتباط هستند،نام دامنهبرند خود را ثبت کنید.
شعار تبلیغاتی باید حداقل ۳ و حداکثر ۶ کلمه باشد چون قابلیت بخاطرسپاری مغز در همین محدوده است. شما چطور میتوانید کسبوکار خودتان را در ۳تا۶ کلمه تعریف کنید و رسالتی که کسبکار و برند شما دارد را بتوانید به مخاطبانتان انتقال دهید. ما نمیتواتیم ادعا کنیم که یک برند قوی هستیم، نام، دامنه،شاید لوگو و هویت بصری خیلی زیبا و خوبی دارم اما در حوزه ادبیات برند و شعار، برند ضعیفی باشم، نتوانیم با مخاطبانمان صحبت کنیم، مخاطبان با شنیدن نام برند من نتوانند در کمتر از ۱۰ثانیه در ۶ کلمه بفهمند قرار است من چه مشکلی را برای آنها حل کنم و کسبوکار من قرار است آنها را به چه سمتی ببرد و چه بخشی از زندگی مخاطبان را بهبود بخشد.
اگر برند شما قرار بود یک فرد باشد، از نظر شخصیتی چه شکلی داشت؟ مردم چه ویژگیهایی از آن شخصیت را در ذهن داشتند؟ آیا قابل اعتماد بود؟ آیا از نظر فیزیکی انسان خوشچهره و خوش تیپی بود؟ آیا هنگام صحبت کردن از الفاظ درستی استفاده میکرد؟ آیا صداقت داشت؟ آیا پرجذبه بود؟ آیا حرفهای بود و در بهترین سطح کاری حرفه خودش قرار داشت؟ درواقع باید توجه کنید که کاراکتر و شخصیت برند شما ویژگیهای انسانی یک برند را چگونه با زندگی واقعی مخاطبان خود تطبیق میدهد؟
۶-آهنگ برند:
آیا برند شما آوای مشخصی دارد و زمانی که مخاطبان صدای برند شما را میشنوند برند شما در ذهن آنها تداعی میشود؟ فکر کردن به برند بوتان و شعار “انتخابی مطمئن” در ذهن شما صدای آهنگ برند بوتان را تداعی خواهد کرد. اصطلاحأ به آن “جینگل” یا آهنگ برند میگویند. آیا ملودی برند شما ساخته شده؟ آیا فرمولی برای آن وجود دارد؟ برای داشتن آهنگ برند نیاز نیست به سراغ آهنگسازهای مطرح بروید که برای شما ملودی بسازند، سایتهای زیادی هست که با یک سرچ ساده میتوانید آهنگهای زیادی را پیدا کنید.هر آهنگی را برای برند خود انتخاب کردید باید فقط و فقط از همین آهنگ در برند خود استفاده کنید. چه بهعنوان زیرصدای ویدئو و چه بهعنوان صدایی برای لوگوموشن برند شما.
۷-رسانههای برند:
برند شما از چه ابزاری و امکاناتی پیام خود را به گوش مخاطبان میرساند؟ طراحی رسانههای برند، در فضای مجازی و فضای غیرمجازی، میتواند در هویت بخشیدن و شکلگیری آن برند بسیار نتیجهبخش باشد. بستهبندی بخشی از رسانه برند در کالاهای مصرفی و کالاهایی که جزو کالاهای پرمصرف در حوزه اجتماعی به حساب میآیند است، در بحث خدمات نیز نوع رفتار یک تیم بستهبندی خدمات آن برند است. رسانههای مجازی مثل ایمیلمارکتینگ، وبسایت، سئو، شبکههای اجتماعی و … باید در طراحی رسانهای برند ما شکل بگیرد. نکته بسیار مهم این است که ،یک برند موفق حداقل از ۲۱ آیتم رسانهای برای رساندن پیام به مخاطبان خود باید استفاده کند،که این رسانهها میتواند در قالب وبینار، فایلهای pdf، چکلیستها و … باشد.