نام گذاری برند
- تاریخ :
- دسته بندی : فروش برند مقالات
- بـازدید : 292
- نظـرات : 0
- نـویسنده : admin2
نام گذاری برند
چگونه برای یک برند نام انتخاب کنیم؟
اگر احیانا تاکنون خواسته باشید که برای یک شرکت نامی انتخاب کنید، مطمئنا میدانید که چه فرآیند طاقت فرسایی است. مشکلی که احتمالا در اولین گام به آن برخورد میکنید این است که احتمالا اینبهترین نامهایی که مدنظر دارید پیش تر توسط افراد دیگری گرفته شده اند. پس از این اگر بخواهید برای شرکتتان نامی انگلیسی انتخاب کنید، باید دهها هزار دلار هزینه کنید تا بتوانید مالکیت حقوقی این نام را در جهان برای خودتان تصاحب کنید.
مسئله نام تجاری، مسئله ای بسیار حساس است. ممکن است شما تمام زحمات انتخاب نام برای شرکتتان را متحمل شوید و بعد بفهمید که این نام چندان مجاز نیست و ممکن است برای شرکتتان دردسر ایجاد کند.
یکی از محاسن وجود محدودیت، به کار انداختن خلاقیت شماست. برای انتخاب یک نام خوب باید به نقاط غیرواضح موضوع دقیق تر نگاه کرد تا بتوان از فرصت های نهان بهترین استفاده را برد. بهترین راه برای شروع، تمرکز بر مفاهیم پایه ای و روان شناسی انسانی است. برای اینکه بتوانید ایده های نابی بیابید و نامی زیبا و مبتکرانه انتخاب کنید در ادامه به چند نکته درباره نیمینیگ (naming) اشاره خواهیم کرد.
قدرت سمبل ها و آواها را درک کنیدو از آنها بهره ببرید
برخی آواهای خاص حس مثبتی القا می کنند و احتمال مورد پسند واقع شدن، به خاطرآوری و به اشتراک گذاری را بالا میرند. شرکت هایی مانند Haagen Dasz و Limoncello برای چند دهه است که از این استراتژی برای تقویت حس مثبت و ایجاد تجربه ای به یادماندنی از طریق آوا بهره می برند.
در سال 2003، عصب شناسی به نام ویلانیانور راماچاندران در مطالعه ای به بررسی رابطه میان بخش های مختلف مغز و تشبیهات پرداخت. وی چنین نتیجه گرفت که آواها می توانند در مغز به صورت تصاویری متجلی شوند و افراد صداها را از طریق رنگ ها و مزه ها تجربه می کنند.
هنگامی که می خواهید نامی برای برندتان انتخاب کنید، به نام هایی که به صورت روزمره در زندگی به کار میبرید فکر کنید. در سایت Brandroot می توانید به آسانی نام های زیادی برای شرکتتان بیابید. مایکل ریدر موسس این شرکت می گوید: به خاطر داشته باشید که باید روی کلماتی تمرکز کنید که حس یک تجربه خاص را برای شما تداعی می کنند: مثلا روشنایی، تاریکی، قدرت، ضعف، تیزی، کندی و ...
درباره مفاهیمی که در کلاس ادبیات آموخته اید، مانند هم آوایی، حروف ندا، تکرار بخش های تکراری در عبارت، حروف بی صدا و ... به خوبی فکر کنید و سعی کنی در انتخاب اسم از چنین تکنیک هایی استفاده کنید.
از تکنیک های به خاطرسپاری برای یافتن مفاهیمی که به خوبی در ذهن بمانند استفاده کنید.
بهترین نام های کمپانی ها عموما احساسات محورند و در نتیجه به خوبی در ذهن می مانند. در انتخاب نام، دست از تمرکز بر آنچه که میخواهید شرکتتان چنان باشد بردارید و در عوض به احساساتی که می خواهید مشتریان هدفتان حس کنند فکر کنید.
کار را با تهیه یک نقشه ذهنی از مفاهیم مرتبط با کسب و کارتان آغاز کنید. به دنبال کلمات، احساسات و تجربیاتی باشید که در ساخت برند و کسب و کارتان حس میکردید. بدین ترتیب، طرحی کلی از تصاویری که تداعی گر شرکتتان هستند تنظیم کنید.
بازی های کودکانه دوران مدرسه را که با کلمات بازی میکردید به خاطر آورید و سعی کنید به تخیلتان بال و پر دهید. این رویکرد به شما کمک می کند که پا به قلمروهای ناشناخته ای از ذهنتان گذارید و با مفاهیم و ارتباطات زبانی جدیدی برخورد کنید که می توانند در ساخت اسم به شما کمک کنند.
به عقیده ریدر، هدف شما از انتخاب نام برای کسب و کارتان باید این باشد که مفهومی بیابید که بیشترین تعداد افراد ممکن را تحت تاثیر قرار دهد، نه فقط یک گروه خاص از مشتریان را. در ذهن مخاطبان هدفتان تصویری بسازید که به آسانی به خاطر آورند. مهم نیست که شما نهایتا چه تصمیمی بگیرید یا چه ارتباطاتی بیابید، فقط همواره اثرگذاری ایده های خود را روی افراد تست کنید.
واژه های جدید ابداع کنید
اگر نتوانستید واژه های بیابید که به خوبی حق مطلب را در مورد برندتان ادا کند، خودتان واژه های تازه ابداع کنید. کلمات همواره در حال تغییرند و در چرخه هایی دائما تکامل می یابند. هر روزه شاهد کلمات، اصطلاحات عامیانه یا رسمی ای هستیم که وارد بازار و دنیای کسب و کار می شوند.
یک مثال ملموس از چنین مواردی گوگل (Google) است- کلمه ای که با ساختاری کاملا مبهم وارد میدان شد ولی نهایتا توانست به دیکشنری آکسفورد راه یابد. این شرکت از ساختارهای عمومی جدا شد و در تست مفاهیم کاملا جدید شهرت یافت.
«ریدر»، موسسین، مدیران برند و دیگر متخصصینی که با نامگذاری سر و کار دارند تشویق می کند تا از حاشیه امن خود خارج شوند و به خود جرات امتحان ساختارهای تازه را بدهند. اصطلاحات عامیانه ای که جوامع استفاده می کنند را بررسی کنید. نمونه وطنی
ما برند «کاله» است. از مخاطبان جدیدتان بخواهید برندتان را از زاویه دید خودشان و با زبان معمول توصیف کنند.
ابداع و تکامل با جرات امتحان زمینه های تازه به دست می آیند. اسم تجاری شما نباید متفاوت از محصولات و خدماتتان باشد- اگر نیاز به ابداع یک واژه جدید دارید از مردم بخواهید به شما ایده دهند.
مرحله نهایی
با ثبت جهانی حقوقی نام انتخاب شده، به نام برندتان هویت ببخشید. نامی انتخاب کنید که مخاطبان هدف شما را تشویق به فکر و حسی تازه کند. از آنها درباره برندتان و نام آن پرس و جو کنید تا بتوانید فرصت های جدیدی برای پیشرفت و تکامل بیابید. با کاوش ابعاد مختلف زبان، مرزها را درنوردید و عبارات جدیدی بسازید.
اگر بهنامگذاریاز این منظر نگاه کنید، میبینید که فرصت های بسیار بیشتری از آنچه فکر میکردید وجود دارند که می توانید از آنها بهره برده و در نهایت نام دامین خود را با .com به دست آورید.