فروش برند تجاری و استراتژی توقف چیست؟
- تاریخ :
- دسته بندی : فروش برند مقالات / فروش برند آماده مقاله
- بـازدید : 301
- نظـرات : 0
- نـویسنده : javad
استراتژی توقف
پیشبرد اهداف هر کسبوکاری بیشتر از هر چیزی، به استراتژی اتخاذ شده توسط صاحب کسبوکار باز میگردد. به همین دلیل، همواره تاکید میشود که انتخاب استراتژی مناسب، نقشی حیاتی در بقا و رشد هر کسبوکار ایفا میکند. استراتژی توقف نیز یکی از همین استراتژیها است.
حقیقت این است که برای موفقیت در هر زمینهای باید تغییر را به عنوان بخشی جداییناپذیر از هر تصمیمی که اتخاذ میشود، بپذیریم. در بسیاری از مواقع نیز این تغییر به وسیله استراتژی توقف عملی میشود؛ چرا که برای ایجاد تغییر و حرکت به سمت یک هدف مشخص لازم است بسیاری از کارهایی که قبل از گرفتن تصمیم جدید به آن پایبند بودیم را متوقف کنیم.
در اکثر موارد، لازمه موفقیت، امتحان کردن راههای جدید و تجربههای جدید است؛ بنابراین بهتر است گذشته را رها کنیم و نگاه رو به جلویی داشته باشیم.
اگر شما هم به عنوان صاحب کسب و کار، مدیر، کارمند، فریلنسر یا حتی دانشجو به فکر ایجاد یک تغییر اساسی هستید، لازم است که با استراتژی توقف به خوبی آشنا شوید. برای آشنایی با استراتژی توقف، در این مقاله همراه ما باشید.
استراتژی توقف چیست؟
همانگونه که پیشتر نیز به آن اشاره شد، لازمه شروع یک کار جدید، متوقف کردن کار قدیمی است؛ زیرا حین انجام کار قدیمی در واقع شما از تمامی منابع در دسترس خود استفاده کردهاید، ظرفیت شما برای تحمل نیز به طور کامل پر شده است و اگر غیر از این بود، به فکر تغییر و امتحان روش جدید نمیافتادید.
به بیان ساده استراتژی توقف عبارت است از رهایی از گذشته و تمرکز بر زمان حال و برنامهریزی برای آینده!
صاحب نظران و پیش کسوتان تفکر استراتژیک معتقد هستند که تا زمانی که یک کار قدیمی را متوقف نکردهاید، هرگز نباید سراغ کار جدیدی بروید؛ زیرا اگر کار قدیمی را متوقف نکرده باشید، تمرکز خود را از دست میدهید و نمیتوانید در کار جدید خود نیز پیشرفت کنید.
چرا استراتژی توقف از اهمیت زیادی برخوردار است؟
برای روشن شدن موضوع، توضیحات را با یک مثال ساده شروع میکنیم. فرض کنید شما صاحب کسبوکاری هستید که تا به اینجای کار تنها فروش حضوری داشتهاید؛ اما با قرار گرفتن در محیط پویای تجارت الکترونیک، تصمیم میگیرید که در کنار فروش فیزیکی خود، فروش آنلاین محصولات خود را نیز آغاز کنید.
این تصمیم هر چند بسیار فوقالعاده به نظر میرسد. اما اجرای آن چندان هم ساده نیست. پذیرش این تغییر، به منزله تغییر نگرش و پیادهسازی استراتژیهایی است که تا به اینجا از آنها استفاده نمودهاید. ناگفته نماند که پذیرش خود تغییر، برای همه افراد فعال در حوزه کسب و کار چندان آسان نیست.
در این مرحله است که ضروریت استفاده از استراتژی توقف آشکار میشود. در مثال بالا، به عنوان یک کسب و کار که تاکنون فقط فروش حضوری داشته، طبیعتا استراتژیهایی را در پیش گرفتهاید که به جذب مشتری و جلب اعتماد او منجر شود، اما اکنون لازم است با بهرهگیری از استراتژیهای بازاریابی دیجیتال، مشتریان را به سمت خرید محصولات راهنمایی کنید.
بنابراین باید با بهرهگیری از استراتژی توقف سایر کارها را متوقف کرده و سعی کنید به سمت توسعه فروش آنلاین و فروشگاه آنلاین خودتان حرکت کنید.
در حقیقت استراتژی توقف به دلیل افزایش تمرکز در انجام صحیح کارها برای رسیدن به اهداف ازپیشتعیینشده است که اهمیت زیادی مییابد.
استفاده از استراتژی توقف به چه معناست و چگونه انجام میشود؟
همانگونه که در شکل زیر مشاهده میکنید، استراتژی توقف از چند بخش اساسی تشکیل شده است. در ادامه به بررسی کاملتر هر یک از این بخشها میپردازیم:
۱) نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی کنید
هیچ کسبوکاری وجود ندارد که در همه زمینهها فوقالعاده باشد. بنابراین داشتن نقاط قوت در کنار نقاط ضعف بخشی از کار است.
زمانی که قرار است از استراتژی توقف استفاده کنیم، باید :
- انجام برخی از کارها را که در آنها ضعیف هستیم به کل تعطیل کنیم.
- انجام برخی از کارهایی را که باعث میشود زمان کافی برای کارهای جدید نداشته باشیم، کمتر کنیم.
- انجام کارهایی را که میتوانند در حرکت به سمت اهداف ما کمک کننده باشند و لطمهای به کار ما وارد نمیکنند، ادامه دهیم.
۲) مزیت رقابتی خود را بیابید
ادامه دادن مسیری که میدانیم قرار است در آن با رقبای قدری مواجه شویم، چندان منطقی به نظر نمیرسد، زیرا در این حالت به سادگی ممکن است از دور رقابت خارج شویم.
بنابراین لازم است که هر کسبوکاری برای موفقیت در راهی که در آن گام بر میدارد، مزیت رقابتی خود را شناسایی کند.
پیشکسوتان معتقدند که اگر در زمینهای مزیت رقابتی ندارید، بهتر است وارد عرصه رقابت با رقبای تجاری خود نشوید. زیرا این مسیر شما را به سمت شکست سوق خواهد داد.
۳) روی نقاط قوت خود تمرکز کنید
استراتژی توقف همواره تاکید دارد که لازم نیست همه فن حریف باشید. بلکه کافی است بعد از شناسایی مزیت رقابتی و نقاط قوت خود، بر روی آنها تمرکز کنید.
لازم است هر عملی که به دور از نقاط قوت شما است را متوقف کنید و تنها بر روی اهداف خود متمرکز شوید. این تمرکز شما را پیروز میدان رقابت خواهد کرد.
استراتژی حذف جایگزین چیست؟
حقیقت این است که وقتی تصمیم به انجام کاری میگیریم، همه کارهای دیگری که در این زمان میتوانستیم انجام دهیم را حذف میکنیم. اما این که انتخاب میکنیم چه کاری را انجام دهیم و چه کاری را انجام ندهیم، بسیار مهم است. زیرا موفقیت یا شکست کسبوکار در گرو این تصمیم خواهد بود.
واقع بینی و کنار گذاشتن غرور
بسیاری از کسبوکارها در اثر رویاپردازی مدیران با شکست مواجه میشوند. در این شرایط مدیر با غرور و تکبر، روی محصول یا خدمتی سرمایهگذاری میکند که سرانجامی ندارد.
در چنین شرایطی حتی اگر از بهترین نیروها، مدیران و شیوههای تبلیغاتی با هزینههای گزاف هم استفاده شود، نتیجهای عاید کسبوکار نخواهد شد و غیر از تحمیل هزینه و تلف کردن منابع و انرژی و در نهایت پشیمانی، نتیجهای در پی نخواهد داشت.
در چنین شرایطی، باید از تفکر استراتژیک بهره گرفت و در صورت لزوم، استراتژی توقف را پیادهسازی کرد تا کسب و کار نجات پیدا کند.