فروش برند و انتخاب شریک کاری مناسب
- تاریخ :
- دسته بندی : فروش برند مقالات / فروش برند آماده مقاله
- بـازدید : 184
- نظـرات : 0
- نـویسنده : javad
چگونه شریک کاری مناسب انتخاب کنیم؟
چگونگی انتخاب شریک کاری مناسب، سوالی حیاتی است که بسیاری از صاحبان کسبوکار درگیر آن هستند. انتخاب شریک کاری اشتباه ممکن است کسبوکار را تا ورطه نابودی پیش ببرد؛ این در حالی است که انتخاب یک شریک کاری خوب میتواند تضمینی برای رشد و بالندگی یک کسبوکار باشد.پیش از این در مورد زمان مناسب برای گرفتن شریک کاری یک مقاله آموزشی را منتشر کردهایم؛ در این مطلب قصد داریم در مورد نحوه انتخاب شریک کاری و اهمیت آن نکاتی را با شما به اشتراک بگذاریم. توجه به این نکات میتواند راهنمای مناسبی برای انتخاب شریک کاری مناسب باشد. اگر درگیر انتخاب شریک کاری مناسب هستید و یا به این مبحث علاقه دارید، در این مطلب همراه ما باشید.
فهرست مطالبی که در این مقاله شرح خواهیم داد، به ترتیب زیرند:
- انتخاب شریک کاری به چه معناست؟
- با چه کسانی شراکت نکنیم؟
- نحوه انتخاب شریک کاری مناسب
- شریک کاری خوب چه ویژگیهایی دارد؟
انتخاب شریک کاری به چه معناست؟
در فرآیند رشد و توسعه یک کسبوکار ممکن است شرایطی ایجاد شود که طی آن، اجرای اهداف تعیینشده، بنا به دلایلی به تنهایی غیرممکن و یا دشوار شود. در چنین شرایطی برای همفکری، تزریق سرمایه و پیشبرد اهداف، مشارکت با فرد یا افراد دیگری ضروری میشود.
در دنیای کسبوکار از این مرحله تحت عنوان انتخاب شریک کاری یاد میشود. این مرحله یکی از حیاتیترین مراحل موجود در هر کسبوکاری است؛ بنابراین به ارزیابی و بررسیهای دقیقی نیاز است تا احتمال بروز مشکلات به حداقل ممکن برسد.
با چه کسانی شراکت نکنیم؟
با توجه به آنچه که تاکنون گفته شد، انتخاب شریک کاری، تقریبا بخش جدایی ناپذیری از هر کسبوکاری است. مسئله اینجاست که در انتخاب شریک کاری، همواره باید به برخی از خط قرمزها توجه داشت؛ برای روشن شدن موضوع در ادامه به بررسی این مورد میپردازیم که با چه کسانی نباید شراکت کنیم.۱) افرادی که سرمایهگذاری مشترک را قبول ندارند
نداشتن چارچوب قانونی مشخص برای سرمایهگذاری، معمولا اصلیترین دلیلی است که در طولانی مدت منجر به شکست کسبوکارها میشود. اگر در انتخاب شریک کاری با فردی مواجه شوید که در موضوع سرمایهگذاری مشترک با شما توافق ندارد، بهتر است دور شراکت با او را خط بکشید.البته ناگفته نماند که ممکن است تحت شرایط خاصی، با شریک کاری خود توافق کنید که به دلیل تخصص خاص او، میزان سرمایهگذاری مالی شما مساوی نباشد؛ اما مسئله اینجاست که این توافقها باید بر اساس چارچوب قانونی نوشته شده و توسط هر دو طرف امضا شوند.
در بسیاری از مواقع، عمر شراکت بسیار طولانی است، از این رو باید حق و حقوق قانونی به شکل دقیقی مشخص باشد.
۲) افرادی که اهداف مشترکی با شما ندارند
یکی از اصلیترین دلایل انتخاب شریک کاری، همفکری برای پیشبرد اهداف و رسیدن به حالت ایدهآل است؛ بنابراین این که دو نفر با اهداف کاملا متفاوت بخواهند به عنوان شرکای کاری با هم همکاری کنند، منطقی به نظر نمیرسد.به همین دلیل است که معمولا توصیه میشود که شرکای تجاری قبل از ثبت رسمی شراکت خود، به اندازه کافی با هم تعامل کنند. این تعاملات سبب میشود که به شناخت کافی از هم دست یابند؛ در نتیجه انتخاب عاقلانهتری خواهند داشت.
بسیاری از صاحبنظران انتخاب شریک کاری را مشابه با انتخاب همسر میدانند. با توجه به همین مشابهسازی میتوان نتیجه گرفت که در ابتدای کار، باید در مورد شرایط، انتظارات و نوع شراکت با تمامی جزئیات بحث کرد؛ زیرا پس از نهایی شدن انتخاب و رسمی شدن آن، برگشت از شراکت ممکن است عواقب غیر قابل جبرانی را در پی داشته باشد.
۳) افرادی که به فرهنگ سازمانی یا فرهنگ کسبوکار بیتوجه هستند
فرهنگ هر سازمان و کسبوکاری مانند قانون نانوشتهای است که چون خون در رگهای سازمان جاری است. بنابراین کسی که نسبت به فرهنگ یک سازمانی بیاعتنایی کند، دقیقا مانند این است که پایه و اساس آن را زیر سوال میبرد.از طرفی نیز ممکن است این بیاهمیتی به فرهنگ کسبوکار در جنبههای مختلف دیگری نیز نمود پیدا کند. بنابراین نظم و انسجام کاری زیر سوال خواهد رفت.
به همین دلیل است که صاحبان کسبوکار باید در انتخاب شریک کاری با دقت بیشتری عمل کنند. زیرا با هر انتخاب اشتباهی ممکن است کل بیزینس آنها را زیر سوال ببرد. به ویژه این که رفتار شریک تجاری میتواند رفتار سایر کارکنان را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
۴) افرادی که به چارچوبهای قانونی پایبند نیستند
اساس موفقیت یک کسبوکار پایبندی به چارچوبهای قانونی است. به قول معروف «خشت اول را گر نهد معمار کج … تا ثریا میرود دیوار کج»بنابراین اگر فردی که قرار است به عنوان شریک کاری و تجاری شما انتخاب شود، دائما به دنبال راهی برای دور زدن قوانین و یافتن راههای غیرقانونی باشد، بدون شک انتخاب مناسبی برای شما نخواهد بود.
بسیاری از افراد دور زدن چارچوبهای قانونی را نوعی زرنگی میدانند؛ این در حالی است که در حقیقت عامل اصلی شکست بسیاری از کسبوکارها عدم توجه به همین قوانین و مقررات است.
اگر برای رشد و توسعه کسبوکار خود نیاز به شریک کاری داشته باشید، قبل از هر چیز بهتر است مطمئن شوید که وی از قوانین موجود در زمینههای مختلف کسبوکارها به درستی آگاهی دارد و به آنها پایبند است.
۵) افرادی که تجربه کافی ندارند
در بسیاری از موارد شرکای کاری علیرغم اینکه از همه نظر کاملا تایید شده هستند، اما تجربه کافی در زمینه کسبوکار شما را ندارند؛ بنابراین هر چند بر اساس میل باطنی و گرایش خود تمایل به همکاری و شراکت با شما را دارند، اما در حقیقت این هیچ تاثیر مثبتی بر روی کسبوکار شما نخواهند داشت.تحت چنین شرایطی نیز باید برای انتخاب شریک تجاری خود دقت زیادی به خرج دهید و فراموش نکنید که نداشتن تجربه، ممکن است اثرات منفی زیادی به بار آورد.
داشتن مهارت، تخصص و تجربه کافی یکی از اصلیترین تابلوهای راهنمایی است که میتواند شما را به مقصد مطلوب، یعنی انتخاب شریک کاری مناسب سوق دهد.
نحوه انتخاب شریک کاری و شریک تجاری مناسب
برای ورود به دنیای کسبوکار و رشد در آن، به تخصصهای مختلفی نیاز است؛ اما هیچ کس همه فن حریف نیست که بخواهد بدون کمک و راهنمایی افراد متخصص که اتفاقا شریک کاری خوبی هم میشوند، به کار خود ادامه دهد. بنابراین تحت چنین شرایطی احساس نیاز به انتخاب شریک کاری در فرد ایجاد میشود.شراکت ممکن است در ابتدای آغاز یک کسبوکار اتفاق بیفتد که در این صورت دو طرف به عنوان هم بنیانگذار در نظر گرفته میشوند؛ اما همیشه اوضاع به این ترتیب نیست، گاهی ممکن است که در میانه راه حس کنید که از نظری مالی، فکری و سایر جنبهها به داشتن یک شریک کاری خوب نیاز دارید؛ بنابراین درصدد واگذاری بخشی از سهام شرکت خود به فرد مورد اطمینانی بر میآیید.
در انتخاب شریک کاری هیچ گاه نباید عجله کنید. در حقیقت اینکه زمان کافی برای انتخاب شریک کاری مناسب صرف نکنید، ممکن است عواقب غیر قابل جبرانی در پی داشته باشد.
بسیاری از افراد ماهها و حتی سالها با فردی مراوده میکنند تا با زیر و بم اخلاقیات و باورهای او آشنا شوند و سپس نسبت به همکاری و شراکت با او اقدام میکنند. این افراد به خوبی میدانند که نظم، اخلاقیات، اعتقادات و همه آن چیزی که ممکن است منجر به انتخاب یا عدم انتخاب شریک کاری باشد، در بلند مدت، تاثیر خود را به خوبی نشان خواهد داد.
شریک کاری خوب چه ویژگیهایی دارد؟
همانگونه که در بخشهای قبلی اشاره شد، انتخاب شریک کاری مناسب یکی از بحرانیترین و حساسترین تصمیمها برای هر فرد فعال در زمینه کسبوکار است؛ بنابراین صرف نظر از میزان تجربه شما و سطح حساسیت کسبوکارتان، آشنایی با برخی از مهمترین معیارهای انتخاب شریک کاری خوب، برایتان راهگشا خواهد بود.در شکل زیر، به معرفی برخی از مهمترین این معیارها پرداختهایم. در ادامه مقاله، هر کدام از معیارها را به تفضیل مورد بررسی قرار میدهیم.
۱) روحیه همکاری
انتخاب شریک تجاری تنها به معنی تقسیم کردن سود با یکدیگر نیست؛ بلکه هدف انتخاب شخصی است که تحت هر شرایطی تا حد توان خود با شما همکاری کند. این تلاش در مجموع منجر به هدفی خواهد شد که مدتها برای رسیدن به آن منتظر بودهاید.با این اوصاف اگر در انتخاب شریک کاری خود به روحیه همکاری او توجه نکنید؛ احتمال دارد پس از مدتی متوجه بشوید که این فقط شما هستید که با تمام وجود برای رسیدن به اهداف تلاش میکنید؛ در نتیجه، این که پس از گذشت زمان احساس خستگی و درماندگی خواهید کرد.
این در حالی است که اگر شریک کاری شما روحیه همکاری بالایی داشته باشد، در هر مرحله مشوق شما خواهد بود؛ بنابراین با هم برای رسیدن به اهداف مشترک تلاش خواهید کرد و عواقب تصمیمات اشتباه را هم هر دو به دوش خواهید کشید.
۲) سازگاری
فردی که به عنوان شریک کاری شما انتخاب میشود، قرار است در طولانی مدت همراه و همکار شما باشد؛ قرار است با هم موفقیتها را جشن بگیرید و شکستها را به عنوان راهی برای رسیدن به پیروزی بپذیرید؛ بنابراین اگر رفتار سازگاری نداشته باشد، به هیچ وجه نمیتوان روی او حساب باز کرد.در حقیقت شریک تجاری شما فردی خواهد بود که در شرایط خاص و دشوار به داد شما خواهد رسید تا مشتری یا کارمندان را قانع کنید و حرکت رو به جلویی داشته باشید؛ از این رو میتوان به این نتیجه رسید که داشتن رفتار سازگار و توانایی کنترل خود یکی از مهمترین نکاتی است که در انتخاب شریک تجاری باید به آن توجه شود.
۳) شایستگی و هوش هیجانی بالا
داشتن مهارت، شایستگی، قدرت و هوش هیجانی بالا از شاخصههای اصلی افرادی است که قصد ورود به دنیای کسبوکار را دارند. وقتی صحبت از انتخاب شریک کاری میشود، باید به این خصیصهها با دقت توجه شود.داشتن شایستگی و هوش هیجانی بالا در مذاکرات و معاملات شرکت و متقاعد کردن مشتری، جزو معیارهای مهم تاثیرگذار در انتخاب شریک کاری خوب محسوب میشوند.
۴) مدیریت در شرایط بحرانی
زمانی که با شخصی وارد شراکت میشوید، همواره باید به این نکته توجه داشته باشید که قرار نیست اوضاع همیشه گل و بلبل و باب طبع باشد.ممکن است شرکت در یک شرایط بحرانی قرار گیرد که انتخاب راهحل آنقدرها هم آسان نباشد؛ یا حتی احتمال دارد شرایطی ایجاد شود که حقیقتا راهحلی به ذهن هیچ یک از شرکای تجاری نرسد.
انتخاب رفیق نیمهراهی که تا با مشکل مواجه شوید، شما را تنها بگذارد و به جای اینکه باری از دوشتان بردارد، مشکل تراشی کند، منطقی نیست.
مدیریت بحران و حفظ روحیه در شرایط بحرانی باعث ایجاد دلگرمی میشود؛ از این رو، فردی که قرار است در راه پر پیچ و خم کسبوکار همراه شما باشد، باید بتواند این قدرت را در خود تقویت کند.
۵) مسئولیتپذیری
افراد مسئولیتپذیر در حالت کلی بهترین گزینه برای شراکت هستند. ویژگی اخلاقی مسئولیتپذیری منجر میشود که فرد در قبال تصمیمها و وظایف مربوط به خودش، به بهترین شکل ممکن عمل کند.در حالت کلی میتوان گفت که مسئولیتپذیری یکی از معیارهای اساسی در انتخاب شریک کاری مناسب است؛ چرا که افراد مسئولیتپذیر قابل اطمینان هستند و برای پیشبرد اهداف، بدون نگرانی و دغدغه میتوان روی آنها حساب باز کرد.
مسئولیتپذیری همچنین منجر میشود که فرد با پیشبینی شرایط مختلف، همواره راهحلهای مختلفی در مواجهه با مشکلات در ذهن داشته باشد.
پس پیش از وارد شدن به وادی مشارکت، حتما میزان مسئولیتپذیری فرد مقابلتان را مورد سنجش قرار بدهید.