چطور یک اسم برند مناسب انتخاب کنیم؟(2)



چطور یک اسم برند مناسب انتخاب کنیم؟


تا اینجا با ویژگی‌های یک نام تجاری خوب آشنا شدیم؛ حالا قرار است قدم به قدم مراحل انتخاب اسم را طی کنیم و حواسمان به ویژگی‌های که گفتیم هم باشد.
 
انتخاب اسم برند می‌تواند فرآیندی خسته‌کننده و طولانی باشد؛ بعضی از برندها برای پیدا کردن یک اسم عالی در طی 6 ماه، بیش از 2000 اسم مختلف را بررسی می‌کنند!  اما این ابزارها صرفاً می‌توانند برای جلسات طوفان فکری مناسب باشند و از طرفی ممکن است ترجمه آن‌ها به فارسی خیلی جذاب نباشد.

ما فکر می‌کنیم انتخاب اسم برند به صورت خودکار نمی‌تواند راهکار مناسبی برای پیدا کردن یک نام تجاری عالی باشد؛ چون پشت انتخاب هر اسمی باید فلسفه محکمی برای برتری آن نسبت به سایر گزینه‌ها وجود داشته باشد؛ بنابراین برای شما یک راهنمای قدم به قدم انتخاب اسم برند آماده کرده‌ایم که می‌تواند برای پیدا کردن یک اسم عالی شما را راهنمایی کند. پس اگر موافق باشید شروع می‌کنیم.

قدم اول) هویت بنیادین برند خود را تعریف کنید

قبل از اینکه وارد فرآیند انتخاب اسم برند بشوید باید به این سؤال پاسخ روشنی بدهید که «شما چه شرکتی هستید و قصد دارید به چه چیزی تبدیل بشوید؟». پاسخ این سؤال همان چیزی است که به آن«هویت بنیادین برند» می‌گوییم. هویت بنیادین برند شامل موارد زیر است:

oچشم‌اندازچه آینده‌ای را برای برند خود ترسیم کرده‌اید؟

oمأموریتفلسفه وجودی شرکت شما چیست؟

oارزش‌هاشرکت شما بر چه ارزش‌هایی استوار است؟

این سه عامل تمام اهداف شرکت شما را به تصویر می‌کشند و هر کاری که قصد انجام آن را دارید تحت تأثیر قرار می‌دهند (از جمله انتخاب اسم برند). هنگامی که به هویت بنیادین برندتان پی بردید، نوبت این است که رقبا را تجزیه‌ و تحلیل کرده و بفهمید نقاط اشتراک و تمایز شما نسبت به سایرین چیست؟ تفاوت شما با رقبایتان می‌تواند برای انتخاب اسم برند به دردتان بخورد.

قدم دوم) طوفان فکری راه بیندازید!


این قسمت جالب‌ترین بخش فرآیند انتخاب اسم برند است. تمام دوستان و شرکاء خلاق خود را که فکر می‌کنید می‌توانند به شما کمک کنند به یک عصرانه دل‌انگیز دعوت کنید و از منابع فکری آن‌ها نهایت استفاده را ببرید!

ما پیشنهاد می‌کنیم برای صرفه‌جویی در وقت و رسیدن به نتیجه دلخواهتان یک سری چارچوب‌های از قبل تعیین‌شده‌ای برای این جلسه داشته باشید؛ هر چند که باز گذاشتن دست شرکت‌کنندگان باعث می‌شود طوفان فکری سرگرم‌کننده‌تری داشته باشیم، اما تجربه نشان می‌دهد تعریف مقداری محدودیت باعث می‌شود افراد خلاق‌تر عمل کنند. مثلاً:

oتمام صفت‌هایی که می‌توانند بیانگر خدمات شرکت شما باشند را روی کاغذ بنویسید

oهر آنچه که دوست دارید مشتریان هنگام استفاده از خدمات/محصولات شرکت شما حس کنند را شرح دهید

oمجموعه‌ای از تمام کلماتی که به کسب‌وکار شما مرتبط هستند را بنویسید

حالا سعی کنید بر اساس این مجموعه از کلمات و توصیفات اسم مناسبی پیشنهاد دهید. البته برای طوفان فکری روش‌های دیگری هم وجود دارد، مثلاً شما می‌توانید انتخاب اسم برند را‌ از روی چند دسته‌بندی‌های انجام دهید.

دسته‌بندی‌ انتخاب نام برند در جلسه طوفان فکری

اسم اشخاصمثلاً اسم بنیان‌گذاران یا اشخاص تاریخی یا حتی تخیلی. همان‌طور که قبلاً گفتیم پیشنهاد می‌کنیم از اسم خودتان به‌عنوان برند استفاده نکنید؛ به‌جای آن می‌توانید از اسم اشخاص تاریخی یا معروف استفاده کنید.
 
مثل شرکت «تِسلاموتورز»که داستان اسرارآمیز زندگی دانشمند بزرگی همچون«نیکولا تسلا»را به محصولات خود گره زد و با این کار هم از شهرت جهانی او استفاده کرد و هم در اذهان عمومی خود را به‌عنوان برندی پیشرو و نوآور معرفی کرد.

نظرتان راجع به اسم «مارکوپولو» برای یک آژانس گردشگری چیست؟! انتخاب هوشمندانه‌ای است، نه؟

البته باید قبل از انتخاب اسامی اشخاص معروف حتماً چک کنید که اسم آن‌ها از قبل تحت مالکیت شخص دیگری درنیامده باشد؛ زیرابعضی از اسامی دارای حق مالکیت معنوی هستند.

اسم‌های توصیفیشما می‌توانید بر اساس کاری که انجام می‌دهید یک اسم برند انتخاب کنید.
 
نمونه اسم شرکت توصیفی: «جنرال موتورز» «شیرآوران»، «تراکتورسازی»، «نان‌آوران» و...

اسم‌های ساختگی:یک اسم من‌درآوردی که تا قبل این وجود نداشته باشد؛ مثل Kodak ،Xerox ،Tivo، دیجیاتو، روزیاتو.


اسم مکان‌هانام برند می‌تواند استعاره‌ای از یک مکان خاص باشد؛ مثل «آب معدنی دماوند» یا «لبنیات هراز» که به محل قرارگیری و تهیه محصولاتشان در اسم برند خود اشاره کرده‌اند.

اسم‌های استعاره‌ایاسم‌هایی که به یک داستان، شخص، اسطوره‌های باستانی، مکان خاص اشاره می‌کنند. به‌طور مثال انتخاب اسم برندNikeبر اساس نام یکی از خدایان یونان باستان که نماد پیروزی بوده، انجام شده است.
 
دو اسم برند ایرانی که به شکل انتخاب شده‌اند: بیمارستان فارابی و شکلات مِرداس (از شخصیت‌های شاهنامه)

برای انتخاب یک اسمِ برند ایرانی با کمی حوصله و آشتی با کتاب‌های باستانی می‌توانید اسامی منحصر به ‌فردی پیدا کنید، خوشبختانه از آنجایی که ما ایرانیان منابعی غنی از افسانه و اسطوره در فرهنگمان داریم، بسیاری از این اسم‌ها دست‌نخورده باقی‌مانده است. فقط توجه باشید اسم‌هایی را انتخاب کنید که تلفظ آن‌ها راحت باشد.

اسم‌های اختصاریهر چند اسامی مخفف برای انتخاب اسم برند در کل پیشنهاد نمی‌شود اما اگر دوست دارید می‌توانید از این اسامی هم استفاده کنید به شرطی که ترکیب جالبی داشته باشد. مثلاً شرکت کامپیوتریHPکه مخفف اسم بنیان‌گذاران آنHewlettوPackardاست، در ابتدا می‌خواستند نام PH را برای خود انتخاب کنند اما چون این نام به‌عنوان یک کمیت شیمیایی معروف بود، مجبور شدند ترکیب را برعکس کرده و HP را به‌عنوان اسم برند خود انتخاب کنند.
 
نمونه اسم برند ایرانی اختصاری: شرکتاِتکا (اداره تدارکات کارمندان ارتش)، شرکتمَپنا(مدیریت پروژه‌های نیروگاهی ایران)

اسامی مرکبنام‌های تجاری که از ترکیب دو اسم (دو اسم با معنی) یا (یک اسم بامعنی+ یک قسمت بی‌معنی) تشکیل شده‌اند. مثل: Facebook،Filker .
 
نمونه اسم برند ایرانی‌ مرکب: نامی نو، شوکوپارس، پارس خزر، لبنیران و...

قدم سوم) اسم‌های کاندید را با دقت بررسی کنید

از میان آن 10-15 اسم مرحله قبل باید در آخر تنهاسه اسمباقی بماند! احتمالاً این قسمت ناامیدکننده‌ترین بخش انتخاب اسم برند باشد؛ چون بسیاری از اسم‌هایی که دوست دارید ممکن است از قبل رزرو شده باشند.
 
برای این کار باید به سایت ثبت علائم تجاری مراجعه کرده و بررسی کنید که کدام یک از این نام‌های تجاری در دسترس هستند. احتمالاً بیش از نیمی از آن‌ها از قبل اِشغال شده باشند! حتی اگر تمامی اسامی انتخابی شما از قبل رزرو شدند، ناامید نشوید! ممکن است انتخاب اسم برند یک فرآیند طولانی و سخت باشد، اما قطعاً ارزشش را دارد؛ چون شما قرار است برای سالیان دراز تمام زمان و پول خود را برای برند کردن این اسم هزینه کنید.

قدم چهارم) تست کنید، تست کنید، تست کنید


خب حالا که تمام این موانع قانونی را پشت سر گذاشتید، به مهم‌ترین مرحله می‌رسیم یعنیتست اسم برند!
 
اگر در حال حاضر مشتریانی برای محصولات خود دارید، می‌توانید با استفاده از ابزارهای نظرسنجی آنلاین مثل ارسال ایمیل انبوه از آن‌ها بخواهید راجع به اسم برند جدیدتان نظر بدهند. خوبی این روش (ارسال انبوه ایمیل) کم‌هزینه بودن آن است.

اما اگر می‌خواهید انتخاب دقیقتری داشته باشید یا اینکه در حال حاضر اطلاعاتی از مشتریان خود ندارید، میتوانید با صرف هزینه‌ای بیشتر برای اسم‌های کاندیدتان موکاپ‌هاطراحی کنید (موکاپ‌ها فایل‌های آماده‌ی گرافیکی هستند که در موضوعات مختلفی مثل لوگو، کارت ویزیت، صفحه فرود، بسته‌بندی محصولات استفاده می‌شوند و در واقع پیش‌نمایش کار را قبل از اجرایی شدن آن به شما نشان می‌دهند.

البته الآن لازم نیست برای هر اسم یکلوگوطراحی کنید؛ چون هدف ما در این مرحله تنها بررسی اسم است نه لوگو؛ اما انجام آن دید بهتری به شما می‌دهد.

حالا برای اینکه بفهمید کدام‌یک از اسم‌های کاندید برای برند شما مناسب‌تر است باید هر نام تجاری را به این شکل تست کنید:

  1. برای هر اسم برند یک صفحه فرود درست کنید. صفحات فرود یا Landing Page ها، صفحاتی ساده اما هدفمند هستند که به‌منظور خوشامدگویی به مخاطب، دعوت از او به انجام کاری یا معرفی یک محصول/خدمات خاص طراحی شده‌اند. در این مرحله سه صفحه فرود یکسان را طراحی می‌کنید و در هر صفحه تنها نام برند را تغییر می‌دهید.
  2. به مدت یک هفته این صفحات را به‌صورت هدفمند برای مشتریان خود در فضای وب (مثل گوگل ادز) تبلیغ کنید
  3. در آخر هر کدام از صفحات که نرخ تبدیل بهتری داشتند را به‌عنوان اسم برند خود انتخاب کنید.

احتمالاً از اینکه مردم با کدام‌یک از اسم‌ها رابطه‌ی بهتری برقرار کردند، غافل‌گیر خواهید شد، چون معمولاً رفتار مردم با انتظارات شخصی ما تفاوت دارد!

در نهایت...


در نهایت انتخاب اسم برند اولین قدم در راه برای ساختن یک برند قدرتمند است اما یکی از اساسی‌ترین قدم‌ها محسوب می‌شود. برای این کار سعی و حوصله به خرج بدهید و مطمئن باشید ارزشش را دارد. همین الآن اسم بعضی از برندها در ایران بیش از 300 میلیارد تومان ارزش دارد! (باورتان می‌شود؟!)

اگر به تازگی کسب‌وکار خودتان را شروع کردید؛ اسم برند جدیدتان را کامنت کنید و برایمان بگویید چرا و چگونه این اسم را انتخاب کرده‌اید. مطمئناً راه را برای کسانی که به دنبال اسم برند هستند، روشن‌تر می‌کنید.

09128307939 09177755652 09391931323


مطالب مشابه


فروش برند

فروش برند | برند آماده فروش چای و دمنوش
فروش برند؛فروش برند کیک و کلوچه (خوشکوک)
فروش برند | فروش برند لبنیات (ناز دوش)
فروش برند | فروش برند برنج (بقچه)
فروش برند مواد غذایی یاسنیکا
برند آماده فروش گلدن جوی
برند پینادو | فروش برند آماده مواد غذایی
فروش برند مواد غذایی (تاپ نیک)
فروش برند | برند آرایشی و بهداشتی
فروش برند آرایشی و بهداشتی (اردسی)
2018-2020 © تمامی حقوق این وب‌سایت برای میهن برند محفوظ است.
انصراف
جهت دریافت برند های آماده