برندسازی برای کسب و کارهای کوچک
- تاریخ :
- دسته بندی : فروش برند مقالات / فروش برند آماده مقاله
- بـازدید : 190
- نظـرات : 0
- نـویسنده : javad
برندینگ روشی برای تعریف کسب و کار برای خودتان، تیمتان و مخاطبهای خارجیتان است. برندینگ را “هویت” کسب و کار نیز مینامید. اما تنها با فهمیدن این نکته که برند در بردارندهی هستهی مرکزی کسب و کار و ارزش آن نیز هست، نه فقط ظاهر آن. امروزه مشتریان کسب و کارها بسیار باهوش هستند. به گونهای که میتوانند از روشهای بسیاری استفاده کنند و تلاشهای شرکتها را برای بهتر کردن، تغییر دادن و یا جذاب کردن روشهای فروش رصد نمایند. وقتی مشتریان از نظر احساسی با برند ارتباط برقرار کنند باعث فروش بیشتر و برجسته شدن برند خواهند شد، زیرا ارزش و باورهای یک برند را به اشتراک میگذارند. در برندسازی کسب و کارهای کوچک نکات زیر را در نظر داشته باشید:
هویت برند خود را تعریف کنید
برندسازی کسب و کار فقط چسباندن یک لوگو روی وب سایتتان نیست، بلكه نشانه هویت شما به عنوان یک شرکت، ارزشها و رسالت شما، نحوه رفتار شما با مشتريانتان و در نهایت ظواهر و داراییهای عيني شماست.در نتیجه قبل از این که با قدمهای تاکتیکیتر به سمت استراتژی برندینگ خود (مثل طراحی لوگو) حرکت کنید باید وقت بگذارید تا دقیقا مشخص کنید که به عنوان یک شرکت چه کسی هستید و یا به عبارتی دیگر هویت برندتان را تعريف کنید.
مراحل انجام این فرایند به شرح زیر است:
بدانید که چه کسی هستید؟
اگر از قبل تصور روشنی به عنوان یک برند از خود دارید عالی است، اما اگر ندارید هم مشکلی نیست. اکنون زمان آن رسیده که کمی درباره انگیزه سازمانی تحقيق كنيد. وقتی در حال تعريف هویت برند خود هستيد، از خودتان این سوالها را بپرسید :چگونه میتوانم شرکتم را در سه کلمه توصیف کنم؟
ميخواهم در تجارت به چه اسمی شناخته شوم؟
وظایف و ارزشهای اصلی شرکت من چیست ؟
چه تفاوتی میخواهم در صنعت خود ایجاد کنم؟
هر چه شفافیت بیشتری در مورد اینکه چه کسی هستید و میخواهید چه کاری انجام دهید داشته باشید، بیشتر میتوانید آن هویت را به برند خود تزریق کنید، در نتیجه برندتان متمايزتر شده و توجه مشتریان را به خود جلب خواهید کرد.
ببینید مشتریان هدف شما چه کسانی هستند؟
مشاغل کوچک زیادی هستند که آنقدر تمرکزشان را روی اینکه چه کسی هستند و چه نوع محصولات و خدماتی ارائه میدهند گذاشتهاند که به کلی فراموش کردهاند این محصولات را به چه کسانی میخواهند بفروشند؟! در نتیجه کسب و کارشان با شکست مواجه ميشود. زمانی را برای مشخص کردن مشتری ایدهآل خود اختصاص دهید. اينکه چه کسانی هستند؟ چند ساله هستند؟ چقدر درآمد و چه تحصیلاتی دارند؟ آیا عمدتاً یک جنس هستند (خانم يا آقا؟)آنها دقیقاً با چه شرکتهایی و چرا کار میکنند؟ چه چیزی برایشان مهم دارد؟ چه موقع از محصول یا خدمات شما استفاده میکنند؟ و چرا به آن نیاز دارند؟
وقتی میدانید بازار هدف شما چه کسی است میتوانید از آن برای هدایت استراتژی برندتان استفاده کنید و نتیجه نهایی برندي خواهد بود که با مشتریان مورد نظرتان ارتباط برقرار میکند.این یعنی یک مرحله برندسازی خوب!
POD (سس مخصوص برند) خود را بسازید
اهمیتی ندارد كه کسب و کار شما چیست. قطعاً شرکتهای دیگری هم کاری مانند شما انجام میدهند. پس اگر میخواهید تجارت شما متفاوت باشد باید بدانید چه چیزی باعث برجسته شدن میشود. نکتهای که باعث تفاوت بین شما با رقبا میشود نقطه تفاوت يا POD (Point Of Difference) نامیده میشود. POD شما همان چیزی است که شما را خاص میکند و باعث میشود مشتری شرکت شما را در مقابل رقبا انتخاب کند، بنابراین باید به هر بخشی از استراتژی برندتان تزریق شود.برای مثال اگر شرکت شما مکدونالد بزرگ باشد POD شما سس مخصوصتان است. این چیزی است که شرکت شما را منحصر به فرد و خاص میکند.
کاری که دارید انجام میدهید را شفاف سازی کنید
شما مايليد برندتان متمایز باشد اما اگر میخواهید موثرترین استراتژی برندسازي را داشته باشید باید در واقع ببینید چه کاری در صنعت شما موثر است و چه کاری نیست. از رقبای خود و کاری که انجام میدهند اطلاعاتی به دست آورید. واضح است که نمیخواهید برندسازی رقیبان خود را بدزدید یا از بین ببرید، پس از برندهای صنایعی استفاده کنید كه با تجارت شما مرتبط است و بر این اساس هويت برندتان را بسازید.تصوری از برندسازی کسب و کار خود داشته باشید
این مرحله از برندسازی کسب و کار به همان اندازه که برای مشاغل بزرگ ضروری است برای کسب و کار شما نیز دارای اهمیت است.در اینجا مواردی وجود دارد که برای ایجاد ظاهر برندتان به آن نیاز پیدا میکنید:
راهنمای سبک برند
قبل از شروع طراحی مهم است که جزئیات استراتژی طراحی خود مانند پالت رنگ، فونت و بایدها و نبایدهای طرح را بیابید. راهنمای ثبت برند راهي عالی برای سازماندهی جزئیات طراحی و راهي مطمئن برای این است که شما، طراحتان و هر شخص دیگری که روی برند شما کار میکند در همان صفحهي آدرس برند شما باشد.لوگو
چهره شرکت شماست و اولين چیزی است که اکثر مشتریان در هنگام مواجهه با برند شما مشاهده میکنند. این آیتم بیشترین ارتباط را با تجارت شما خواهد داشت. لوگو باید اولین چيزي باشد که طراحی میکنید چون به عنوان نقطه پرش برای سایر تصاویر دیگر (مانند وب سایت و کارت ویزیت) عمل میکند.کارت ویزیت
اگر صاحب تجارتي هستید قطعا به کارت ویزیت نیاز دارید و طراحی آن باید با لوگو و ساير ویژوال ها مطابقت داشته باشد.وب سایت
وب سایت شما مثل یک قطعه دیجیتال از املاک و داراییهای شماست. وقتي افراد از وب سایت شما بازدید میکنند ظاهر و حالتهای آن، بايد با بقیه بخشهاي شما همخوانی داشته باشد. مهمترین چیزی که باید به خاطر داشته باشید صرف نظر از اینکه مشتری کجا با برند شما روبرو میشود، خواه با دیدن لوگو، وب سایت یا بررسی یکی از محصولاتتان در يك فروشگاه، ظاهر و احساس و طراحی باید مطابقت داشته باشند.خود را مانند یک متخصص موضوع با محتوای مناسب جا بیندازید
به عنوان یک کسب و کار کوچک ممکن است بودجه تبلیغاتی زیادی نداشته باشید اما خوشبختانه برای اینکه خودتان را در معرض افراد مناسب قرار دهید نیاز به هزینههای زیاد در تبلیغات ندارید. يك روش بهتر، آسانتر و مقرون به صرفهتر برای معروف کردن شما وجود دارد و آن بازاریابی محتوایی است.بازاریابی محتوا در بسیاری از سطحها کارآمد است. اول، اين فرصت را به شما میدهد تا تخصص خود را در صنعتتان به رخ بکشید. با جا انداختن یا تثبيت خود به عنوان یک منبع تخصصی مسائل، مخاطبانتان به شما اعتماد میکنند و وقتیکه زمان انتخاب یک شرکت برای تجارت فرا میرسد، قطعاً آن شرکت شما خواهید بود.
حتی اگر مبلغ ناچیزی هزینه کنید کارتان راه میافتد. رمز موفقیت در استفاده از محتوا به عنوان استراتژی تجارت ایجاد محتوای مناسب است. ببينيد مشتریانتان از شما چه سوالاتی میپرسند و سپس محتوایي بسازید که به این سوالات پاسخ دهد.
به دنبال فرصت هایی برای شراکت باشید
مردم مایلند با برندهایی که به آنها اعتماد دارند همکاری کنند، اما اگر یک برند جدید هستيد ایجاد این اعتماد بسیار وقتگیر است. با این حال یک روش مناسب برای سرعت بخشیدن به این روند وجود دارد. به دنبال فرصتی برای شراکت با برندهایی باشید که مشتریان مورد نظرتان با آنها کار میکنند. اگر مشتریانتان از طریق یک برند قابل اعتماد معرفی شوند، به شما نیز اعتماد خواهند کرد و تجارتتان ارتقا مییابد. کلید موفقیت این استراتژی پیدا کردن تجارتي با مخاطبان مشابه ولی غیررقابتی است!تمام این شرکتها مخاطباني که شما میخواهید را دارند اما هیچ کدام از آنها رقيب مستقیمي نیستند و همین باعث میشود تمایل بیشتری برای همکاری با شما داشته باشند.