چگونه برای خود یک جایگاه برند اختصاصی ایجاد کنیم؟
- تاریخ :
- دسته بندی : فروش برند مقالات
- بـازدید : 261
- نظـرات : 0
- نـویسنده : admin2
چگونه برای خود یک جایگاه برند اختصاصی ایجاد کنیم؟
اهمیت جایگاه برند
برنامه ریز استراتژی بازاریابی و برندینگ، کارن تایبر للاند می گوید شما برای ساختن یک جایگاه برند خوب باید برای ساخت برند خود طراحی کاملی داشته باشید. للاند می گوید: ” به نظر من رقابت آن قدرها هم وحشتناک نیست، اگر شما در کار خود واقعا ممتاز باشید و یا خوب کار کنید جای زیادی برای کار وجود دارد” جایگاه برند شما باید بتواند به این سوال پاسخ دهد که “چرا شما؟”. درواقع باید جایگاه برند شما تمایز و تفاوت شما را از عمده و توده فعالان این حوزه مشخص کند.
طراحی جایگاه برند
طراحی جایگاه برند شامل این موارد است:
- توجه کنید که این برندسازی هم شامل افراد می شود هم شامل سازمان ها
- سوابق اختصاصی، تحصیلات، تمرینات و تجاربی که شما دارید.
- فرآیندها و روندهای دقیقی که شما برای کار با مخاطبان خود به کار برده اید.
- استعدادهای خاصی که شما را از بقیه متمایز می کند.
- زمینه صنعتی خاصی که شما در آن تبحر و تخصص دارید.
- روش خاص و راه حل جدیدی که شما برای یک مشکل عمومی ارائه داده اید.
- یک عمل یا محصول خاص که شما ارائه می دهید و دیگران نمی توانند آن را به راحتی کپی کنند.
هرچه جایگاه برند شما شفاف تر و واضح تر باشد شما می توانید راحتتر خود را به مشتریان بالقوه خود که دنبال شما می گردند نشان دهید. به منظور شناخت و تبیین جایگاه برند شخصی خود و سازمان خود مراحل زیر را طی کنید:
مراحل طراحی جایگاه برند
یک برگه کاغذ بزرگ بردارید و آن را به ۵ ستون عمودی تقسیم کنید. در ستون اول “ویژگی ها” را بنویسید، در این ستون مهمترین ویژگی هایی که برای مخاطبان شما مهم است را یادداشت کنید. چه ویژگی و معیاری است که مخاطبان شما برای انتخاب به آن توجه می کنند؟ به طور مثال برای انتخاب یک مشاور بازاریابی به موارد زیر اهمیت داده می شود:
- تجربه روابط عمومی و جایگاه و اعتبار مشتریان قبلی
- مهارت های نوشتن، بلاگ نویسی و نوشتن کتاب و مقاله
- دانش استفاده از شبکه های اجتماعی برای برندینگ و بازاریابی
- توانایی ایجاد یک پروفایل آنلاین در شبکه های اجتماعی
- فرآیند مطمئن و حرفه ای برای ایجاد برند برای افراد و سازمان ها
- نتایج قابل لمس از طریق این شبکه های اجتماعی
- تجربه کاری در زمینه مشابه با کار مشتری فعلی
- دسترسی و توانایی اجرایی برای فعالیت های بازاریابی مثل توسعه وبسایت، روابط عمومی و نوشتن مطالب
- شخصیت کاری و شخصی خوب و موجه
توجه کنید که اهمیت این معیارها مشابه هم نیست و بنا به جایگاه و اهداف مشتری شما اهمیت این موارد با هم فرق خواهند کرد اما کلیت امر یکی است.
حال بر اساس مثال بالا برای کار خود ستون ویژگی ها را ایجاد کنید.
سپس در ستون بعدی “نمره” بدهید. به وضعیت فعلی خود در مورد هر ویژگی از مقیاس یک تا ده (خیلی بد تا خیلی خوب) نمره دهید.
سپس در ستون سوم وضعیت ها را رده بندی کنید.
منظقه خطر:اگر نمره شما از ۶ کمتر است شما از جانب این ویژگی مطلوب کاربران در منظقه آسیب قرار دارید. احتمالا مزیت های اصلی و ویژگی های خوب شما هم از این طرف مورد تهدید قرار می گیرد.
منطقه خنثی:اگر نمره ۷ یا ۸ برای یک مورد گرفته اید این منطقه خنثی است و برای شما مزیت رقابتی به همراه نمی آورد. از خود بپرسید چگونه می توانید به نمره های ۹ و ۱۰ دست پیدا کنید.
منطقه سبز:نمرات ۹و ۱۰ را نمرات عالی می دانیم. منطقه عالی می تواند باعث ایجاد جایگاه برند به صورت اختصاصی برای شما شود.
ستون چهارم را “رقابت” نام میدهیم و در این ستون رقبای خود را از یک تا ۱۰ در مورد هر ویژگی نمره دهی کنید. جایگاه شما کجاست؟ به هر ویژگی یک نگاه بیندازید و جایگاه خود را در قیاس با رقبا بسنجید. هر ویژگی که شما از رقبا با دو نمره اختلاف عقب هستید را علامت بزنید. این ستون ها باعث می شود که شما از رقبای خود عقب بمانید و جایگاه برند شما تضعیف شود.
حال به مهمترین ستون یعنی ستون ستون “کیفیت کمیت” می رسیم. برای بالاترین نمره های خود جنبه های کیفی و کمی از برند شما که به این ویژگی مربوط است را بنویسید و سپس بگویید چرا اهمیت دارد.
به طور مثال برای بخش توانایی نوشتن در مورد مثال بالا می توان این گونه مثال زد:
جنبه کیفیت کمیت:نویسنده چندین کتاب، نویسنده سابق یک روزنامه، نویسنده یک وبسایت مشهور و محبوب، نویسنده مهمان با ۳۰۰ مقاله در ژورنال های معروف و شناخته شده
چرا اهمیت دارد:بسیاری از اهالی کسب و کار خوب صحبت می کنند اما خوب نمی نویسند. نویسنده ما توانایی و تجربه بسیار بالایی در زمینه نوشتن آنلاین و آفلاین دارد که باعث ایجاد یک برتری شاخص در قیاس با نویسنده های معمولی می شود.
مثال بالا را برای برتری های خود به کار بگیرید. و قبل از تهیه جایگاه برند اختصاصی خود به این دو سوال نیز جواب دهید:
۱-چه چیزی به مشتریان خود ارائه می دهید که آنها در حال حاضر نمی دانند؟
به عبارت دیگر شما چه چیزی به مشتریان خود ارائه می دهید که آنها انتظار آن را ندارند ولی از شنیدن آن ذوق زده می شوند و با شنیدن آن می گویند: ” همین رو می خواستم! “
۲- شما چه می کنید که تقلید و تکرار آن دشوار است؟
چه چیزی را ارائه می دهید که در زمان کوتاه برای رقبا قابل تکرار نیست؟ کیفیت؟ طراحی؟ هر چیزی که برای رقبا قابل کپی کردن نباشد در ایجاد جایگاه برند برای شما موثر خواهد بود.
چند نکته دیگر
با خواندن مطالب بالا احتمالا با خود فکر می کنید که برای داشتن جایگاه برند باید یک ویژگی خارق العاده داشته باشید و مثلا ماشین پرنده بسازید اما نه!
- جایگاه برند شما لازم نیست یک خصلت عجیب باشد، یک تجربه کاربری خوب، کیفیت و کارآیی قابل اطمینان برای مصرف کننده و ارائه خدمات در خور شان مشتری می تواند به شما جایگاه برند خوبی بدهد.
- جایگاه برند لزوما شما را بدتر یا بهتر جلوه نمیدهد بلکه شما را از بقیه رقبا متمایز می کند. پس فکر نکنید جایگاه برند لوکس از جایگاه برند اقتصادی بهتر است، تنها به پیدا کردن جایگاه خاص خود و زمین بازی خود فکر کنید.
- جایگاه برند می تواند به صورت ترکیبی ساخته شود و ناشی از تجربه، استعدادها، کیفیت و دیگر چیزها باشد (لزومی ندارد جایگاه برند تنها از یک فاکتور نتیجه شود).