همه چیز درباره بازاریابی برند؛برند مارکتینگ
- تاریخ :
- دسته بندی : فروش برند مقالات / فروش برند آماده مقاله
- بـازدید : 159
- نظـرات : 0
- نـویسنده : javad
برندسازی (Branding) چیست؟
برندسازی، عبارت است از هویت، فردیت و ارزشمندی شرکت شما و آن چیزی که نهاد آن را شکل میدهد. این مسئله باید در تمامی فعالیتهای یک شرکت، از معرفی محصول تا بازاریابی آن، رابطه کارکنان و حتی طراحی محیط کاری لحاظ شود. اما برای این که یک برند به درک درستی از خود و اهدافش برسد، باید پاسخ سوالاتی که هویت آن را به خوبی مشخص میکند، بداند.
مارکتینگ یا بازاریابی (Marketing) چیست؟
در حالیکه که برندینگ هویت شماست، مارکتینگ یا همان بازاریابی شامل تمام تکنیکها، رویهها، تلاشها و اهدافی است که برای برقراری ارتباط مخاطب با این هویت انجام شده و برای ایجاد تعامل با مشتریان و افزایش فروش به کار میرود. روند اصلی بازاریابی به دلیل ابزارها و پلتفرمهای متنوعی که مرتباً به وجود میآید، نحوه ارائه خدمات به مشتریان، ویژگیهای محصول یا تنوع خدمات شما، به طور مداوم در حال تغییر و تحول است. شیوههای مختلف بازاریابی، باید با توجه به طیف مخاطبان هدف تنظیم شده و در عین حال بتواند ماهیت اصلی برند را نیز در خود پشتیبانی کند. در یک کلام، هویت برند یک چیز ثابت است که باید با کمک بازاریابی به آن رنگ و لعاب داد، آن را به گوش مخاطب رسانده و در ذهنش نقش ببندد.
تفاوت برندسازی (Branding) و بازاریابی (Marketing) چیست؟
با پرداختن به دو اصل برندسازی و بازاریابی، زمان آن رسیده که آنها را در مقابل هم قرار دهیم. اگر تا به حال به تفاوت بین برندینگ و مارکتینگ فکر کرده باشید، همچون بسیاری دیگر از افراد به دنبال تعریف سادهای از تفاوت آن دو بودهاید. همچنین ممکن است به این سوال رسیده باشید که اگر به نظر میرسد در بازاریابی موفق هستید، چرا باید به برندینگ توجه کنید و یا برعکس. اما نکته اصلی اینجاست که دو مقوله بازاریابی و برندسازی، در عین ارتباط نزدیکی که دارند، کاملاً از هم جدا هستند. در دنیای کسب و کار رقابتی امروز، باید بتوانید محصول یا خدمات خود را به نوعی از دیگران متمایز کنید و برای این کار، هم به برندسازی قوی و هم به بازاریابی حرفهای نیاز دارید.
اگر هنوز هم نمیتوانید این دو مسئله را از یکدیگر جدا ببینید، به این فکر کنید که برندینگ، نمایش آن چیزی است که هستید، اما مارکتینگ شامل همان چیزی است که مصرفکنندگان را به برند شما جذب میکند. در حالیکه متدهای بازاریابی مدام در حال تغییر هستند و هیچگاه از آغاز شروع فعالیت یک برند ثابت نمیمانند، اما برند همیشه ثابت است.
بازاریابی برند یا برند مارکتینگ چیست؟
بازاریابی برند یا همان برند مارکتینگ، شامل یک برنامه برنامه استراتژیک بلندمدت برای افزایش مداوم اعتبار و شهرت یک برند یا نام تجاری است. در مورد هدف بازاریابی برند، میتوان به ایجاد یک پایگاه رو به رشد از مشتریان وفادار اشاره کرد. این هدف با برقراری ارتباط مداوم و پیوسته بین هویت و ارزشهای برند، با روشهای معنادار و جذاب به دست میآید. استراتژی برند مارکتینگ در یک شرکت باید همه جانبه بوده و به طور مداوم در حال توسعه و تغییرات مثبت است. در یک کلام میتوان برند مارکتینگ را به عنوان شیوهای تبلیغاتی تعریف کرد که با برجسته کردن نام برند، به توسعه ارتباطات، فروش و بهبود محصولات میپردازد. نکات زیر به شما در درک بهتر این مسئله کمک میکند.
بازاریابی برند، یک استراتژی بلندمدت است.
استراتژی بازاریابی برند را نمیتوان مانند یک کمپین تبلیغ کلیکی یا جشنواره فروش ویژه یک هفتهای تصور کرد که به سرعت نرخ بازگشت سرمایه را به همراه داشته باشد؛ بلکه برند مارکتینگ فعالیتی استراتژیک و پیوسته اما با سرعت کم است که طبق ماهیت شرکت طراحی شده و باید انتظار یک روند طولانی مدت را از آن داشته باشید.
به ثمر نشستن فرآیند بازاریابی برند، زمانبر است.
ساختن یک برند یک شبه اتفاق نخواهد افتاد. هرگونه فعالیتی که شما در زمینه برند مارکتینگ انجام میدهید، ممکن است هفتهها، ماهها و حتی سالها بعد به ثمر نشسته و شتاب بگیرد. نتیجه مثبت این فعالیتها برای برند، قطعاً ارزش انتظار را خواهد داشت.
برند مارکتینگ حتی در طول فرآیند انجام آن باید همراه با تغییر باشد.
قبل از این گفتیم که فرآیند برند مارکتینگ کسب و کار شما ممکن است مدتها طول بکشد و روندی طولانی مدت دارد. اما در کنار آن، باید این مسئله را در نظر داشته باشید که این فرآیند باید به صورت مداوم تغییر کرده و از تکنیک و متدهای مختلفی استفاده کند. نمیتوان تنها یک راه واحد را برای معرفی و بازاریابی برند در نظر داشت و به همین دلیل، مدیران بازاریابی مشاغل باید روشهای مختلفی از جمله تبلیغات ویدئویی، شبکههای اجتماعی و … را در نظر داشته و از آنها استفاده کنند.
هدف brand marketing، رشد کسب و کار است.
با وجود تمام روشهای متنوع برای انجام برند مارکتینگ و اهداف مختلفی که میخواهید به آن دست پیدا کنید، اما نباید هدف اصلی آن که جلب توجه به برند، جذب مشتری و در نتیجه رشد کسب و کار است را فراموش کنید. پس باید توجه کنید که در طول مسیر، از هدف اصلی دور نشوید. از آنجایی که در این فرآیند همه چیز براساس هویت کسب و کار شماست، ایجاد حس اعتماد و وفاداری در مشتریان اهمیت بسیاری پیدا میکند.
اهداف اصلی بازاریابی برند
برندسازی، گامی مهم و چالشبرانگیز در موفقیت کسب و کار شما است. اهداف برند مارکتینگ، در واقع اهداف خود برند هستند که از مهمترین آنها میتوان به ساخت تصویری خاص نسبت به رقبای بازار و افزایش فروش و درآمد اشاره کرد. در ادامه با هم به بررسی متداولترین اهداف بازاریابی برند که شرکتها و مشاغل مختلف معمولاً از آن استفاده میکنند میپردازیم.
آگاهی از برند (Brand Awareness)
با این هدف، مشتریان از طریق فعالیتهای مختلف تبلیغات محصول یا خدمات شما، با برند شما آشنا شده و نسبت به آن آگاهی پیدا میکنند که یکی از اصلیترین اهداف برند مارکتینگ به شمار میرود (بخوانید: آگاهی از برند چیست؟).
وفاداری به نام تجاری
علاوه بر بالا بردن شناخت مشتریان از برند یا همان نام تجاری شما، بسیار مهم است که نسبت به آن وفادار باشند. شما میتوانید این هدف را با نشان دادن یک ارزش پیشنهادی منحصر به فرد در محصول و خدمات خود به دست آورید.
حمایت از برند
در این مورد، هدف شما در برند مارکتینگ، بالا بردن تعداد مشتریانی است که با رضایت از محصول و خدمات برند شما، آن را به افراد دیگر (مشتریان بالقوه) توصیه میکنند و به سفیران برند شما تبدیل میشوند.
ارزش ویژه برند
اعتقاد بیشتر افراد جامعه بر این است که برندهای معروف و معتبرتر، موفقیت بیشتری نیز دارند و از این رو، آنها را بیشتر ترجیح میدهند.
ایجاد تعامل
افزایش مشارکت و تعامل مشتریان با برند، از دیگر اهداف اصلی برند مارکتینگ است. هرچه تعامل بیشتر باشد (میزان بازدید از سایت، نظرات درباره محصول، حجم سفارشات و …)، شانس برند برای موفقیت نیز بیشتر خواهد بود.
تصویر و هویت برند
بهتر است مردم برند شما را از طریق عناصر بصری مانند نماد، لوگو، رنگ، بستهبندی و … خاص و انحصاری شما بشناسند.
چه زمانی یک برند مارکتینگ موفقتر است؟
استراتژی برند مارکتینگ، چه برای کسب و کارهای با مشتریان همیشگی (مانند فروشندگان محصولات روزمره) و چه در مشاغل با مشتریانی برای طولانی مدت و محصولات گرانقیمتتر (مانند فروشندگان لوازم خانگی، کالای دیجیتال و …)، به بهترین شکل میتواند موثر باشد. این مسئله به این دلیل است که یک برندینگ و برند مارکتینگ موفق، با ایجاد حس تمایز نسبت به کسب و کار شما و همچنین شناخت کافی برای مخاطبان هدف، نام برند شما را برای همیشه در ذهن آنها حک میکند.
هر اندازه در پیشبرد اهداف بازاریابی برند خود دقت بیشتری داشته باشید، احتمال پیشرفت شما در این راه نیز بیشتر خواهد بود. صرف سرمایه و منابع کافی در این مسیر، در دستیابی به موفقیت و هدف مورد نظر شما موثر خواهد بود. همچنین ممکن است بتوانید از استراتژی برندهای معروفتر و موفقتر نیز استفاده کنید تا علاوه بر سادهتر شدن برنامهریزی و طراحی استراتژی، از روشهایی بهره ببرید که موفقیتآمیز بودن آنها پیش از این ثابت شده است
بررسی دو نمونه برند مارکتینگ جهانی
برندهای زیادی در دنیا از استراتژی برند مارکتینگ برای پیشبرد اهداف تجارت خود استفاده کردهاند. پیش از این نیز گفتیم که ما میتوانیم از این استراتژیها به عنوان نمونههایی که امتحان خود را پس دادهاند، الگوبرداری کنیم. با هم به بررسی نحوه استفاده از این استراتژیها در دو برند بزرگ تجاری در دنیا میپردازیم.
سامسونگ؛ آگاهی از برند (Brand awareness)
آیا میدانستید که شرکت سامسونگ، دستگاه بخار پاککننده هوشمندی برای لباسها با نام AirDresser دارد؟ پیش از این، فاکتور «آگاهی از برند» را به عنوان یکی از اهداف اصلی برند مارکتینگ معرفی کردیم. در این فاکتور مهم، در واقع برندها در تبلیغات، معرفی محصول و یا … از مشخصهای آشنا برای مشتری استفاده میکنند. این ارتباط بین شناخت ذهنی مشتری و محصولی که این برند ارائه داده، باعث میشود تا برای همیشه در ذهن مخاطب باقی بماند. در معرفی محصول جدید سامسونگ نیز که یک محفظه شبیه کمد با قابلیت تمیزکنندگی البسه است، میبینیم که نام آن را “AirDresser” (Dresser به معنای کمد) ذکر میکند. همین مسئله ساده، منجر به برقراری ارتباط قویتر و الهامبخش بودن تبلیغ در یک برند میشود.
BMW؛ تبلیغات ویدیویی
برند محبوب BMW نیز در یکی از آخرین تبلیغات ویدئویی خود، نمونهای باورنکردنی از نحوه برقراری ارتباط با یک برند را به شیوهای هوشمندانه و فراموشنشدنی ارائه میکند. در این تبلیغ، مدیر عامل قدیمی مرسدس بنز، دیتر زچه، در آخرین روز کاری خود و بعد از خداحافظی با شغل سابق خود، با یک خودرو جدید از BMW به خانه بازمیگردد تا زندگی بازنشستگی خود را آغاز کند. رقابت سخت این دو برند در طول سالها و خلاقیت شگفتانگیز در تولید این کلیپ تبلیغاتی، جنجال زیادی را در زمان انتشار آن به پا کرد که نشان میدهد یک تبلیغ خوب، تا چه اندازه میتواند موثر باشد.