نکات مهم برای انتخاب اسم برند




نکات مهم انتخاب اسم برند

راه‌اندازی یک کسب و کار مراحل مختلفی دارد، انتخاب محصول یا سرویسی که قرار است به فروش برسد، بازار هدف و شکل عرضه محصول همگی از مراحل مهم شروع یک بیزینس هستند اما در کنار این‌ها یکی از مهم‌ترین مراحل راه‌اندازی یک کسب و کار، انتخاب اسم برند است. نام برند تنها یک اسم ساده نیست بلکه به نوعی شناسنامه و بخشی از هویت کسب و کار ما است. بنابراین این بخش از پروسه راه‌اندازی بیزینس توجهی ویژه می‌طلبد و نیازمند انرژی و بودجه کافی است.



باید های انتخاب اسم برند

بررسی عملکرد برندهای مطرح جهان مانند اوبر، گوگل، آمازون و اپل نشان داده که انتخاب اسم‌های خلاقانه برای برند در موفقیت آن برند تاثیرگذار است اما واقعیتی که نباید آن را فراموش کنیم این است که تمام برندهای موفق دنیا از ابتدا نام عالی نداشتند. بنابراین کارآفرینان باید توجه کنند که انتخاب اسم برند در مراحل ابتدایی کار نباید انرژی و وقت چندانی از آن‌ها بگیرد.

بسیاری از برندهای بزرگ جهان ابتدا محصولی خوب و باکیفیت به مشتری ارائه داده‌اند و پس از آن نام برندشان در ذهن مشتری ماندگار شد. ضمن اینکه تغییر نام برند در هر زمانی که بخواهید امکان‌پذیر است همانطور که شرکت Google در ابتدا با نام BackRub، شرکت Pepsi با نام Brad’s Drink و Instagram نیز ابتدا با نام Burbn بیزنس خود را آغاز کردند. بنابراین به جای آنکه در ابتدا به دنبال نامی «عالی و بدون نقص» برای برندتان باشید و تنها کافی است یک نام «خوب» برای آن انتخاب کنید. البته این بدین معنا نیست که اولین اسمی که به ذهنتان رسید را انتخاب کنید، بهتر است ابتدا به این موضوع فکر کنید که علت ورودتان به این بیزنس چه بوده و به دنبال چه هدفی هستید. برای اینکه بیشتر به اسم موردنظرتان نزدیک شوید در ادامه بایدها و نبایدهای انتخاب اسم برند را برایتان شرح می‌دهیم.



اسم برند باید به راحتی در ذهن مشتری بماند

حتما تا الان برایتان پیش آمده که مشغول گوش کردن به یک پادکست باشید و تبلیغ محصولی در پادکست توجهتان را به خود جلب کند اما به دلیل آن‌که نتوانستید آدرس وبسایت محصول را به خاطر آورید، موفق به خریدش هم نشدید. اگر به خاطر نیاوردن آدرس یک وبسایت به همین سادگی اتفاق می‌افتد بنابراین به خاطر نیاوردن نام برند هم همینقدر ساده می‌تواند رخ دهد و باعث شود مشتری‌هایتان برخلاف میل به خرید محصولاتتان، به سادگی از دست بروند. 

انتخاب اسمی که به سادگی در ذهن افراد نیاید می‌تواند آسیب‌های زیادی به بیزنس‌تان وارد کند. زمانی که مشتری اسم برند یا نام وبسایت‌تان را به خاطر نیاورد نمی‌تواند شما را پیدا کند و در نتیجه مشتری‌تان نیز نخواهد شد. بنابراین به جای تمرکز بر ریشه‌یابی کلمه‌های یونانی و ترکیب آن‌ها با نام خیابانی که کودکی خود را در آن گذراندید، تلاش کنید نامی ساده برای برند خود انتخاب کنید که به راحتی در ذهن مشتریانتان بماند و آن‌ها را برای یادآوری اسم برندتان به دردسر نیاندازد. 



اسم برند باید متمایز و منحصر به فرد باشد

چه تعداد رستوران فست‌فود می‌شناسید؟ احتمالا ده‌ها رستوران اما فقط اسم یکی از آن‌ها مک‌دونالد است. انتخاب اسم‌های کلی شاید در محیط‌های کوچک کار مناسبی باشد اما با انتخاب یک نام کلی و کلیشه‌ای نمی‌توانید به توسعه بیزنس خود و جهانی شدن فکر کنید. برای انتخاب اسم برند که به اندازه کافی هم متمایز و خاص باشد ابتدا در اینترنت سرچ کنید تا مطمئن شوید حداقل در حوزه کاری خودتان برندی به آن نام وجود نداشته باشد. انتخاب اسم شهرهای معروف دنیا، تیم‌های فوتبال و شخصیت‌های شناخته‌شده هم بدترین کاری است که می‌توانید در حق بیزنس خود کنید. همانطور که پیش از این نیز اشاره کردیم نیازی به خلق اسم‌ها عجیب آن هم در ابتدای مسیر شغلی خود ندارید اما بهتر است اسمی که انتخاب می‌کنید در نوع خود خاص و منحصربه‌فرد باشد.




اسم برند باید جذاب باشد و توجه ها را به خود جلب کند

یک نام خوب باید آنقدر برای مشتریان جذابیت داشته باشد و آن‌ها را به فکر وادارد که از خود سوال کنند این برند چه محصول یا خدماتی ازائه می‌کند. به عبارتی نام برند باید باعث شود مشتری به سمت فروشگاه شما جذب شود. به طور مثال اگر یک فروشگاه عرضه تشک نام برند خود را شکوفه انتخاب کرده باشد احتمالا مشتریان با شنیدن یا دیدن این اسم کنجکاو می‌شوند که علت انتخاب آن چه بوده و شاید با وارد شدن به فروشگاه و دیدن محصولات بخواهند متوجه علت انتخاب چنین اسمی شوند. به این ترتیب نام برند باعث شده مشتری به سمت فروشگاه جذب شود. این همان راهکاری است که بسیاری از برندهای موفق دنیا برای جذب مشتری استفاده کرده‌اند.

در مثالی دیگر یک فروشنده دمنوش‌های لاغری، نام Skinny-Me-Tea را برای محصولاتش انتخاب کرده است. مشتری با شنیدن این اسم کنجکاو می‌شود درمورد محصول بیشتر بداند. آیا دمنوشی که این فروشنده عرضه می‌کند واقعا می‌تواند من را لاغر کند؟ به این ترتیب اسم آن‌چنان جذاب بود که سوالی در ذهن مشتری ایجاد کرده و حالا مشتری برای یافتن پاسخ سوالی که در ذهن دارد وارد مغازه می‌شود. 



نام برند باید معنادار باشد

در زمان انتخاب اسم برند باید به این نکته توجه کنید که اسم انتخابی شما باید به شکلی نشان‌دهنده هدف بیزنس‌تان و هسته آن باشد. برای این کار نیازی نیست اسمی که انتخاب می‌کنید کلمه به کلمه معرف محصولات یا سرویس‌های شما باشد. به طور مثال اگر فروشنده آب معدنی هستید نیازی نیست نام برند خود را «آب معدنی برآمده از کوه» انتخاب کنید، می‌توانید با کمی خلاقیت اسمی انتخاب کنید که هسته بیزنس‌تان در آن نهفته باشد. 

به عنوان مثال صاحبان کمپانی نایک این نام را برای برند خود انتخاب کردند زیرا نایک نام الهه پیروزی در یونان بوده‌است. نکته‌ای که در انتخاب اسم برند باید به آن توجه شود این است که مفهوم آن باید به نوعی به بیزنس‌تان مرتبط باشد و این ارتباط هم به حدی روشن و واضح باشد که مشتری با شنیدن آن گیج نشود. اگر مشتری نتواند از مفهوم برند چیزی دستگیرش شود بی‌تفاوت از کنار آن عبور خواهد کرد و به همین راحتی مشتری از دست می‌رود.



نام برند باید انعطاف پذیر و قابل توسعه باشد

یکی از موارد مهمی که در انتخاب اسم برند باید آن را در نظر بگیرید این است که اگر پس از مدتی خواستید محصول جدیدی به فروشگاه خود اضافه کنید یا تغییراتی در آن به وجود آورید، بتوانید نام برندتان را متناسب با همین موضوع به صورت جزئی تغییر دهید. برای بیزنس‌هایی که اهداف بزرگ دارند و می‌خواهند به صورت طولانی‌مدت فعالیت کنند، هر زمان این احتمال وجود دارد که بخواهند محصولاتی جدید به فروشگاه‌شان اضافه کنند. بنابراین اگر شما هم به فکر توسعه فروشگاه خود هستید، توسعه‌پذیری نام برندتان را نیز باید در نظر بگیرید و اسمی انتخاب نکنید که انعطاف‌ناپذیر و غیرقابل تغییر باشد.

به طور مثال اگر فروشنده مکمل‌های غذایی هستید انتخاب نامی مثل KetoProtein کار چندان عاقلانه‌ای نیست زیرا هر زمان ممکن است محصول کتو دیگر محبوبیتی در بین مشتریان نداشته باشد و شما بخواهید محصولات جدید و ترند به فروشگاه‌تان اضافه کنید. در اینجا برگزیدن نامی انعطاف‌پذیر و جامع مثل FatForFuel می‌تواند انتخاب درست‌تری باشد زیرا می‌توان آن را به گروه بزرگی از مکمل‌ها بسط داد. برای انتخاب یک اسم جامع و قابل تعمیم به محصولات بیشتر باید چشم‌انداز بیزنس خود را در نظر بگیرید و براساس برنامه‌ای که برای آینده کسب و کارتان دارید، نامی انتخاب کنید.





نبایدهای انتخاب اسم برند

تا به اینجای مقاله مواردی که باید به هنگام انتخاب اسم برند رعایت شود را بیان کردیم اما این را از یاد نبرید که برای انتخاب اسم برند لازم است تا از مواردی هم دوری کنیم تا بهترین نام را برای برند خود انتخاب کنیم. در ادامه به نبایدهای انتخاب اسم برند اشاره می‌کنیم و هر کدام را توضیح می‌دهیم:



اسم برند نباید تمام جریان بیزنس تان را بازگو کند

توقع نداشته باشید نامی که انتخاب می‌کنید کل ماجرای بیزنس‌تان را برای مشتری نمایان کند. به طور مثال نام برند ساعت مچی The 5th را در نظر بگیرید. مشتریانی که کمی با این کمپانی آشنا باشند می‌دانند که به طور مثال این کمپانی در پنجمین ماه از هر سال یک حراج بزرگ برگزار می‌کند که پنج روز هم طول می‌کشد. همچنین این اسم به نوعی یادآوری خیابان شماره ۵ نیویورک است و مشتری با شنیدن نام این برند فروشگاه‌های لوکس فشن این خیابان معروف در ذهنش تداعی می‌شود و این می‌تواند به افزایش اعتبار برند در نگاه مشتری کمک کند.

توجه کنید که نام برند «ساعت مچی دارای حراج ۵ روزه در پنجمین ماه سال» نیست، صاحب کمپانی با استفاده از خلاقیت خود نامی کوتاه برای برندش انتخاب کرده که تا حد امکان بیشتر اطلاعات را در اختیار مشتری بگذارد. برای انتخاب همچین نامی تنها کافی است واژه یا عبارتی را انتخاب کنید که مفهوم خاصی را در ذهن مشتری تداعی کند و سرنخ‌هایی به او بدهد.



اسم برند نباید بیش از اندازه ادبی باشد

یکی دیگر از نکاتی که به هنگام انتخاب اسم برند باید به آن توجه کنید این است که نام انتخابی شما نباید بیش از اندازه ادبی باشد. انتخاب نام‌هایی که بار ادبی سنگینی دارند لزوما موفقیت برند را تضمین نمی‌کنند. فراموش نکنید نام برند باید به گونه‌ای باشد که مشتری آن را به راحتی به خاطر آورد. از طرف دیگر انتخاب اسم‌هایی که بیش از اندازه ادبی هستند ممکن است باعث شوند مشتری نام آن را با نام یک اثر ادبی اشتباه بگیرد و متوجه نشود که این اسم، نام برند یک محصول یا سرویس است. این مسئله نیز باعث از دست دادن مشتری خواهد شد. 



نام برند نباید شما را محدود کند

نامی که برای برند خود انتخاب می‌کنید نباید شما را محدود به ارائه یک سری محصول یا سرویس خاص کند. مهم نیست که در حال حاضر مشغول فروش چه محصول یا چه گروهی از محصولات هستید، نام برندتان نباید شما را محدود کند که تنها به فروش همان محصولات ادامه دهید. بهتر است نامی برای برند خود انتخاب کنید که تا حد امکان شامل محصولات و خدمات وسیعی شود تا اگر زمانی شرایط توسعه کسب و کارتان را پیدا کردید از بابت نام برند خود نگرانی نداشته باشید.



نام برند نباید باعث رو برگرداندن مشتری شود

درست است که انتخاب نام‌های سخت، پیچیده و کسل‌کننده اشتباه بزرگی است اما به خاطر داشته باشید انتخاب نامی که به هیچ شکلی برای مشتری چالش‌برانگیز نباشد اشتباهی بزرگتر است. نام برند نباید به صورتی باشد که مشتری بعد از یک نگاه کوتاه از آن رو برگرداند، نام برند باید ویژگی داشته باشد که مشتری را درگیر خود کند. مثلا سوال یا ابهامی در ذهن او ایجاد کند و حس کنجکاوی را در او برانگیزد تا تصمیم بگیرد برای ارضای این حس کنجکاوی محصولات شما را ببیند.



نام برند نباید تمام وقت شما را بگیرد

انتخاب اسم برند می‌تواند تا حدودی مرحله‌ای چالش‌برانگیز در راه‌اندازی کسب و کار باشد اما این مرحله نباید هفته‌ها طول بکشد و تمام وقت و انرژی شما را به خود اختصاص دهد. برای بیزنس شما می‌تواند بی‌نهایت نام وجود داشته باشد بنابراین اگر بخواهید در این مرحله گیر کنید وقت و انرژی زیادی از شما گرفته خواهد شد. یادتان باشد هر زمانی می‌توانید ایرادات جزئی نام برندتان را برطرف یا حتی به طور کلی آن را عوض کنید. پس در ابتدای کار تنها کافی است جستجویی کوتاه کنید و سپس با استفاده از نکاتی که تا اینجا برایتان گفتیم یک اسم خوب برای برندتان انتخاب کنید.



گروه بندی نام برندها

انتخاب اسم برند نیازی به در نظر گرفتن قاعده، قانون یا استانداردهای جهانی ندارد. تنها به کارگیری یک سری قوانین نانوشته اما مهم است که به شما کمک می‌کند تا در نهایت بین رقبا نام برند شما باشد که در جایگاهی بالاتر قرار بگیرد، مشتریان بیشتری به خود جذب کند و در ذهن افراد بیشتر ماندگار شود. با در نظر گرفتن نام‌هایی که بیزنس‌ها برای برند خود انتخاب می‌کنند می‌توان یک سری گروه‌بندی برای نام برندها مشخص کرد که در ادامه این گروه‌های اسمی را به شما معرفی خواهیم کرد. این گروه‌بندی‌ها می‌توانند الهام‌بخش شما در انتخاب اسم برند بیزنس‌تان باشند.


استوری تلینگ یا داستانی

نام برند شما می‌تواند در خود داستانی کوتاه داشته باشد یا داستانی را در ذهن مشتری تداعی کند. به طور مثال برند نایک با انتخاب اسم الهه پیروزی در یونان، ذهن مشتری را با خود به سفری با حال و هوای رسیدن به اهداف و پیروزی می‌برد یا برند آمازون که ذهن مشتری را با خود در فضایی تازه، عجیب و بی‌انتها همراه می‌کند. به این شکل با شنیدن تنها یک اسم، سفر یا داستانی در ذهن شنونده ایجاد می‌شود و با هدفی که صاحب بیزنس در نظر دارد همراه خواهد شد. 


کلاسیک و خاطره انگیز

برخی برندها برای انتخاب اسم به سراغ داستان‌ها یا مفاهیم کلاسیک می‌روند تا از این طریق بتوانند اعتماد مشتری را جلب کنند. به طور مثال یک کمپانی فروش دوربین‌های چشمی ممکن است نام برند خود را با الهام از نام یک عکاس معروف انتخاب کند اما توجه کنید که قرار نیست دقیقا از اسم آن عکاس معروف استفاده شود و مشتری را دچار ابهام کند. در اینجا صاحب کمپانی از اسمی که در ذهن دارد تنها الهام می‌گیرد.


مدرن و جذاب

یکی دیگر از گروه‌ها برای انتخاب اسم برند، نام‌های مدرن هستند. این اسم‌ها جذابیت‌های خاص خود را دارند و به خوبی در ذهن مشتریان باقی می‌مانند. نام برند شرکت‌های Apple ،Hulu ،FireFox در این گروه قرار می‌گیرد. این کمپانی‌ها با انتخاب نام‌هایی جدید و جذاب توانسته‌اند در میان رقبایشان در جایگاهی بالاتر قرار بگیرند و شاخص به نظر برسند. 


احساسی و تاثیرگذار

انتخاب نام‌هایی که احساسات مشتری را درگیر کند یکی دیگر از روش‌ها برای انتخاب اسم برند است. این نام‌ها به گونه‌ای هستند که مشتری با شنیدن آن‌ها احساسی بخصوص در وجودش شکل می‌گیرد و به نوعی درگیر برند خواهد شد. صاحب برند باید برای احساسی که می‌خواهد در مشتری ایجاد کند برنامه مشخصی داشته باشد و این مسئله تا حد زیادی تحت تاثیر محصول یا سرویسی است که کمپانی ارائه می‌کند. به طور مثال یک کمپانی فروش لوازم ورزشی باید به دنبال برانگیختن احساس هیجان در مشتری باشد و یک شرکت فروش کالای خواب باید تلاش کند با انتخاب یک نام مناسب احساس آرامش در مشتری برانگیزد. نام شرکت‌های Greenpeace و Doctors Without Borders در همین گروه جای می‌گیرند.


هوشمندانه و دقیق

اسم‌های هوشمندانه می‌توانند برای مشتریان چالش‌برانگیز و جالب باشند و آن‌ها را با محصول همراه کنند. این نام‌ها نیز شانس بالایی برای ماندن در ذهن مشتری دارند. Inner peas ،Piggly Wiggly ،7-eleven کمپانی‌هایی هستند که نامشان در گروه نام‌های هوشمندانه قرار می‌گیرد. این نام‌ها شکل جالبی دارند و مشتری را راغب به جستجوی بیشتر درمورد محصولاتشان می‌کنند.  


واقع بینانه و عملگرایانه

نام‌های واقع‌بینانه نام‌هایی هستند که محصول یا سرویسی که کمپانی ارائه می‌دهد را تقریبا به شکلی مستقیم بازگو می‌کنند و مشتری با شنیدن آن‌ها تا حد زیادی متوجه خواهد شد با چه چیزی روبرو است. PayPal ،The Art Institute of Chicago ،Dollar Shave Club ،Shake Weight برندهایی هستند که نام‌هایی واقع‌بینانه برای خود انتخاب کرده‌اند و مشتریان با شنیدن این نام‌ها تقریبا متوجه می‌شوند کمپانی چه سرویسی ارائه می‌دهد.



09128307939 09177755652 09391931323


مطالب مشابه


فروش برند

فروش برند مواد غذایی یاسنیکا
برند آماده فروش گلدن جوی
برند پینادو | فروش برند آماده مواد غذایی
فروش برند مواد غذایی (تاپ نیک)
فروش برند | برند آرایشی و بهداشتی
فروش برند آرایشی و بهداشتی (اردسی)
فروش برند آرایشی و بهداشتی ( زيورگل )
فروش برند نهال دانه | برند خرما و خشکبار
فروش برند آماده تاپ فارم
فروش برند تابازار
2018-2020 © تمامی حقوق این وب‌سایت برای میهن برند محفوظ است.
انصراف
جهت دریافت برند های آماده