نقش برند سازی در توسعه اقتصادی
- تاریخ :
- دسته بندی : فروش برند مقالات
- بـازدید : 212
- نظـرات : 0
- نـویسنده : admin3
در سالهای اخیر با رشد صنعت و داد و ستد در میان مردم و جامعه و همچنین بزرگ تر شدن بازارهای مالی یک نیاز بیش از پیش خود نمایی کرد که آن برند شدن بود. دیگر نام ها نقش اصلی را بازی نمی کردند و باید نام ها و نماد ها برجسته می شدند تا افراد یا شرکت ها به سوددهی برسند. برندینگ یا همان برند سازی یکی از مهمترین ابعاد هر کسب وکاری، کوچک یا بزرگ، خرده فروش یا بنگاه به بنگاه، است. در بازار رقابتی امروز، استراتژی برند قوی و مؤثر، مزیت عمدهای به شمار میرود. امروزه با پیشرفت تکنولوژی و شبکه های اجتماعی و نیز افزایش میزان درک و آگاهی اجتماعی، فعالیت های تبلیغاتی و برندسازی به یکی از موضوعات مهم توسعه اقتصادی بدل شده است. در واقع برند سازی کمک می کند تا تجربه ای مثبت در ضمیر ناخودآگاه مصرف کنندگان خلق شود تا آنها نام تجاری یا برند مورد علاقه خود را هیچ وقت از یاد نبرند. برند سازی در هر کسب و کاری نیاز به یک سری اصول و اهدافی دارد که باید مورد توجه قرار گیرد. از طرف دیگر برند شخصی به صاحیان سرمایه نیز کمک می کند تا خود را از دیگر رقیبان تجاری متمایز کنند و در عین حال خدمات مناسبی به مخاطبان هدف خود ارائه دهد
برندسازی شخصی و عمومی به افراد کمک می کند تا در صنعت بهتر دیده شوند و یا شهرت و اعتبار خود را در میان همکاران و رقبای کوچک و بزرگ بهبود بخشند. تاثیر ماندگاری در شبکه های آنلاین و مجازی بگذارند و میزان فروش محصولات و یا خدمات خود را به میزان قابل توجهی بالا ببرند. برند باید دارای ویژگی های متفاوتی نسبت به سایر رقبا باشد که بتواند در عرصه کسب و کار عرض اندام کند و مردم بتوانند آن را از دیگر فروشندگان کالا یا خدمات تشخیص دهند که آن هم بسته به کالا یا خدماتی که ارائه می دهد متفاوت است. مقدمه: برندسازی در دنیای امروز به مثابه یک سلاح رقابتی است. برند سازی اضافه کردن قدرت یک برند به محصولات و خدمات است. بازاریابی برند ایجاد شرایط لازم به منظور توجه دادن مصرف کنندگان به جوهر وجودی شرکت از طریق ابزارها و لوازم آگاهی بخش برند مثل لوگو، بیانیه ی ماموریت شرکت و شعارهای قوی و برانگیزاننده و هیجان انگیز است. برندسازی ایجاد تمایزی منحصر بفرد است که برای مشتریان، کارکنان و مدیران سازمان اهمیت زیادی دارد. داشتن یک برند قدرتمند سبب می شود هزینه های یک شرکت به واسطه جلوگیری از سرمایه گذاری های نامناسب و بی هدف به طور کاملا محسوسی کاهش پیدا کنند. سودآوری به واسطه جذب مشتریانی وفادار به طور چشم گیری افزایش پیدا می کند و از همه مهم تر برند یک شرکت تبدیل به دارایی ناملموس برای سازمان می شود که ارزش آن می تواند بیش از مجموع ارزش تمامی دارایی های فیزیکی آن سازمان باشد. برند در واقع مانند یک واژه کلیدی عمل می کند و شما را در رتبه نخست جست و جو قرار می دهد و سکوی پرشی خواهد بود که شما را به عنوان یک الگو در بازار مطرح می کند. برندسازی به کسب وکار هویت و رسمیت می دهد و آن را از شکل غیرحرفه ای خارج می کند و می گوید که شما برای ماندن آمده اید و هدفتان کسب سهم بزرگی از بازار است. کسب وکاری که برند نشده باشد برای دوام در بازار اقتصادی دچار مشکلات عدیده ای می شود چرا که نتوانسته است با ذهن و ضمیر ناخودآگاه مخاطبش ارتباط خوبی بگیرد و بخشی از جذابیت بازار را از دست می دهد. بنابراین برندسازی برای سرمایه گذاری ها و فعالیت های اقتصادی یکی از عامل های موثر در ایجاد رغبت و انگیزه در فضای کسب و کار است و گویی هویت یا شناسنامه ای برای شرکت، شخص و یا سازمان تعریف کرده است.
عوامل موثر در برند سازی:
ضرورت برند سازی تا اندازه ای است که حتی شرکت هایی که سالهاست در این وادی گام برمی دارند و همه ی مردم آنها را می شناسند هم باز بخشی از درآمد خود را صرف این مساله می کنند زیرا باور دارند ذهن مشتری حتی برای لحظه ای رو به رقیب آن ها بر می گردد و در نتیجه فروش آن ها را کاهش داده و در بلند مدت آسیب های جبران ناپذیری را به آن ها وارد می کند.ایجاد تمایز، ارتباط، ارزش و شناخت محصول، از عامل های تاثیر گذار در برند سازی می باشد.
بازرایابی و تولید محتوای مناسب در جهت حرکت و هدف لازم به قوای آن کسب و کار نیروی بیشتری می بخشد بازاریابی محتوا امروزه از مهم ترین و تاثیر گذارترین روش های بازاریابی است، همچنین یکی از ارکان اصلی بهینه سازی نیز می باشد.
یکپارچگی و هماهنگی گرافیکی در تمام عناصر بصری باعث می شود تا جایگاه و تصویر برند ذهن مخاطبان تقویت شود، بدین شکل که آنها پس از مدتی، حتی با شندیدن نام برند خاصی، تصویر، رنگ ها، المان های گرافیکی به صورت ناخودآگاه در ذهن مخاطبان تداعی می شود. با استفاده از روانشناسی رنگ ها و شناخت تاثیر آنها در مخاطب طرح اختصاصی برای برند خود طراحی کنید. برای مثال یک برند موفقی مانند کوکاکولا با استفاده از این ویژگی ها کاری کرده است که سالهای سال است وقتی از نوشابه حرف می زنیم ناخودآگاه به یاد شکل و شمایل و رنگ های کوکالا می افتیم. و یا وقتی از محصولات ورزشی سخن به میان می آید به طور پیش فرض در ذهن مان، نایک و آدیداس تداعی می شود. بنابراین توجه به گرافیک جذاب و تبلیغات نوآورانه می تواند ذهن مخاطب را برای پذیرش برند و ایجاد ارتباط حسی و عاطفی با آن کاملا آماده کند.
امروزه تعداد افرادی که در حال مشاهده صفحه مانیتور یا تلفن همراه خود هستند، بیشتر از کسانی است که به تلویزیون، روزنامه و یا بیلبوردها توجه می کنند. بازاریابی اینترنتی در عصر حاضر به اوج قدرت رسیده و تاثیر گذار ترین روش است که می تواند در برندسازی و شخصیت برند کمک بسزایی کند.
تطابق و همخوانی بین استراتژی های کسب و کار سازمان و کلیه ی برنامه های تعریف شده درون سازمانی یکی دیگر از پیش نیازهای موفقیت برنامه های برندسازی است.
در مجموع اینطور به نظر می رسد برای داشتن برنامه ی برندسازی توجه به ساختار موجود و شناسایی ساختارهای مطلوب، یک الزام عملی باید باشد که متاسفانه کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
مزایای برند سازی:
برندینگ موفق داخلی باعث ارتقای ارزش ویژه برند، تمرکز بر روی مشتری و نهایتا ارزش سهامدار میشود.ایجاد یک برندسازی داخلی بیش از هر چیز به افزایش فضای رقابتی در توسعه اقتصادی کشور کمک می کند که می تواند زمینه تولید بیشتر و به تبع آن ایجاد اشتغال زایی را به همراه داشته باشد. هر چه به سمت برندسازی داخلی بتوانیم پیش برویم از اتکا به درآمد های نفتی نیز دور می شویم و به افزایش تولیدات ناخالصی روی می آوریم و نیز با برندسازی موفق، اقتصاد داخلی پویا تر و کسب و کار های مهیج تر را شاهد خواهیم بود.
برندینگ داخلی اثربخش دارای مزایای فراوانی است. شرکتهایی که نیروی کار آنها درک میکنند که چگونه عمل کرده و چگونه درآمد کسب کنند، عملکرد بهتری دارند. کارمندان متعهد عملکرد قویتر و رضایت مشتری بیشتری را فراهم میکنند. هر چه نیروی کار دانش محورتر، کارآمدتر و بیشتر پشتیبان فضای کاری باشد، صاحب برند سریعتر میتواند تغییر را پیادهسازی کند. تغییری که به طور قوی پذیرفته شده باشد پایدار است واین مساله هم در زمان و هم در پول باعث صرفهجویی میشود.
حفظ مشتریان و مخاطبان خاص که به تبع آن تداوم در بازار اقتصادی را به همراه خواهد داشت از مزیت های اصلی در بحث برند سازی می باشد. به گونه ای که نام برند همیشه بر سر زبان ها در سطح جامعه بماند. بنابراین می توان گفتت عداد مشتریان وفا دار را افزایش می دهد.
داشتن یک نام تجاری که برند سازی شده است خود دلیل اعتبار برای شرکت ها می باشد. با برندسازی فاصله با مخاطب به حداقل می رسد بصورتی که پیام و شعار ها به خوبی در بین مخاطبان انتقال خواهد یافت. و مخاطب راحت تر می تواند ارتباط احساسی برقرار نماید.
دستیابی به فروش بیشتر محصولات و سودآوری مناسب از دیگر مزیت های برند سازی می باشد. با ایجاد یک برند موفق و محبوب در بین اقشار جامعه چه در فضای اینترنتی و جه در فضای حقیقی، می توان شاهد افزایش فروش محصول و یا خدمات بود به گونه ای دیگر با برندسازی ما زمینه دیده شدن آن محصول یا خدمات را فراهم می کنیم و فضا را برای توسعه اقتصاد آزاد هموارتر کرده ایم.
شخصی سازی برند:
باید توجه داشت در دنیای دیجیتال امروزی و گردش آزاد اطلاعات، برند سازی تنها برای شرکت ها صورت نمی گیرد و ممکن است شخصی بخواهد خود را در زمینه ای به عنوان برند مطرح کند. مثلا یک خواننده یک مجری برنامه ها و همایش ها یا یک پزشک و بسیاری از هنرپیشه ها و هنرمندان دیگر.برای تبلیغات و برند سازی باید از فرهنگ علایق و سلیقه های مخاطبین اطلاعات کافی بدست آورید و حد و مرزهای آنها را پیدا کرد. در تبلیغات و شخصی سازی برند سعی بر اینست که مطابق با فرهنگ و حد و مرزهای آنها عمل کرد.
امروزه با به وجود آمدن شبکه های اجتماعی ، وب سایت ها، انجمن ها و… فاصله بین برند شخصی ساز شده و مشتریان و یا مخاطبان هدف، کمتر شده است و می توان با بکار گیری نرم افزار ها و طراحی وب سایت شرکتی و ایجاد نظر سنجی دریافت که آنها از محصولات و خدمات راضی هستند یا خیر. بدین ترتیب می توان در مورد برنامه ریزی های آتی و اصلاح محصولات و خدمات اقدامات درست انجام داد.
هنگام خلق برند، لازم است درباره همه چیز فکر کرد؛ از لوگوی برند تا رنگ طرح و عبارت تبلیغاتی. همچنین باید یک برند به یاد ماندنی، پیامی قدرتمند، سیستم پشتیبانی و همه ملزومات قانونی بودن را مثل گرفتن علامت تجاری داشت.
اگر بتوان حتی یک دلیل پیدا کرد که چرا مشتری ها، باید از بین همه پیشنهادها، پیشنهاد برند خاصی را انتخاب کنند، آن وقت حداقل یک دلیل برای ساختن برند و یا شخصی سازی برند، داریم. اعم از اینکه برای یک محصول، خدمات، شرکت و مؤسسه بزرگ بازاریابی میکنیم، یا حتی بصورت شخصی سازی شده، این فرآیند صورت می گیرد و همان مزایای برندسازی عاید میشود.
توجه به نیازها و رغبت های جامعه و نیز ایجاد فضایی انگیزشی و هیجانی در بازار از نکاتی ست که در شخصی سازی برند چه در شبکه های اجتماعی و چه در توسعه اقتصادی بازار، به شدت تاثیرگذار است. با بوجود آمدن شرکت ها و برندهای مختلف در هر زمینه ای، این تفاوت ها و ویژگی های منحصر بفرد است که می تواند یک برند را موفق و حتی شخصی ساز نماید.
همین که دیگران بفهمند شما با دیگران تفاوت دارید و می خواهید حرف تازه ای برای گفتن داشته باشید. این تفاوت باید در کنار نوآوری پرورش پیدا کند که به کمک شخصی سازی برند بیانجامد.
برنامه ریزی اساس و بنیان برند شخصی است و پیاده سازی، ساختمان برند را می سازد، اما همه چیز خود شما نیستید، مهم چیزی است که مردم درباره شما می گویند. شما آنچه را که تصور می کنید ارائه می دهید و این افراد هستند که درباره شما فکر و شما را درک می کنند. این راز شخصی سازی برند است.
نتیجه گیری:
برند سازی بخش مهمی از فضای کسب و کار است که نمی توان آن را نادیده گرفت. فرآیندی که در پیچ و خم بازار اگر به پختگی برسد تیری به هدف خواهد بود.با وجود فضاها و فرصت های بی شمار در عصر تکنولوژی و دیجیتال امروزی، برندینگ می تواند زمینه دیده شدن و فعالیت های اقتصادی را در هر کسب و کاری بهبود ببخشد از این رو ما در این یادداشت با معرفی و تعریف هایی از برندینگ و برند سازی، سعی بر این داشتیم تا این مهم را به عنوان عاملی موثر و منحصر بفرد در بدست آوردن توسعه اقتصادی برای فعالیت مورد نظر و نیز ثبت و ثبات بیشتر در فضای رقابتی، بیشتر موررد پردازش و بررسی قرار دهیم و برخی از عامل ها و مزایای آن را ذکر کردیم
حال با توجه به مطالب مطرح شده، برند سازی برای هر گونه از سرمایه گذاری ها در فضای کسب و کار امروزی یک ویژگی مهم و منحصر بفرد است که می تواند زمینه ایجاد رشد چرخه اقتصادی و فضای رقابتی مهیج را فراهم کند. اما در این راه گام های بسیاری باید برداشته شود که نشان می دهد برند سازی یک فرآیند بلند مدت و زمان بر است که اگر به صورت درست و اصولی صورت پذیرد بی گمان نتیجه ای بسیار شگفت انگیز خواهد داشت که می تواند سوددهی را به چند برابر برساند.