شخصیت برند چه کاربردی برای کسب وکارها دارد؟






اگر دنبال بازاریابی محتوایی باشید، احتمالا عبارت «شخصیت برند» برایتان آشنا است. شخصیت، مجموعه‌ای از رفتارهای تشکیل‌دهنده‌ی هویت یک فرد است. وقتی صحبت شخصیت برند به میان می‌آید، در واقع به مجموعه‌ای از ویژگی‌های انسانی اشاره می‌کنیم که به یک برند خاص منتسب می‌شوند. بسیاری از مشتریان نویسش خواهان دریافت متن بر اساس ویژگی‌های مشخصه برند خود هستند. برای مثال درخواست می‌کنند متن آن‌ها حاوی جملات مثبت باشد، لحنی دوستانه داشته باشد و حس اعتماد به مخاطب القا کند. این ویژگی‌ها در شخصیت برند تعریف می‌شوند. 
شخصیت برند همان چیزی است که در مشتریان نوعی احساس واکنش خاص در برابر محصول، خدمات و یا اهداف یک برند ایجاد می‌کند. شخصیت همان عنصری است که به چیزی اصالت می‌بخشد و یا آن را فاقد اصالت نشان می‌دهد. شخصیت وجه تمایز بین چیزهایی است که زود فراموش می‌شوند و چیزهایی که تا مدت‌ها (اگر نگوییم برای همیشه) در ذهن باقی می‌مانند.
ما به عنوان مصرف‌کننده، در عصر وفور و ارزانی محصولات و خدمات مختلف، زمان، پول و توجه‌مان را وقف برندها و اسم‌هایی می‌کنیم که با شخصیت و استانداردهای مورد تأیید خودمان همخوانی دارند. این به این معناست که رقابت بین برندها از جنبه‌های ملموس (مثل برخورداری از کیفیت بالا) وارد جنبه‌های انتزاعی‌تری شده است.

اهمیت شخصیت برند

اهمیت شخصیت برند زمانی مشخص می‌شود که می‌خواهیم درباره جامعه هدف و یا مخاطبان یک برند صحبت کنیم. اگر در ساخت یک برند، روند درستی شکل نگیرد، آن برند در جذب جامعه هدفش موفق نخواهد بود. همانطور که ما دوستانمان را بر اساس سلیقه‌ و ترجیحمان در نوع آداب معاشرت انتخاب می‌کنیم، برای برندها نیز الگوی مشابهی به کار می‌بریم: ما به عنوان مصرف کننده معمولاً جذب برندهایی می‌شویم شخصیتشان با ویژگی‌های مقبول ما همخوانی دارد.
شخصیت برند در رشد و موفقیت کسب و کار نقش غیرقابل انکاری دارد. در ادامه، چند کاربرد مهم و اصلی شخصیت برند را مرور می‌کنیم:

تمایز با رقبا

فعالیت در هیچ بازاری بی‌رقیب نیست و نخواهد بود. ممکن است در بازار، یک یا چند کسب‌وکار دیگر مشابه کسب‌وکار شما وجود داشته باشد. آنچه شما را میان رقیبانتان متمایز می‌کند، شخصیت برند شماست.
با در نظر گرفتن شخصیت برند، شما می‌توانید جامعه هدف متفاوتی را برای کسب و کارتان انتخاب کنید. برای مثال دو برند رقیب می‌توانند با داشتن دو شخصیت متفاوت، دو گروه مختلف از مصرف کنندگان را جذب خود کنند.

تمرکز روی ویژگی‌های خوب کسب و کار

ویژگی‌هایی مانند قابل اعتماد بودن، صداقت، سادگی، جذابیت و… هر کدام می‌تواند تأثیری متفاوت روی مخاطب داشته باشد. برای مثال اگر برندی خودش را حامی محیط زیست معرفی می‌کند، می‌تواند با تأکید روی ویژگی صداقت و شفافیت برند خود ، مخاطبان بیشتری به خود جذب کند.

ایجاد ارتباط احساسی با مخاطبان

اگر برندی به واسطه شخصیت خود موفق به ایجاد ارتباط احساسی درست با مخاطبانش شود، گام بزرگی در راستای تثبیت جایگاه خودش در ذهن مخاطب برداشته. مخاطبان ارتباط احساسی را خیلی سخت‌تر و دیرتر از نام برند فراموش می‌کنند. بنابراین اگر برند شما در تلاش است تا شخصیتی قابل اعتماد در برابر مخاطبان خود بسازد، با ایجاد ارتباط احساسی درست می‌تواند خیلی سریع‌تر و راحت‌تر به هدف خود برسد.

برقراری رابطه‌ای ماندگار با مخاطبان

خیلی از برندهای بزرگ و شناخته شده از این کاربرد برای ایجاد رابطه‌ای ماندگار با مصرف‌کنندگانشان استفاده می‌کنند. اپل شاید یکی از بهترین مثال‌های موجود باشد. محصولات اپل با تأکید بر روی ویژگی‌های شخصیت برندش توانست رابطه‌ای ماندگار با مخاطبانش برقرار کند و با انسجام در تصویری که از شخصیت برند خودش ارائه می‌کند، آنها را مشتریانی راضی و وفادار باقی نگه‌دارد. کمتر پیش می‌آید که طرفداران محصولات اپل از برندهای رقیب خرید کنند.

انتقال پیام برند

برند شما می‌تواند بر اساس حوزه فعالیتش، پیام‌های مختلفی داشته باشد. از سازگاری با محیط زیست و حمایت از حقوق حیوانات گرفته تا القای حس صمیمت و همراهی و وفاداری. در زمان برنامه‌ریزی برای شیوه‌های بازاریابی برای یک محصول خاص، متخصصان سعی می‌کنند تا شخصیتی رای برند انتخاب کنند که بتواند با انتقال پیام درست، تأثیر احساسی مثبتی روی جامعه هدف خود داشته باشد.

ایجاد لحن برند

همانطور که هر کسی بنا به شخصیتی که دارد، از لحن، کلمات و اصطلاحات خاصی برای ابراز خودش استفاده می‌کند، شخصیت برند هم در ایجاد لحن و صدای برند بسیار مؤثر است. مثلاً اگر برند شما شخصیتی دوستانه و شاداب دارد، باید از کلمات و اصطلاحاتی استفاده کنید که این صمیمیت و شادابی را به مخاطب منتقل می‌کند. نوع پوشش ظاهری نیز در ارزیابی ما از شخصیت افراد مختلف تأثیرگذار است. همین موضوع درباره شخصیت برند هم صدق می‌کند. استفاده‌ از رنگ‌های شاد و مختلف می‌تواند سرزندگی و صمیمیت را منتقل کند، در حالی که استفاده از ترکیب‌های رنگی سنگین‌تر (مثلاً مشکی و طلایی) برای ایجاد حس اعتماد، ارزشمندی و… به کار می‌رود.

شکل‌گیری شخصیت برند

شخصیت برند در دو مرحله بسیار مهم شکل می‌گیرد: یکی در مرحله استراتژی که شامل اسم، لوگو، رنگ، الگوی فعالیت در شبکه‌های اجتماعی و محتوای وبلاگ و وبسایت … است و دیگری در مرحله فعالیت‌های مربوط به بازاریابی که شامل شعارهای تبلیغاتی، بسته‌بندی، تبلیغات،کمپین و … می‌شود.
ساختن شخصیت برند یکی از معیارهای موفقیت کسب‌وکارها در دنیای مدرن است؛ چرا که محصولات و خدمات در هر سطح و کیفیتی برای همه قابل دسترس هستند. این شخصیت برند شماست که باعث ایجاد تمایز و ماندگاری در ذهن مخاطب می‌شود.
با مشخص کردن شخصیت برند، تصمیم گیری راجع به لحن محتوا ساده‌تر می‌شود و می‌توانید محتوای مورد نظر خود را همگام با تصویر برند تولید و منتشر کنید. تعریف آن باعث می‌شود تهیه واژه نامه اختصاصی برند راحت‌تر انجام شود.
09128307939 09177755652 09391931323


مطالب مشابه


فروش برند

فروش برند | برند آماده فروش چای و دمنوش
فروش برند؛فروش برند کیک و کلوچه (خوشکوک)
فروش برند | فروش برند لبنیات (ناز دوش)
فروش برند | فروش برند برنج (بقچه)
فروش برند مواد غذایی یاسنیکا
برند آماده فروش گلدن جوی
برند پینادو | فروش برند آماده مواد غذایی
فروش برند مواد غذایی (تاپ نیک)
فروش برند | برند آرایشی و بهداشتی
فروش برند آرایشی و بهداشتی (اردسی)
2018-2020 © تمامی حقوق این وب‌سایت برای میهن برند محفوظ است.
انصراف
جهت دریافت برند های آماده