برند خود را تعریف کنید: اولین قدم در استراتژی بازاریابی
- تاریخ :
- دسته بندی : فروش برند مقالات
- بـازدید : 240
- نظـرات : 0
- نـویسنده : admin3
در این مقاله به کارآفرینان و مالک تجارت های کوچک نشان می دهیم چطور از روش های بازاریابی برندهای بزرگ ، برای تجارت خود استفاده کنند. تعریف صحیح و دقیق تجارت شما مرحله ای حیاتی، در طراحی برنامه بازاریابی شماست. در این مقاله اصول بازاریابی برندهای بزرگ بیان می شوند و شما می توانید با بکارگیری این اصول در تجارت های کوچک به موفقیت دست پیدا کنید. اما قبل از اینکه فعالیت های خود برای ایجاد تجربه از برند را در مشتریان شروع کنید، باید مراحل پایه ای را دنبال کنید و در آن مشخص کنید چه نوع برندی لازم دارید.
برای هدایت کردن برنامه بازاریابی، ما به جملاتی دقیق و مشخص نیاز داریم که نوع تجارت، نوع مشتریان و نحوه خدمات رسانی به آنها را مشخص می کند. ما باید ارزش ها و اهدافمان را مشخص کنیم. همین طور ما باید نوع محصولات و خدماتی که مشتریان از ما انتظار دارند را نیز مشخص کنیم. برای این کار ما باید مشتریان خود را بشناسیم. این اولین مرحله فرآیند برندینگ محسوب می شود.
در نگاه اول تعریف کردن برند ممکن است بسیار آسان به نظر برسد، اما برای تعریف صحیح و دقیق آن به تحقیقات، جمع آوری داده و تحلیل زیادی نیاز است که زمان زیادی صرف آن می شود.
برای مثال کسی که کار خود را به عنوان وکیل شروع می کند. تعریف کردن برند او بسیار ساده است؟ – کسی که وکالت می کند- نه؟ اما برای ساختن برندی که فعالیت های وی را شامل می شود، وکیل باید مشخص کند بر چه نوع قوانینی تمرکز کرده و چه نوع مشتریان را می خواهد پوشش دهد(مخاطب هدف) و سپس فعالیت های بازاریابی خود را شروع کند. این بدین معناست که شما فکر کنید کدام مناطق کشور یا جهان، کدام دسته از قوانین و کدام مدل از خدمات و چه پیشنهاداتی را بکار خواهید گرفت.
در زمان تعریف برند، باید تا حد امکان شفافیت را در توضیح برند و تجارت به کار برید. با این کار می توان تجربه ای از برند ایجاد کنید که می تواند، با تعریف شما کاملا تطابق داشته باشد.
در این بخش سه مرحله کلیدی برای تعریف دقیق و صحیح برند نشان داده می شود:
۱٫ لیستی از مهارت های خود تهیه کنید. مشخص کنید که شما در چه کارهایی مهارت ویژه داشته و می خواهید به چه اهداف خاصی برسید. همین طور مشخص کنید می خواهید مشتریان شما چه فکری در زمان مشاهده برند شما در ذهنشان به وجود آید؟ مهارت های خاص شما، پایه ای برای تعریف کردن برند ایجاد می کند.
۲٫ مشتریان شما چه نیازهایی دارند؟ شما با استفاده از لیست مهارت های خود، آن هایی را انتخابمی کنید که مشتریان، بسیار به آن نیاز دارند. به چیزهایی فکر کنید که مشتریان هدف شما برای خریدن آنها به فروشگاه ها رجوع می کنند. شما باید برند خود را بر اساس توانایی پاسخ گفتن به این نوع نیازها تعریف کنید.
۳٫ بر تمایزات تمرکز کنید و احساست را برانگیزید. بسیار مهم است که برند شما از برندها و خدمات موجود در صنعت تان متمایز باشد. پس به جای اینکه خود را “وکیل طلاق” نام دهید، شما می توانید از چنین عبارتی استفاده کنید
” وکیلی مشتاق، که در قوانین خانواده تخصص دارم. خدمات من برای زنانی و مردانی است که در زمان های سخت زندگی به حمایت نیاز دارند.”
چند وقت پیش یک کتاب به نام بازاریابی حسی به دست من رسید . کتاب ترجمه استاد گرانقدر جناب آقای دکتر روستا بود و عبارت بالا با تمام استاندار ها و گفته های آن در یک راستا قرار دارد و شفاف و واضح و بسیار حسی بود! این عبارت یک عبارت بسیار حسی و دقیق و بر انگیزاننده است. برند را در دوره بازاریابی حس چنین تعریف کرد.
با اینکه بهتر است شما بیشترین میزان خاص بودن را داشته باشید، بهتر است مواظب باشید که خدمات شما محدود افراد بسیار کمی نشده و تعریف شما از برند بیش از حد متمرکز نباشد.
برای مثال اگر یک آرایشگاه تنها خود را به عنوان “محل کوتاه کردن موی زنان” تعریف کند، مشتریانی که به دنبال آرایش کردن، رنگ کردن مو و سایر خدمات آرایشی هستند را در نظر نگرفته و بنابراین تعداد زیادی از مشتریان خود را از دست می دهد!
داشتن محدوده عملکردی خاص و دقیق می تواند بسیار مفید باشد زیرا نشان دهنده تخصص قوی در بازار است اما، باید مطمئن باشید که این تعریف به درستی انجام شده است، در غیر این صورت با مشکل روبرو خواهید شد. اگر تجارت شما به اندازه کافی بزرگ باشد، و اگر تعریف دقیقی از برند خود داشته باشید، می توانید در تجارت به موفقیت دست پیدا کنید. از الزامات این کار در نظر گرفتن مشتریان مرکزی و همین طور در صورت داشتن منابع کافی، پوشش دادن افراد با نیازهای طبیعی است. تنها باید مواظب باشید که برند بیش از حد محدود تعریف شده نباشد زیرا باعث محدود شدن فعالیت های برند سازی شما در آینده می شود.
نکته کلیدی تعادل برقرار کردن بین خاص بودن برند، درکنار توانایی توسعه دادن برند است.
در زمان تعریف کردن برند مطمئن شوید که نوع تجارت طوری تعریف شده است که ظرفیت رشد با گذشت زمان را داشته باشد. برند و برند سازی در دنیای امروز چک لیستی کامل برای انجام اتوماتیک ندارد و کل فرآیند های برند سازی حسی شده اند