معرفی جایگاه برند به مشتریان
- تاریخ :
- دسته بندی : فروش برند مقالات
- بـازدید : 356
- نظـرات : 0
- نـویسنده : admin2
معرفی جایگاه برند به مشتریان
زمانی که جایگاه برند در بازار تعیین شد، نوبت به معرفی این جایگاه به مشتریان می رسد. در این مرحله از اِلمان هایی مانند نام، سمبل و لوگو به عنوان سرنخ هایی برای معرفی جایگاه اتخاذ شده در بازار استفاده می شود. هر چقدر اسامی و سمبل هایی که انتخاب می شود به یادماندنی تر باشد، مشتری سریع تر و با هزینه کمتر نسبت به جایگاه برند آگاهی کسب می کند. انتخاب نام برای برند نیازمند هنر و خلاقیت است. همچنین تحقیقات وسیعی در سطح بازار برای نامی که می خواهد انتخاب شود باید صورت گیرد تا عکس العمل های مختلف از شنیدن نام مورد نظر ارزیابی شوند. نام مناسب، به مشتری در شناسایی برند کمک می کند و باعث می شود مشتری زودتر با محصولات جدید آشنا شود. در برخی از کسب و کارها مانند مؤسسات مالی و اعتباری انتخاب نام، بسیار پر اهمیت می شود. در این مؤسسات، نام نقش مهمی را در جذب مشتریان بازی می کند. تحقیقات نشان می دهد در برخی از مؤسسات مالی با یک تغییر نام ساده و بدون اینکه خدمت یا محصول تغییر بکند، تحول شگرفی صورت گرفته است و حتی توانسته اند درآمد را تا ۲۲ درصد افزایش دهند.
معیارهای انتخاب نام برند
در انتخاب نام باید ملاحظاتی صورت گیرد. از جمله اینکه در زبان های مختلف معنی ناخوشایندی نداشته باشد. معمولاً نام ها براساس معیار زیر انتخاب می شوند :
۱) مزیتی که محصول برای مشتری ایجاد می کند. مانند شامپوی “هد.اند.شولدرز” که یک شامپوی ضد شوره است و برای افرادی که موهایشان شوره می زند مناسب است، از این رو نام برند را “سر و شانه ها” انتخاب کرده اند زیرا شوره سر روی شانه ها می ریزد و یا برند “اسلیم فست” که لاغر کننده و چربی سوز سریع است و نام برند را بر اساس مزیتی که برای مشتری به همراه دارد، “لاغر کننده سریع” گذاشته اند.
۲) ویژگی دومی که نام برند براساس آن انتخاب می شود، تداعی معنی است و منظور از تداعی معنی در انتخاب نام همان انتقال تصویر برند به مشتریان است. به عنوان مثال و همان طور که قبلاً اشاره شد، شرکت “اچ.پی” زمانی که قصد داشت، بخش ارتباطات خود را جدا کند، درگیر انتخاب یک نام برای بخش جدا شده بود نام “اجیلنت” را انتخاب کرد زیرا این نام تصویر چابکی را به مشتری منتقل می کرد.
۳) سوم آن که انتخاب نام براساس متمایز بودن صورت می گیرد. یعنی در صنعتی که همه نام ها شبیه هم هستند، یک دفعه از یک نام خاص استفاده می شود مانند “اپل” یا عطر “چارلی” این ها نمونه هایی از نام های خاص هستند.
۴) وبالاخره خصوصیتی که نام براساس آن انتخاب می شود، سادگی است. یعنی ساده بودن نام به خصوص برای کسب و کارهایی که به صورت بین المللی فعالیت می کنند، بسیار با اهمیت است مانند برند “تاید” که یکی از زیر مجموعه های برند “پی.اند.جی” است و یا “بیک” یا برند “ها.لی.بو.ته”، این برند در واقع همان برند هری پاتر است که در چین اینگونه تلفظ می شود زیرا تلفظ هری پاتر به همانم شکل اصلی آن برای چینی ها بسیار سخت است و قاعدتاً وقتی که نتوانند نام کتاب را بخوانند آن را نمی خرند. از این رو اسم این کتاب را به “ها.لی.بوته” تبدیل کردند تا در زبان چینی توانایی انتقال و برقراری ارتباط را داشته باشد. این در حقیقت نشان دهنده زیرکی و زرنگی مترجم کتاب هری پاتر به زبان چینی بود. در خصوص انتخاب نام، سایت “سینتارا” کمک زیادی به محققان می کند. مثال دیگر در انتخاب نام، مربوط به یک شرکت مخابراتی به نام، مربوط به یک شرکت مخابراتی به نام “لوسنت تکنولوژی” می شود. این شرکت قصد داشت، بخشی از شرکت خود را جدا کند. فعالیت این بخش در رابطه با سیستم های ارتباطی داخل شرکت و بین شرکت ها بود. زمانی که می خواستند برای بخش جدید اسمی انتخاب کنند، قصد داشتند که نام جدید، صدای سنتی یک شرکت مخابراتی را به ذهن متبادر نکند زیرا این بخش کاملاً جدا شده بود و مستقل عمل می کرد. در ابتدا نامی که برای این بخش انتخاب شد عبارت بود از “آوایا” که کلمه ای کهن به معنی ” یکدلی” است، بعد از مرحله انتخاب نام آن را به سرعت منتشر نکردند بلکه در این خصوص تحقیقات وسیعی در سطح بازار انجام دادند و نظر مشتریان را در خصوص نام جدید جویا شدند. نظر مشتریان در مورد نام جدید این بود که با شنیدن آن احساس انرژی و مثبت بودن می کردند. از این رو این نام ثبت شد و برای اینکه روی جنبه ارتباطات انسانی فعالیت های بخش جدید تبدیل شد به” ارتباطات آوایا” . هر دو کلمه یکدیگر را تقویت و تصویر برند را آن طور که مد نظر بود به مشتری منتقل می کردند. مثال دیگر در این زمینه شرکت های کاریابی هستند، اکثر شرکت های شغل یابی در دنیا اسامی همچون”شغل یاب” را برای خود انتخاب می کنند ولی یک شرکت کاریابی زمانی که قصد داشت کار خود را شروع کند نام متفاوت “مانستر” را انتخاب کرد، مانستر در لغت یعنی هیولا، این شرکت امروزه یکی از موفق ترین شرکت های کاریابی در دنیاست و به صورت اینترنتی برای افراد شغل پیدا می کند.
کلمات کلیدی :
فروش, برند, فروش برند, فروش علامت, فروش لوگو, فروش برند شوينده, فروش برند غذايي, فروش نام تجاري, برند آماده, برندفروشی, برندتجاری, تجارت برند, فروش برند تجاری, فروش برند آرايشي, برند فروشي, برنداماده, برندآماده