نامگذاری برند (برندینگ)
- تاریخ :
- دسته بندی : فروش برند مقالات / فروش برند آماده مقاله
- بـازدید : 255
- نظـرات : 0
- نـویسنده : admin3
نامگذاری برند یا همان انتخاب نام برند یکی از عناصر اصلی در برندینگ را ایفاء میکند و از انتخاب های بنیادین در برندسازی به شمار می رود، چرا که نام برند می تواند تداعی کننده محصول و یا خدمات آن برند است.
در واقع نامگذاری برند باید به صورت مفید، مختصر و بسیار قدرتمند انجام شود تا بتواند به صورت خاص در ذهن مخاطب جای گیرد. در این مطلب سعی کرده ایم تا بهترین مقالات مفید در زمینه نامگذاری برند را جمع آوری کرده و آموزش جامع در این زمینه فراهم آوریم. با مطالعه این مقالات می توانید اقدام به انتخاب بهترین نام برای برند و یا استارتاپ خود کنید.نام برند شما در مرکز تمامی فعالیتهای بازاریابیتان قرار دارد و به همین دلیل مهمترین بخش از برنامه فروش محصولاتتان به حساب میآید. اما نباید تمام نیرو و تمرکز خود را روی انتخاب نامی تمام عیار صرف کنید. لیزا دانی مریام در کتاب Guide to Naming میگوید: نام گذاری برند نخستین مرحلهی برندسازی است، اما مهمترین و سختترین مرحله آن نیست. انتخاب نامی خوب برای برندها از اهمیت بسیاری برخوردار است، اما مهمترین عنصر برندسازی نیست. در واقع ما میگوییم لازم نیست برای انتخاب یک نام هزینهی بسیاری صرف کنید. به همین دلیل بهتر است این مطلب را تا انتها بخوانید تا بتوانید به اصل موضوع نامگذاری برند پی ببرید. در ابتدا به شما یادآور میشویم که بسیاری از برندها با نامهای نامناسب (eBay, Cisco) هم توانستهاند موفق شوند، بنابراین استرس و حساسیت را کنار بگذارید و با ذهنی باز یک نام خوب برای برند خود انتخاب کنید. نام برند شما بخشی از یک بدنهی بزرگتر است / نام شما جزئی از برند شما است؛ لوگو، تایپوگرافی، طراحی گرافیکی، شعارها، اقلام تبلیغاتی، آگهیها، رویدادها، شبکهی فروش و تمامی موارد اینچنینی در کنار هم برند شما را میسازند. اما تمرکز روی تکتک این موارد مهم است و موفقیت همه بخشها به موفقیت کل منجر میشود. اگر بودجهی کافی در اختیار داشته باشید، میتوانید سراغ یک مشاور حرفهای بروید و از راهنماییهای او برای انتخاب یک نام خوب بهرهمند شوید. اما اگر پول و بودجهی کافی در اختیار ندارید، لزومی ندارد انتخاب نام را به امری پیچیده و چندماهه تبدیل کنید. در ادامه راهنماییهای جامعی برای انتخاب نام برندتان در اختیار شما قرار میدهیم. این راهنماییها توسط لیزا دانی مریام در کتاب Guide to Naming مطرح شده است…
اصول، ضرورت و نحوه نام گذاری یک برند چگونه است؟
از آنجا که نام برند در ذهن مصرف کنندگان وابستگی بسیار زیادی با محصولات یا خدمات می یابد، تغییر نام برند برای بازاریابان بسیار دشوار است. به همین دلیل، قبل از نامگذاری برند، باید نام برند مورد مطالعه و بررسی عمیق قرار گیرد. دیگر زمان آن گذشته که مانند Henry Ford ، محصول خود را به صورت کاملاً اتفاقی و به نام یکی از اعضای خانواده-Edsel- نام گذاری کنیم. انتخاب نام مناسب برای یک برند تا چه حد دشوار است؟ به اعتقاد Ira Bachrach ، یکی از شناخته شده ترین مشاوران حوزه ی بازاریابی و مدیر شرکت مشاورهای Name Lab اگرچه بیش از ۱۴۰ هزار واژه در زبان انگلیسی وجود دارد، اما هر فرد آمریکایی به طور متوسط تنها با بیست هزار کلمه آشناست. به همین دلیل، شرکت مشاوره ی برندسازی Name Lab با انتخاب نام ها از میان هفت هزار واژه ی پر کاربرد در بیشتر برنامه های تلویزیونی و آگهی های تبلیغاتی، تلاش میکند تا از انتخاب نام های نامناسب برای برندها بپرهیزد. اگرچه ممکن است به نظر برسد که ترکیب هفت هزار واژه، گزینه های بسیار زیادی را پیش روی فرد قرار میدهد، اما از آنجا که همه ساله دهها هزار برند جدید ثبت میشوند و به عنوان علائم تجاری مورد پشتیبانی های قانونی قرار میگیرند، انتخاب نامهای مناسب روز به روز دشوارتر می شود. به همین دلیل، انتخاب نام رضایت بخش برای یک محصول جدید میتواند فرآیندی دشوار و آزاردهنده باشد. بسیاری از مدیران پس از آگاهی از این نکته که نام های تجاری مورد نظر آنها قبلاً ثبت شده اند و به لحاظ حقوقی غیر قابل استفاده هستند، احساس میکنند؛ تمامی گزینه ها مناسب، قبلاً انتخاب شده اند!؟! دشواری نامگذاری برند، شگفت انگیز نیست. شاید هر پدر و مادری درک کند که تا حد انتخاب نام برای فرزند دشوار است و همه ساله هزاران نوزاد روزهای متمادی بدون نام به سر میبرند، زیرا والدین آنها نتوانسته اند در مورد نام مناسب تصمیم بگیرند یا به توافق برسند. به ندرت پیش می آید که انتخاب نام برای یک محصول به سادگی انتخاب برند «Taurus» برای اتومبیلهای Ford باشد. Taurus ، کد مورد استفادهی طراحان هنگام فرایند طراحی جزئیات این خودرو بود، زیرا مهندس ارشد و مدیر تولید این محصول هر دو در برج ثور به دنیا آمده بودند. تحقیقات بعدی نشان داد این نام به صورت اتفاقی ویژگیهای مثبت و مناسبی را در ذهن مشتری ها تداعی می کند و زمانی که به عنوان نام برند یک خودرو انتخاب شد، و شرکت Ford از هزاران دلار برای انجام تحققات و مشاوره ی نام گذاری برند خود رهایی یافت…چگونگی فرایند نامگذاری برند و آشنایی با انواع نام برند
اگر ارزش پیشنهادی برند، قول و وعده های برند و مسیر استراتژیک برند را مشخص نکرده باشید، چطور می خواهید بفهمید که نام درستی را برای برند خود انتخاب کردهاید؟ پس قبل از انتخاب نام برند، باید استراتژی مناسب برندتان را تهیه کنید. بعد از تعیین استراتژی برند، نوبت انتخاب نام برای شرکت، محصول یا خدمات است، پس ببینید چه چیزی آن را منحصر به فرد می کند؟ می خواهید یادآور چه چیزی در ذهن مخاطب باشد؟ همچنین باید مشخص کنید که این نام قرار است چه موضوعی را مطرح کند. در ادامه لازم است که از رقبای خود و حوزه ای که برندتان در آن قرار می گیرد بیشتر بدانید و بازار را به خوبی بشناسید. رقبا چه نام هایی را انتخاب کرده اند؟ کدام را می پسندید؟ واکنش مخاطب نسبت به آنها چه بوده است؟ بنابراین نقاط ضعف و فرصت ها را شناسایی کرده و نامی انتخاب کنید که این فرصت ها را پوشش دهد. تهیه لیستی از نام ها: لیستی از نام ها تهیه کنید و برای این منظور می توانید آنها را گروه بندی کنید که معمولاً از ۴ نوع شیوه نامگذاری استفاده می شود: توصیفی، تجربی، انتزاعی و میراثی. نام های توصیفی: مانند پی پال، پلی استیشن، اسنپ چت که عملکرد شرکت را توصیف می کند. در واقع این نام ها به خوبی هویت برند را مشخص کرده و مصرف کننده به راحتی می تواند محصولات یا خدمات آنها را تشخیص دهد. نام های تجربی: مانند اسکای، اپل و … که احساسات را برمی انگیزند. در این شیوه نامگذاری، بزرگترین مشکل مرتبط کردن معنا با برند، می باشد، به همین دلیل باید درک عمیقی از کسب و کار خود داشته باشید. نام های انتزاعی: مانند یاهو، اسکایپ، گوگل که کلمات تشکیل دهنده آنها، صدای یه یادماندنی دارند و می توانند در آینده، معانی جدیدی پیدا کنند. در واقع صدای این کلمات است که به نوعی به عملکرد آنها اشاره دارد مثلاً توئیتر، تجربه گپ و گفت را به مخاطب القا می کند و گوگل، انسان را به یاد تحقیق و کشف کردن می اندازد. نام های میراثی: مانند آدیداس، فراری و … که بر اساس نام موسس یا مخفف نام سازمان است. کلمات مخفف راحت تر تلفظ می شوند و به سادگی در ذهن باقی می مانند. اما نقطه ضعف آنها در این است که هیچ روحی ندارند و از آنجا که در دایره لغات نیستند، هیچ معنایی را القا نمی کنند…