قوانین موفقیت برندها
- تاریخ :
- دسته بندی : فروش برند مقالات / فروش برند آماده مقاله
- بـازدید : 232
- نظـرات : 0
- نـویسنده : javad
قوانین موفقیت برندها از زبان برایان تریسی در یک سمینار ایرانی
برایانتریسی هفته گذشته برای چهارمینبار به ایران سفر کرد؛ سمینار«بازاریابی و فروش با عملکرد بالا» نشستی بود که گروه صنعتی گلرنگ برگزاری آن را برعهده داشت و تریسی در آن به ارائه نکات آموزشی در حوزه کسبوکار پرداخت.
برایان تریسی را از طریق سخنرانی در سمینارهای آموزشی در شرکتهای بزرگ بینالمللی و کتابهای موفقی که در زمینه مدیریت موثر نوشتهاست، میشناسیم. قطعا حضور این مدرس توانا در سمینار بازاریابی و فروش با عملکرد بالا، جهت افزایش بهرهوری، خودباوری و خلاقیت موثر خواهد بود. عوامل دستیابی به موفقیت در کسبوکار، اصلیترین بخش صحبتهای «برایان تریسی» در این سمینار را تشکیل داد.نویسنده کتابهای «کمک به خویشتن»، «قدرت جذبه»، «جادوی انگیزش»، «مدیریت زمان»، «قدرت بیان»، «قدرت برنامهریزی»، «مدیریت بحران»، «قورباغه را قورت بده»، «کانون تمرکز» و «قورباغهات را ببوس» با نام بردن از شرکتهایی که در دنیا شهرت جهانی کسب کردهاند، راههای دستیابی به موفقیت آنها را برای حضار تشریح کرد.
وی با تاکید بر اهمیت کلمه شفافیت در موفقیت کسبوکار، توضیح داد: محبوبترین کلمهمن در کسبوکار «روشنی» است. من همیشه درباره کلمه روشنی صحبت میکنم. باید ابتدا روشن باشد، دقیقا شما چهکسی هستید؟ در چه زمینهای خوب هستید؟ در چه زمینههایی انقدر خوب نیستید؟ نقاط قوت و ضعف شما چیست؟ در چه زمینههایی میتوانید خوب شوید؟ باید روشن شود چه هدفی را دنبال میکنید؟ بنابراین روشنی امری اساسی در موفقیت هر کاری محسوب میشود. این پژوهشگر، سپس درباره مطالعهای که حدود ۲۵ سال پیش درباره ۲۲ هزار شرکت موفق در ۲۰ کشور دنیا انجام شدهبود، صحبت کرد و گفت: براساس این پژوهش گفته میشود ۸۰ درصد موفقیت شرکتها وابسته به چند کیفیت است که باید از آنها استفاده کرد. اگر شما این مجموعه کیفیت را دارا باشید، میتوان امیدوار بود که موفق خواهید شد. این کیفیتها آنقدر روشن و ساده است که حتی یک کودک هم باید از آنها اطلاع داشته باشد ولی متاسفانه برخی شرکتها از آن اطلاعی ندارند.تریسی توضیح داد: برای قدم اول ابتدا باید هدف روشن خود را تعیین کنیم. مثلا اگر هدف این است که یکی از ۵۰۰ شرکت اول دنیا شویم، این یک هدف روشن و واضح برای ما بهحساب میآید. از سوی دیگر، همه افرادی که در شرکت کار میکنند، باید یک هدف روشن برای خود داشته باشند که به هدف کلی شرکت متصل میشود.
وی قدم دوم را اینطور تبیین کرد: اندازهگیری هدف از طریق برخی ابزار مثل عدد قدم بعدی خواهد بود. باید براساس عدد هدف را برای خود ترسیم کنیم. در همین حال سومین معیار داشتن یک برنامه زمانبندی شده است. باید همه در یک شرکت بدانیم چند قدم تا رسیدن به هدف فاصله داریم. این فعال حوزه کسبوکار، سپس قانون سهگانه را برای حضار توضیح داد و گفت: اگر فهرستی از فعالیتهای یکماه خود تهیهکنید، متوجه خواهید شد، روی ۲۰ تا ۳۰ کاردر این مدت کار کردهاید. این درحالیاست که از این میان فقط ۳ کار ۹۰ درصد ارزش وظایف شما را برای شرکت ایجاد میکند و باقی اینکارها در ۱۰ درصد پایین قرار دارد. بنابراین بسیار مهم است که ما در انجام وظایف مدیریت زمان داشتهباشیم تا نتیجه بهتری دریافت کنیم. به این ترتیب توصیه من این است که در ابتدا سه سوال جادویی از خود بپرسید.
سوال جادویی شماره ۱- اگر قرار باشد در تمام طول روز فقط یک کار را انجام دهید، آن چیست؟ کاری که بیشترین ارزش را برای شرکت شما ایجاد کند. من به آنها میگفتم: لطفا این کار را بنویسید، درباره آن بحث کنید و با بقیه افرادی که در شرکت شما هستند، درباره آن صحبت کنید. هر کدام یک جواب را مینوشتند و من به آنها میگفتم آیا واقعا پاسخ شما این است؟ و هر چه بیشتر درباره وظایفشان حرف میزدیم، متوجه میشدند اگر چه آن کار وظیفه مهمی بوده، اما وظیفه آنها نبوده و وظیفه فرد دیگری است. طبیعتا آنها در این مدت روی موضوعی کار میکردند که وظیفهشان نبوده است. ما آنقدر بحث میکردیم تا وظیفه آنها روشن شود و روشنی و وضوح حاصل شود. تریسی درباره سوال جادویی شماره ۲، گفت: سپس میپرسیدم دومین وظیفهای که باید انجام دهید چیست؟ همچنین این سوال را برای بار سوم میپرسیدیم. پس در نهایت ما متوجه میشویم، اگر قرار باشد فقط سه کار را برای شرکت خود انجام دهیم آنها چه مواردی هستند. وقتی این تمرین را با همه مدیران ادامه میدهیم، نهایتا آنها متوجه میشوند، سه وظیفه اصلی آنها چیست.
وی تاکید کرد: کلید موفقیت به عنوان یک مدیر اجرایی برای شما این است که متوجه شوید سه وظیفه مهمی که باید انجام دهید چیست و روی همان کار کنید و وقت خود را صرف فعالیتهای دیگر نکنید. تریسی گفت: امروزه ۵۰ درصد وقت کاری برای فعالیتهایی تلف میشود که برای شرکتها ارزش ایجاد نمیکند. بسیاری از مردم وقت را صرف شبکههای اجتماعی، صحبت با یکدیگر، گفتوگو و جلسات روزانه میکنند و مثل دور باطل میماند. به همین دلیل لازم است شما وضوح و روشنی درباره آنچه واقعا انجام میدهید را در نظر داشته باشید.
وی یک مثال از وارن بافت را مطرح کرد و گفت: بافت یکی از ثروتمندترین مردان دنیا است و داراییهای او ارزش چند ده میلیارد دلاری دارد. او درباره راز موفقیت خود میگوید: راز موفقیت من این است که به هر کاری که جزو سه اولویت من نباشد، نه میگویم. بافت یک فلسفه خیلی جالب دارد. او شش ساعت در روز را صرف مطالعه میکند و همچنان میخواند و مهارتهای خود را بهبود میبخشد. به سرکار میرود، از کارهای اساسی مراقبت میکند اما با کامپیوتر بازی نمیکند، با دیگران صحبت نمیکند و از شبکههای اجتماعی استفاده نمیکند. به همین خاطر یک سرمایهگذار موفق است. از او پرسیدند، امروز بهترین سرمایهگذاری برای شما چیست؟ او گفت بهترین سرمایهگذاری این است که روی خود سرمایهگذاری کنید و همیشه سعی کنید بهتر و بهتر شوید و وقتی در انجام کار بهتر شوید آن وقت میتوانید آن سه وظیفه اصلی را بهتر کنید.
برایان تریسی همچنین در این سمینار با اشاره به اینکه کتابهای او در ایران بسیار پرفروش بوده، اظهار کرد: من تابهحال برای انتشار هیچکدام از کتابهایم در ایران حق کپیرایت دریافت نکردهام. کتابهای من در ایران بارها چاپ شده و ناشران بسیار درآمد کسب کردهاند به این دلیل که حق مولف را پرداخت نکردهاند. متاسفانه در ایران قانون کپیرایت وجود ندارد و این خیلی برای من جالب است.