وفاداری برند و روانشناسی رنگ در برندسازی
- تاریخ :
- دسته بندی : فروش برند مقالات / فروش برند آماده مقاله
- بـازدید : 334
- نظـرات : 0
- نـویسنده : javad
به طور کلی، تکنولوژی تمایل دارد که چیزها را بهتر و سریع تر از آنچه در گذشته بود، ایجاد کند. ولی تکنولوژی کار را برای برندها و ایجاد وفاداری مشتری سختتر هم کرده است.
با توجه به تعداد زیاد فروشندگان در بازار جهانی، مشتری دلایل بالقوۀ بسیاری برای تغییر برند انتخابی خود دارد. اما همه چیز انقدر که به نظر میرسد هم بد نیست. گزارش جدید “Accenture Strategy” چگونگی تغییر سریع وفاداری مشتریان نسبت به برندها و عوامل موثر بر حفظ وفاداری آنها را نشان میدهد. طبق این گزارش ۵۴ درصد از مصرف کنندگان ایالات متحده طی سال گذشته برند انتخابی خود را تغییر دادهاند و ۱۸ درصد اعلام کردند که در کل انتظاراتشان از یک برند تغییر کرده است. این وضعیت آنچنان هم دور از ذهن نبود.
وفاداری به برند در گذشته
در گذشته، مهمترین عوامل وفاداری به برند مواردی مانند قیمت، شهرت برند، فایدهی محصول، فاصله فروشگاه با رقیب و غیره بود. با گسترش پورتالهای خرید آنلاین با قیمت پایین و تحویل سریع کالا؛ عوامل فوق به اندازه کافی برای ایجاد وفاداری برند قوی نیستند. همه اینها تغییر چشمگیری را در برنامۀ ایجاد وفاداری مشتری توسط مالکان کسب و کار و بازاریابان موجب میشود. همانطور که میدانیم وفاداری برند میتواند نیروی محرکه رشد فروش باشد. اما صاحبان کسب و کار در این شرایط تجاری مدرن باید گستردهتر فکر کنند.ابزارهای هیجان انگیز وفاداری مشتری
براساس تجربیات دیجیتال مشتری مانند خریدهای آنلاین رویکردهای جدیدی از وفاداری برند ظهور کرده است که این موجب تغییر در عوامل وفاداری مشتریان به برند شده است. هر مصرف کننده دارای یک حس درونی نسبت به یک برند است که او را به سمت آن برند میکشاند. عواملی چون قیمت پایین و خدمات قابل اعتماد دیگر در مواجه با وفاداری موثر نیست. ۶۶ درصد از مصرفکنندگان آمریکایی برندهایی را انتخاب میکنند که واقعا به آنها علاقه دارند. از اینرو سازمانهایی که هنوز به روشهای ستنی چسبیدهاند و در پی عوامل جدید موثر بر وفاداری مشتری نیستند در واقع موجب نابودی سودآوری و فرار مشتری خود میشوند.مطالعۀ Accenture تاکتیکهای جدیدی را برای ارتقای وفاداری به برند در مشتریان عنوان کرده است. به عنوان مثال ۴۹ درصد از مصرف کنندگان آمریکایی به برندهایی وفاداری دارند که از ابزارهای کوچک هیجان انگیز مانند تخفیفهای شخصی، کارتهای هدیه و پیشنهادات خاص استفاده کرده اند.
شخصی سازی محصول
مسائل مربوط به شخصی سازی نیز عوامل مهم برای وفاداری برند است. در واقع مشتریان به برندهایی وفادار میشوند که امکان شخصی سازی محصول را به آنها میدهد که این امر حس بیشتر تعلق به محصول و در نتیجه تعلق به برند را به ارمغان میآورد.کانال ارتباطی نوین
همچنین کانال ارتباطی که برند برای فروش محصول یا پشتیبانی ایجاد میکذد میتواند موجب وفاداری بیشتر نسبت به برند شود. نمونۀ آن اینستاگرام، تلگرام و وسایل دیگر ارتباطی است که امروزه برندها برای پاسخگویی به مشتریان، معرفی محصول جدید، ارائۀ آفرها و حتی فروش هر چه بهتر محصولاتشان از آن استفاده میکنند. مصرف کننده نیز به سمت برندی کشیده میشود که ویترینی شفافتر و شگفت انگیزتر در دسترس مشتری خود قرار داده است.وقت مشتری طلاست
همچنین صاحبان کسب و کار باید درباره محل جغرافیایی فروشگاه خود و بعد مسافت نسبت به مشتری و عواقب آن آگاه باشند. ۸۱ درصد از مصرف کنندگان به سمت برندهایی جذب میشوند که در زمان نیازشان به راحتی در دسترشان قرار گیرد. مجتمعهای جدید فروش فرش که به تازگی در ایران شروع به کار کردند مثال مناسبی برای این مورد است آنها در ابتدا شعب خود را خارج از شهر قرار دادند ولی به سرعت دریافتند که هزینه جذب مشتری به سمت این موقعیت جغرافیایی خیلی بیشتر از تاسیس شعبه در داخل شهر است. در نتیجه بعد از چندی شعب درون شهری یکی پس از دیگری تاسیس کردند تا بتوانند گوی وفاداری مشتری را بربایند. زیرا مشتری برندی را که به وقت او احترام نمیگذارد رها خواهد کرد.حریم خصوصی مشتری
از سوی دیگر با روی کار آمدن فروشهای اینترنتی ۸۵ درصد از مشتریان به مساله حفظ حریم خصوصی و حفظ اطلاعات شخصی خود در امر خرید و انتخاب برند توجه میکنند.این مطالعات نشان میدهد که وفاداری به برند در عصرمدرن هنوز زنده است اما صاحبان کسب و کار هم باید از رویکردهای مدرن ایجاد وفاداری مشتری استفاده کنند تا به نتیجۀ مطلوب دست یابند.
روانشناسی رنگها در بازاریابی و برندسازی که با متقاعدکردن مشتری مرتبط است یکی از جالبترین و بحثبرانگیزترین جنبههای بازاریابی است.
تئوری رنگ یک موضوع پیچیده است و این مقوله میتواند فراتر از سطح پوشش رنگی باشد.
اهمیت رنگها در برندسازی
شاید برایتان جالب باشد بدانید که رنگها میتواند در فرآیند برندسازی و بازاریابی تاثیر داشته باشند. این رنگها میتواند رنگهایی باشد که شما در برچسب روی محصولات خود، لوگوی خود و یا سایر مواردی که با برندسازی شما مرتبط است استفاده میکنید و از طریق آن میخواهید ذهن مخاطب را درگیر کنید. رنگ ها میتوانند عواملی برای حفظ و ترفیع جایگاه برند شما باشند.روانشناسی رنگهای مختلف در برندهای معتبر
در بحث روانشناسی رنگ ها در بازاریابی نکته ای که اهمیت دارد هدفی است که شما میخواهید از به کار بردن رنگ ها در برند خود به آن برسید. پس از تعیین هدف و شناخت مخاطبان خود شما تصمیم میگیرید که برای برند خود یک رنگ منحصر به فرد را انتخاب کنید. چند نمونه از رنگ های اصلی که برندهای معتبر در سراسر دنیا از آنها استفاده کرده اند را در اینجا برای شما همراه با روانشناسی آنها بیان کرده ایم.رنگ قرمز: به عنوان مثال برندهایی مثل کوکاکولا و یا رستوران های زنجیری KFC از رنگ قرمز استفاده کرده اند. رنگ قرمز معمولا نماد هیجان و تحرک است. یکی از دلایلی که KFC از این رنگ برای برند خود استفاده کرده است این است که در جاده ها کاملا تشخیص داده شود و مشتریان بتوانند آن را به خوبی پیدا کنند. اما دلیل استفاده کوکاکولا از رنگ قرمز میتواند دلیل دیگری مثل ایجاد هیجان و انرژی زا بودن این برند را به مخاطب القا کند و یا اینکه میخواهد تمایز و برجسته بودن برند خود را نسبت به سایر برندهای نوشابه در سراسر دنیا به رخ بکشد. رنگ قرمز یکی از رنگ هایی است که برندهای معتبر زیادی از آن استفاده میکنند.
رنگ سبز: گاهی ممکن است محصولات و خدمات شرکت شما مربوط به بیماران باشد که شما در چنین مواقعی ترجیح میدهید لوگوی خود را به رنگ سبز یا ترکیبی از این رنگ در نظر بگیرید تا نماد سلامتی باشد. همچنین بسیاری از برندهای مواد غذایی مثل برند تروپیکانا که آبمیوه تولید میکند به رنگ سبز است و رنگ سبز میتواند نشان سلامت و شادابی برای این برند باشد.
رنگ زرد: این رنگ معمولا نمادی از شادی و نشاط است و برندهایی که بیشتر محصولات و خدمات آن ها مرتبط با کودکان است از این رنگ استفاده میکنند. رنگ زرد به خاطر داشتن طول موج بیشتر باعث میشود در میان رنگ های دیگر زودتر تشخیص داده شود. اگر دقت کرده باشید برند مک دونالد به رنگ زرد است که میتواند نماد شادابی و سرزندگی برای این برند باشد.
رنگ سیاه: رنگ سیاه از جمله رنگ هایی است که در روانشناسی رنگ ها در بازاریابی نماد قدرت در نظر گرفته شده است. معمولا برندهایی که با قدرت به دنبال جلب اعتماد مشتریان و مخاطبان خود هستند از رنگ سیاه استفاده میکنند. برندهایی مثل پوما، نایک و آدیداس برندهای پرقدرتی هستند که رنگ سیاه را برای برندسازی خود انتخاب کرده اند.