برند تجاری لبنیات و بستنی میهن چرا وچگونه
- تاریخ :
- دسته بندی : فروش برند مقالات
- بـازدید : 1 502
- نظـرات : 0
- نـویسنده : admin2
برند تجاری لبنیات و بستنی میهن
علامت تجاری لبنیات و بستنی میهندر سال ۱۳۵۵توسط برادران پایداری در شهراسلامشهرواقع در استان تهران پایهگذاری شد. “ایوب پایداری” مدیرعامل و بنیانگذار نشان تجاری میهن که اکنون یکی از چهرههای شاخص و استثنایی صنعت، تولید و کارآفرینی ایران است، از هیچ شروع کرده بود! وی پس از اینکه در دهه ۴۰ شمسی از روستای کندر به تهران مهاجرت کرد، مدتی به عنوان کارگر ساده ساختمانی فعالیت کرد و با اندوخته اندکی که بدست آورد گاری کوچکی خرید و کار فروش بستنی را آغاز کرد.
او در دوران نوجوانی خود فکر اقتصادی قوی داشت و میدانست درآمد خوبی جلوی مدارس خواهد داشت. بنابراین با گاری بستنیفروشی خود جلوی مدارس بالای شهر میرفت و پس از تعطیل شدن مدارس بساط خود را به میدان آزادی میبرد و تا پاسی از شب آنجا کار میکرد. حال بعد از گذشت ۴ دهه تلاش،علامت تجاری لبنیات و بستنی میهن به بزرگترین تولیدکننده بستنی و شیر استرلیزه در کشور تبدیل شده است.
اولین تولیدات شرکتلبنیات و بستنی میهنهم کاملا دستی و محدود بود، تولیداتی با مقیاس کوچک که اکنون مجموعه تولیدی آن در جاده تهران – ساوه مساحتی بالغ بر ۳۵۰ هزار متر مربع دارد و ۶۵ درصد سهم بازار بستنی در ایران به علامت تجاری لبنیات و بستنی میهن تعلق دارد. البته اینبرند تجاریمحصولات لبنی دیگری چون شیر، خامه، کره و پنیر را هم به فهرست تولیداتش اضافه کرده است، اما به واسطهی بستنیهایش معروفیتنام تجاریمیهن در تمام این سالها در بین مردم ایران حفظ شده است.
امروزه ایوپ پایداری پس از گذشت ۴۱ سال از تأسیس شرکت صنایع غذایی لبنی و بستنی میهن مدیرعامل یکی از محبوبترین و معروفترین برندهای بستنی در خاورمیانه است و محصولات متعدد آن هر روزه به بسیاری از کشورهای دنیا از جمله عراق، کویت، امارات متحده عربی و جمهوری آذربایجان صادر میشود.
از همان روزهای نخست تأسیس علامت تجاری لبنیات و بستنی میهن هدف ایوب پایداری شادی بخشیدن به مردم با ارائه محصولات نوآورانه و با کیفیتی بالاتر از محصولات مشابه بود. بر اساس همین هدف بود که او توانست به موفقترین نام تجاری تولید بستنی و لبنیات ایران تبدیل شود و محصولات نشان تجاری میهن هم اکنون در سراسر کشور و در بیش از ۲۰۰ هزار نقطه به فروش برسد. بر اساس آمارهایی رسمی که از سوی مسئولان این کارخانه ارائه شده آنها برای تولید محصولات مختلف خود روزانه ۱۱۰۰ تن شیر از دامداران دریافت میکنند.
در حال حاضر برند تجاری میهن بیش از ۶۰ نوع بستنی و محصول در کارخانجات خود تولید میکند و ایوب پایداری علاوه بر بازار داخلی نگاهی وسیعی نیز به صادرات دارد، به شکلی که هم اکنون انواع بستنیهای میهن به کشورهای حاشیه خلیج فارس، کشورهای آسیای میانه، عراق، کشورهای آسیای جنوب شرقی و چند کشور اروپایی صادر میشود. البته او بارها در گفت و گوهایش اعلام کرده است که هدف اول او برای فروش محصولاتش ایران و بازار داخل کشور است.
ایوب پایداری روی نیروی انسانی که چرخ کارخانجات و مجموعه شرکتهای وابسته به او را میچرخانند تعصب بسیاری دارد تا جایی که در طول این سالها با وجود افت و خیزهای بسیار اقتصادی هیچگاه حاضر به اخراج و کاهش کارگرانش نشده است، حتی در شرایط رکود کنونی که از سه سال پیش اقتصاد ایران به شدت درگیر آن شده است و کارخانجات میهن نیز از آسیبهای آن در امان نبوده است. او با وجود همه این مشکلات چندی پیش در مصاحبهای گفت:
حتی اگر تحت فشارهای بیشتر قرار گیرم، هیچ نیرو و پرسنلی را از شرکت حذف و یا تعدیل نخواهم کرد و اشتغال بالا با این حجم، برای شرکت در هر حال یک مزیت و افتخار است.
در طول ۴۰ سال گذشته ایوب پایداری برای تولید بهترین محصول در کارخانجات میهن همیشه از تکنولوژیهای مدرن، به روز و بهترین مواد اولیه از نظر کیفیت تاکید داشته است؛ نکاتی که با نگاهی به کارخانجات میهن و محصولات آن به خوبی روشن است. تمامی ماشینآلات این کارخانه از کمپانی تتراپک خریداری و نصب شده است، شیر مورد نیاز کارخانه از معتبرترین دامداریهای کشور و زیر نظر بخش کنترل کیفیت کارخانه تامین میشود و همچنین کره، کاکائو و پودر کاکائو مورد استفاده شرکت نیز از کارخانههای معتبر هلندی، آلمانی و سوئیسی خریداری میشوند و توجه به این نکات باعث شده است محصولات میهن دارای به روزترین استاندارهای کیفی مانند: ISO 9001:2008 و HACCP و ISO 22000:2005 باشند.
چالشهای علامت تجاری لبنیات و بستنی میهن
در کنار موفقیتهای بسیار در سالها و دهههای گذشته کارخانجات میهن چالشهای بسیاری را هم پشت سر گذاشته است که برخی از آنها داخلی و برخی دیگر وابسته به شرایط اقتصادی کشور در سالهای گذشته بوده است؛ به عنوان مثال چالشهای ارزی سالهای گذشته مخصوصا سالهای ۹۰ و ۹۱ که بطور ناگهانی باعث گرانشدن دلار شد، ایوب پایداری و واحدهای تولید او را با مشکل تامین مواد اولیه و… رو به رو کرد. زیرا او بخشی از مواد اولیه مورد نیاز برای تولید بستنی و سایر محصولات کارخانهجات خود را از خارج تامین میکرد و میکند. خود او در مصاحبهای پیش از این درباره زمان گرانشدن ناگهانی ارز، گفته بود:
هر روز تمام وقت در بانک مرکزی برای ارز درحال دوندگی هستم، چرا که این سنگر را باید حفظ کنم تا از سهمیه ارزی غافل نشوم، به ویژه برای تهیه کره که خیلی سخت است.
علاوه بر این در یک سال گذشته کارخانجات میهن به گفته ایوب پایداری از کاهش قدرت خرید مردم هم آسیب دیده است. او چندی قبل در گفت و گوی کوتاهی گفت:
قدرت خرید مردم پایین آمده و به همین خاطر امسال ترجیح دادم با وجود افزایش ۱۵درصدی قیمتها همان مبلغ گذشته را برای محصولات حفظ کنم.
پایداری همچنین در این گفت و گو به چالشهای صادرات بستنی به عراق در ماههای گذشته به دلیل حضور داعش و نا امنی در این کشور هم اشاره کرده و گفته بود:
تا شرایط امنیتی در داخل عراق عادی نشود، بازار صادارت کالاهای ایرانی به ویژه بازار بستنی صادراتی ایرانی که عمده آن را میهن ارسال میکند، بهتر نخواهد شد کما اینکه پیشبینی میشود امسال با توجه به ادامه نا آرامیهای داخلی عراق، صادرات بستنی میهن حداقل تا یک سوم کاهش یابد.
با وجود همه اینها بزرگترین مشکل ایوب پایداری و برند میهن در این سالها گرانی ارز، تحریم، رکود و حتی نا امنی در عراق نبود بلکه جدایی برادرش از او و شرکت میهن مشکل بزرگ او بود. یار دیرینی که از نوجوانی در بستنی فروشی همراهش بود و در سالهای مدیریت کارخانه و راهاندازی، بزرگترین پشتیبان و قائم مقامش محسوب میشد؛ سه سال پیش میان برادران پایداری مشکلی به وجود آمد که نهایتش به جدایی آنها ختم شد. پس از این اتفاق برادر ایوب پایداری یعنی فرامرز پایداری کارخانه جدید بستنی دومینو را راهاندازی کرد، با لگویی تقریبا شبیه بستنی میهن. ایوب پایداری در مصاحبهای عنوان کرد:
اگر برند تجاری میهن دچار انشعاب نمیشد و خانواده پایداریها به دو شرکت میهن و دومینو تقسیم نمیشدند، قطعا امروز میهن به سهم ۹۰ درصدی بازار بستنی دست مییافت.
البته پس از این جدایی ایوب پایداری همه تلاش و تمرکز خود را روی حفظ یکپارچگی کارخانه میهن و نیروهای انسانی گذاشت و توانست چالشها را پشت سر بگذارد. خود او گفته است دانش، مهارت، تجربه و عشق کارکنان عوامل اصلی رشد کارخانه میهن در این سالها بوده است، میهنی که شعار اصلی ایوب پایداری و مدیران اصلی برایش این است: «مصرفکننده ایرانی لایق بهترین محصولات جهان است».
شرکت لبنیات و بستنی دومینو در دهه مبارک فجر ۱۳۹۱ با حضور دکتر مرتضی تمدن استاندار تهران، مهندس رادمرد، معاون توسعه بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت و گروهی از مقامات استانی و شهرستان اسلامشهر به طور رسمی مورد بهرهبرداری قرار گرفت. فرامرز پایداری، بزرگ خانواده پایداری و مدیرعامل شرکتلبنیات و بستنی دومینومیباشد. تاسیسات تولیدی این شرکت در زمینی به مساحت ۱۸ هکتار و فضای سرپوشیدهای حدود ۱۲ هکتار ایجاد شده که قرار است با آغاز اجرای طرح توسعه شرکت ۵/۱ هکتار دیگر آن ساخته شود. این مجموعه برای ۱۵۰۰ نفر به طور مستقیم و برای ده هزار نفر به طور غیرمستقیم اشتغالزایی ایجاد کرده است.
بررسیهای آماری نشان میدهد دومینو با سیاستهای متفاوت و ویژه در حوزه تولید و فروش توانسته به سهمی قابل توجه در بازار کشور دست پیدا کند و علاوه بر آن با توان رقابتی بالا، رقبای عمده خود را در این صنعت به بازسازی و نواندیشی و توسعه اهداف تبلیغی برای مقابله با این برند جدید واداشته است. این شرکت با تنوع بخشی فراوان در حال حاضر ۶۰ نوع محصول را روانه بازار میکند.
وضعیت کنونی علامت تجاری لبنیات و بستنی میهن
علامت تجاری لبنیات و بستنی میهن در سال ۱۳۹۲ در دهمین جشنواره ملی قهرمانان صنعت ایران به عنوان یکی از ۱۰۰ برند برتر ایران شناخته شد. همچنین بر اساس یک نظرسنجی در سال ۸۹ درباره بستنیهای محبوب ایرانی، از میان ۲۵ هزار نفری که به پرسش «از کدامبرندتجاریبستنی میخرید؟» پاسخ دادهاند، ۳۴ درصد نام تجاری میهن را به عنوان اولین انتخاب خود مطرح کردهاند و بستنیهای رنگارنگ میهن اولین انتخاب خوردنیهای تابستانه را از آن خود کرده است.
حالا بیش از ۹ هزار و ۲۰۰ نیروی انسانی در بخشهای مختلف اینشرکت تجاریمشغول به کار هستند و نه تنها دو سایت تولیدی میهن در اسلامشهر و فلاحت فعال است بلکه بخش توزیع و پخش محصولات هم بر عهده کارکنان شرکت است.
کمتر برندی از روزگار کودکی ما تاکنون دوام آورده، اما میهن یکی از این نامهای ماندگار است.