مدیریت برند چیست و اصول مدیریت برند کدامند؟
- تاریخ :
- دسته بندی : فروش برند مقالات
- بـازدید : 236
- نظـرات : 0
- نـویسنده : admin3
در بازاریابی، مدیریت برند با تحلیلی در مورد وضعیت حال حاضر برند در بازار، شروع به برنامه ریزی میکند که چگونه می توان برند را درک و به اهداف برنامهریزی شده دست پیدا کرد. ایجاد رابطه مناسب با بازارهای هدف برای مدیریت برند ضروری است. عناصر ملموس مدیریت برند شامل خود محصول است.
نگاه، قیمت و بستهبندی آن و غیره. عناصر نامشهود تجربیاتی هستند که بازارهای هدف با مارک به اشتراک میگذارند، و همچنین روابطی که با برند دارند. یک مدیر برند بر همه جنبههای ارتباط با نام تجاری مصرف کننده و همچنین روابط با اعضای زنجیره تأمین نظارت میکند.
در صورتی که میدانید برند چیست در ادامه با ما همراه باشید تا به درک مناسبی از مدیریت برند دست یابید.
مدیریت برند چیست؟
شاید اولین سوالی که با دیدن عنوان این مقاله به ذهنتان می رسد این باشد که اصلا مدیریت برند چیست؟ مدیریت برند به معنای استفاده از یک فرمول مشخص برای ایجاد یک ارتباط عاطفی و روانشناختی بین مشتریان و محصولات و خدمات یک شرکت بوده و سبب دستیابی به مزیت رقابتی با تفکیک پیشنهادها برای جلب توجه کاربران و افزایش وفاداری به برند بین مشتریان و سهامداران می شود.به صورت کلی می توان گفت ایجاد یک برند یک ماموریت برای بازاریابان و مدیران برند است اما مدیریت و حفظ یک برند نیازمند فداکاری، عزم و تلاش است تا این برند بتواند در میان رقبای بازار زنده بماند و رشد کند، از طرفی مدیریت برند باید بتواند سلیقه های در حال تحول مشتری را درک کرده و به وسیله ی همگام شدن با تغییرات بازار بتواند رقابت را ادامه دهد.
اصول مدیریت برند
۱. باید برند را تعریف کنید
یکی از مهم ترین اصول مدیریت برند این است که بازاریابان و مدیران با تعیین اهداف، چشم انداز، رسالت، اخلاق و اصول کسب و کار خود و با داشتن مباحثات آزاد با مروج و تمام اعضای کلیدی مرتبط با آن، برند را با کارآمدترین و پیچیده ترین شکل آن بشناسند و درک کنند یا در ساده ترین حالت بدانند که یک برند چیست. تنها در این صورت است که صاحبان کسب و کار قادر خواهند بود به بازاریابی برند خود پرداخته و با بازار هدف خود ارتباط برقرار کنند و خدمات و پیشنهادات خود را عرضه نمایند.۲. برند با مدل کسب وکار برابر است
مدیریت برند باید یکی از اصلی ترین اهداف شرکت باشد و باید بتوان ردپای آن را در تمامی وجه های وجه شغلی کسب و کار مشاهده کرد.مدیریت برند فعالیتی اساسی، از زمان عرضه محصول جدید تا گسترش مشاغل و هر استراتژی دیگری در رابطه با کسب و کار شما می باش
۳. ثبات برند را حفظ کنید
ایجاد برند فرایندی است که تنها یک بار رخ می دهد، اما مدیریت و ایجاد آن در بازار و در بین چرخه های مختلف کسب وکار، رقابت و مقابله با خواسته های متغیر مشتری، یک فرایند همیشگی و طولانی مدت است که نیاز به تلاش و رویکرد مداوم دارد. مدیران برند برای ایجاد سود و کسب موفقیت باید تمایز برند را ایجاد کرده و سطح بالایی از وفاداری مشتری را برای مشاغل ایجاد کنند.۴. ارتباط عاطفی برقرار کنید
برندهای زیادی در بازار وجود دارد اما به ندرت می توانند با بازار هدف ارتباط عاطفی برقرار کنند.واقعیت این است که باید از تاکتیک های بازاریابی و استراتژی هایی استفاده کنید که نیازها، الزامات و مشکلات مشتری را مورد توجه قرار داده تا به این وسیله بتواند یک رابطه عاطفی و روانی ایجاد کند.
۵. کارمندان را توانمند کنید
فرایند مدیریت برند با مشارکت کارکنان و اعضای کلیدی تیم و از درون خود سازمان شروع می شود زیرا آنها اولین کاربران و مروجان برند شما هستند.۶. یک رویکرد انعطاف پذیر داشته باشید
به دلیل بازاریابی دیجیتال و استفاده زیاد و ارتباط رسانه های اجتماعی، پویایی و نیازهای بازار با سرعت بسیار زیادی در حال تغییر است، از این رو لازم است که در طول کل فرآیند مدیریت، آینده نگرانه و انعطاف پذیر باشید تا در مواقع حیاتی قابلیت انعطاف و پاسخگویی به نیازهای بازار را داشته باشید.۷. دامنه مدیریت برند
بین مفاهیم مدیریت برند و بازاریابی تفاوت وجود دارد اما هر دو به عنوان یک عامل پشتیبان یکدیگر عمل می کنند. همانطور که قبلاً نیز مورد بحث قرار گرفت، مدیریت یک فرایند یکباره نیست بلکه یک عمل مداوم و همیشگی برای کسب وکار است تا بتواند هویت مشخصی را در بازار ایجاد کند.عنصر اصلی در مدیریت برند توسعه روابط پربار و پایدار با بازار هدف است که نتیجه آن تحقق انتظارات مشتری خواهد بود.
فرایند مدیریت شامل کار بر روی ویژگیهای ملموس و نامشهود برند می باشد. عناصر ملموس شامل لوگو، محصول، قیمت، بسته بندی و به صورت کلی ظاهر و احساس مشتری نسبت به برند می شوند در حالی که عناصر نامشهود شامل خدمات به مشتری و تجربه کلی مشتری در زمان خرید و در حین استفاده از محصولات و خدمات برند می باشد.
مزایای مدیریت برند
مزیت اول: يكي از كاركردهاي اصلي مديريت برند بالا بردن ارزش سهام برند و قرار دادن برند در بازار به عنوان يك برند برتر در مقايسه با رقبا است.مزیت دوم: مدیریت برند در کنار افزایش وفاداری مشتری، به برند نیز کمک می کند تا قیمت محصول را به صورت معقولی تعیین کند بعلاوه سبب ایجاد آگاهی قوی و مثبتی در صنعت خواهد شد.
مزیت سوم: یکی از اهداف اصلی این پروسه ایجاد یک تصویر باکیفیت از برند است تا به وسیله آن بتوان به رقابت با سایر محصولات بازار پرداخت.
مزیت چهارم: این فرآند شامل استفاده از ابزارهای مختلف بازاریابی و برندینگ مانند روابط عمومی، ارتباطات شرکتها، رسانه های اجتماعی و بازاریابی دیجیتالی در بین دیگران به روش استراتژیک است.
مزیت پنجم: با جلب اعتماد مشتریان، برندهای قدرتمند سهم مناسبی از بازار را کسب خواهند کرد تا به این وسیله بتوانند به اهداف تجاری خود برسند.
مزیت ششم: مدیریت موثر برند خطر ایمنی درک شده همراه با ریسک های پولی و اجتماعی را کاهش می دهد زیرا اعتماد به برند را در ذهن مشتریان حال و آینده ایجاد می کند.
مزیت هفتم: مدیریت مناسب برند سبب ایجاد یک انگیزه مناسب در جهت جذب مشتری، رقابت، تجزیه و تحلیل کسب و کار و مدیریت آن می شود.
مزیت هشتم: مدیریت موثر برند شامل یک برنامه و روش استراتژیک برای حفظ ارزش برند و ایجاد مارک تجاری در بازار با استفاده از ابزارها و تکنیک های متنوع خلاقانه است که به شرایط فعلی بازار و سلیقه مشتریان بستگی دارد.
مزیت نهم: همچنین این دانش و تخصص را به تبلیغکنندگان و مدیران برند در مورد اینکه کدام خط محصول برای نام شرکت مناسب است از طرفی تفکیک صحیح بازار و مخاطبان هدف را فراهم میکند.
نقش مدیریت برند در ماندگاری برند
مدیریت برند باید بخش مهمی از فرهنگ سازمانی در تمامی سلسله مراتب مربوط به کسبوکار باشد و نیاز است برای تحقق این امر از اختصاصیترین و کارامد ترین روشهای در دسترس استفاده شود.
با افزایش ارزش سهام برند از طریق تکنیکهای کارآمد مدیریت، سهام کسبوکار به عنوان یک دارایی نامشهود برای شرکت کار میکند که از هزینههای پرداخت شده توسط مشتری برای محصولات و خدمات خریداری شده بسیار مهمتر است.
از طرفی مدیریت برند سبب ماندگاری برند در بازار و در ذهن مشتری خواهد شد و باعث میشود شرکت بتواند از قیمت پیشنهادی بالاتر به همراه مزایای مختلف ملموس و نامشهود استفاده کند.